@TufekciEmirhan selamlar;
Mesajınıza kısmen katılıyorum. Doğru; karar siyasi ve DV-27'yi geçtim, 28'in bile açılıp açılmayacağı meçhul.
Konsolosluklardaki lottery dosyalarının yığılması yorumunuza katılmıyorum. DV-26 talihlileri şu an vizelerini alamıyor ve bu dosyalar yığıldı, evet. Ancak bu sene 1 ekim itibariyle 26 kazananları vizelerini alamazlarsa büyük bir talihsizlik olacak ve haklarını kaybedecekler. Yani konsolosluklardaki 26 kazananlarının dosyaları yığın olmaktan çıkacak.
Düşünün ki 27 çekilişi hiç aksamadı, başvurular 2025 ekim-kasım aylarında toplandı, mayısta çekiliş yapıldı ve yeni mali yıl bekleniyor. Çok hızlı bir DV-27 çekilişi yapılırsa, kazananlar bu yıl ekim ayı itibariyle rutine mülakat sıralamasına girer ve CN sıralamasına göre mülakatlar yapılır.
Şahsi fikrim; bu kadar kısa bir sürede, teknoloji, yapay zeka vs.. ne kadar ileri seviyelerde olursa olsun 27 çekilişinin yapılamayacağını düşünüyorum. Geçmişte yaşanan ve birçoğumuzun bu vakadan yola çıkarak enseyi karartmamaya çalıştığı örnek çok farklı. o dönemde yeni başvuru alınmadı, mevcut başvurular ile çekiliş yeniden yapıldı ve hemen ilan edildi. Şu an yaşanan durum çok farklı. İşin içine siyasi kararlar da girince, görünen köy klavuz istemiyor sanki. DV-27'nin pek bir şansı kalmadı gibi sanki.

allah kazananlardan eylesin