Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@flapjack

Hangi havalimanları olduğu aşağıda şehirin yanında parantez içerisinde yazıyor. Mesela New York için Newark Liberty International Airport (EWR) olmuyor, sadece John F. Kennedy International Airport (JFK)’den giriş yapılabiliyor.

CDC-registered Animal Care Facilities

• Atlanta, Georgia (ATL)
    • Los Angeles, California (LAX)
    • Miami, Florida (MIA)
    • New York, New York (JFK)
    • Washington, DC (IAD)
    • Philadelphia, Pennsylvania (PHL)

Entry Requirements for Foreign-Vaccinated Dogs from High-Risk Countries

• @ATS16 teşekkür ederim, peki indiğimizde köpeğimizi görebiliyor muyuz yoksa direkt görevliler mi alıyor? Benimki yanımda gelemiyor 15 kilo.

• ⭐⭐⭐⭐

@flapjack

Sahsen tecrübe ettiğim durum değil, yakın geçmişli tecrübeler bu konu basliginin diğer sayfalarında mevcut. Bu konu başlığındaki tecrübeleri okumaniz ve olası spesifik sorularınızı tecrübe etmiş kişilere sormanız endişelerinizi giderecektir. Bol şans ve iyi yolculuklar 🍀

• @Olkan-Oflaz-0 merhaba, köpeğiniz sizinle birlikte mi uçtu yoksa bagaj bölümünde mi gitti? Bagajda gittiyse ABD’ye vardığınızda köpeğinizi görebildiniz mi yani yetkililere siz mi teslim ettiniz yoksa direkt onlar mı verdi? Kusura bakmayın korkutucu bir süreç olduğu için onlarca soru soruyoruz size. Benim köpeğim 13 yaşında, 15 kilo. Hiç yalnız kalmadı, araba tutar, bagajda nasıl gidecek diye uykularım kaçıyor. Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

• @ATS16 teşekkür ederim

• @Elif-Ceren-Candan Elif Hanım merhaba, sorunuzu şimdi gördüm kusura bakmayın. Kedilerden CDC yada titre istenmiyor. Kediniz Van ve Ankara kedisi gibi yurtdışı çıkışı özel izin gerektiren bir tür değilse, kedinizin pasaportu ile birlikte, bulunduğunuz ilçenin tarım ilçe müdürlüğünden uçuşa son 48 saat kala seyahat izin belgesi almalısınız. Kuduz aşısının veterineriniz tarafından pasaportuna işlenmiş olduğundan öncesinde emin olun. Kuduz aşısı son 1 yıl içinde ancak uçuştan en az 1 ay önce yapılmış olmalıdır.

• @ilaulu bu sorunuza cevap aldiniz mi?

• ⭐⭐⭐

Selamlar...
    Amerika'ya uçuşlarını evcil hayvanlarıyla Avrupa aktarmalı yapacak talihliler için Lufthansa Havayolları'na ait bilgileri paylaşmak istiyorum.

Lufthansa Web Sitesi

PET FEE LUFTHANSA.pdf

• ⭐⭐⭐

@ATS16
    Selamlar... Kediler için de havalimanı kısıtlaması var mı, NY için Newark'ı kedimizle beraber kullanabilir miyiz?

• @Flight101
    Selamlar, iki kez Newark havalimanindan kedilerimizle giris yaptik, kediler icin herhangi bir kisitlama yok. Iyi yolculuklar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@ugursway Bilgi için teşekkürler, bir soru daha sormak istiyorum, kediler için kuduz titrasyon testi istenmiyor diye biliyorum, değişiklik yok değil mi?

• @Flight101
    Hayir, Turkiye’den Amerika’ya yapilan seyahatlerde kedilerden titre testi istenmiyor ancak bir sebeple Amerika’dan Turkiye’ye kedinizle seyahat etmeniz gerekirse, o zaman titre testi yaptirmaniz gerekiyor, ozellikle acil durumlarda Amerika’da yaptirdiginiz titre testinin sonuclarin cikmasi 2-4 ay arasi surebiliyor. Imkaniniz varsa her ihtimale karsi TR’den titre testi yaptirabilirsiniz, bu testin bir yil gecerliligi olacagi icin, surpriz bir donus durumu olusursa eger size cok ciddi zaman kazandirir.

• ⭐⭐⭐

@ugursway Bilgilendirme için teşekkürler..🤝

• ⭐⭐

@ugursway Bu noktada bir ekleme yapmak isterim. Titre testi zincirini bozmazsanız test sonucu ömür boyu kullanılabiliyor. Kuduz aşısı bitim tarihinden 1-2 gün önce tekrar kuduz aşısı yaptırarak bu sonuca ulaşılabilir.

• Merhabalar. 7 Mayıs tarihinde kedimiz ile birlikte seyahat sürecimiz başlayacak. Bu noktada kafamıza yatmayan bir durumun çözümü adına foruma yazmak istedik. Kendimize tarım ve orman bakanlığı tarafından verilmesi gereken evrak 48 saat önce mi alınmak zorunda yoksa 48 saat içerisinde herhangi bir zamanda mı alınmalı. Bu konuda ilçe müdürlüğü bünyesinde çalışan uzmanlar da tek bir fikir veremediler. Yani 7 Mayıs uçuşu için 6 Mayıs mi yoksa 5 Mayıs mı doğru zaman olur evrak alımında.

• @yenidunya35
    Selamlar, en erken 48 saat icerisinde alabiliyorsunuz, dilerseniz ucusundan bir gun once de alabilirsiniz. Her ihtimale karsi erkenden giderek almayi denemenizi tavsiye ederim, bazi Tarim ve Orman Bakanligi calisanlari surece hakim olmadiklari icin isi uzatabiliyorlar. Dilerseniz gitmeden once ikametinizin oldugu Tarim ve Orman Bakanligini arayarak bilgi alabilirsiniz. Iyi ucuslar dilerim.

• @ugursway Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki konu ile ilgili sağlıklı bilgi bulmak bazen çok zor olabiliyor. İyi günler dilerim.

• @yenidunya35 ben iki kedimi de ayrı zamanlar da getirdim, ikisininkini de uçuştan 1 gün önce aldım. Uçuşa son 48 saat kala herhangi bir zamanda alabilirsiniz. Kediniz yurtdışı yasağı olan türlerden değilse elbette.

• merhaba, köpeğimle seyahat için THY rezervasyon onayı stresi içindeyim. Ağustos sonrası onay alanlar, hangi belgeleri yüklediklerini paylaşabilirler mi lütfen? mesela 1 ay geçerli olan mikroçip ve aşı formu var, ama uçuşa daha 2 ay var, onu 2 defa mı doldurup imzalatmam gerekecek? yardımcı olursanız çok sevinirim.

• bir konuda daha yardım isteyeceğim, ATLANTA Dandie Scottie Kennel kontrolüyle giriş yapanlar olduysa, nasıl ulaşmayı başardıklarını söyleyebilirler mi lütfen? asla geri dönüş yapılmıyor maillerime 😕

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |