Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874
  • ⭐⭐⭐

    @rocklee Zaten şu durumda olan kişi Abd'nin büyük yüzdeliğinden de daha iyi bir yaşam sürüyordur muhtemelen. Tabii bu kadar parası evi mülkü olup vizyonu olmayan çok insan var. Vizyon da lazım bol bol :D


  • Paran varsa sadece sıkıldığın için veya çocuğun için gidersin Amerika'ya. E tabi bu düzenden para kazanmadıysan!


  • @serhanbey Hocam bazı konsolosluklar banka hesap dökümüne bakmayabiliyor. Birde şu durum var, hazırda 15-20 bin dolar göstermenin haricinde üzerinize olan ev, araba, arsa vs. de gösterebilirsiniz. Krediyi çektiğiniz ve geri ödeyeceğiniz senaryoda evet abd ye gidip çalışmaya başladığınızda türkiyedeki kredinizi ödemeye devam edebilirsiniz. Uygun eyaletlerde 10k yeterli olurmu sorusuda eğer tek başınıza gidiyorsanız mümkün olabilir ama sizi yanıltmak istemem, çünkü kesin şu kadar paranız olacak diye bir şey yok kişiden kişiye değişebiliyor. Bütün mal varlığınızı göstermeniz en iyisi olur.


  • AOS size vizeyi almanızda veya erken almanızda bir avantaj sağlamıyor. Hatta aksine işlemlerinize konsoloslukla devam ettiğinizde süreciniz stabil ve tahmin edilebilir ilerlerken, AOS sürecinde tamamen başvurduğunuz ofisin hızına bağlı olarak değişiyor ve kesinlikle tahmin edilemiyor.

    CP genellikle aktif olduğunuz ay sonuçlanırken AOS 45 günde de sonuçlanabiliyor, 8 ayda da.

    Daha fazla bilgi için şu başlığı inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak?_=1746032467933

    @zakaria, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @T-C-Kubilay-Dikici Başka bir şey de size sormak istiyorum eğer özel değilse, sizin turist vizeniz var, Amerika'ya gidip AOS yapabilirsiniz. Neden mülakat için üçüncü bir ülkeye gitmeyi düşünüyorsunuz?


  • @onuru Merhaba .Kesinlikle öyle ve orada tutunabilmekte ayrı bir derttir herhalde , adım adım ilerleyeceğiz , bakalım bize hayat neyi gösterecek


  • @rocklee Selamlar,
    Doğrudur, 2025 süreci bitmeden 2026 başlamayacak. Sadece örneğin ilk 3000 gibi numaranız olursa ve örneğin ilk bültende 3k yada 5k gibi bir numara current olursa ve sizde örnek veriyorum dosyanızı viyanaya taşıdınız ilk mülakatlar kasımda olacak.


  • @HayallerimveBen arkadaşım evini satıp faize yatırmıştı emekli ikramiyesi ile beraber, faizi sürekli anaparaya kattı hiç dokunmadı. ancak şu an bankadaki parası sattığı evin şu anki değerinin 3 te 1 i bile değil!


  • Biraz kafa dağılsın mantığıyla internette gördüğüm bir soruyu sizlere yonelteyim;

    "Bir şirket, pazar lideri bir rakibe karşı yeni bir ürünle piyasaya girmek istiyor. Sizce bu durumda nasıl bir strateji izlemeli? Fiyat, konumlandırma, hedef kitle, dağıtım kanalı gibi konularda neleri önceliklendirirsiniz?" Bakalım kimler girişimci ruha ve özgün düşüncelere sahip.Fikirleri alalım arkadaşlar😄


  • @yasvedev Hayda orası doğru ama kısa süreli faiz olmalı 1 yıldan fazla olmamalı 6-7 ay faize atilir yüksek meblağ sonrasında, o paranın tamamıyla tekrar ev alınır vs vs. diye düşnüyorum ama belki yanlış düşünüyorumdur.

  • ⭐⭐

    @evrentnrkl selamlar, eger bulten aciklanmadan once tasima islemi yapildiysa, ve ilk bulten ile current olduysa ekim ayinda mulakat alabilirler. Mesela kendimden ornek vereyim, ben dosyami haziran ayinda hong konga tasidim ve aciklanan ilk bultenle current oldum ve 2 ekimde de mulakata girdim. Eger tasima islemi ilk bulten sonra yapildiysa kasim veya sonrasinda mulakat alabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Birgariphayat

    Ürünün türüne, ürünün nitelik ve özelliklerine, müşteri pazarda olan ürün yerine neden bu ürünü tercih etsin sorusuna vereceğiniz cevaba, ürünün hitap ettiği sosyo demografik profilin beklentilerine, hedeflediğiniz kitleye, ürün benzersizse rakibin fiyatına, dağıtım kanallarının neler olacağına ve maliyetlerine, pazarlama bütçenizin ne kadar olduğuna, ürünün kullanıma sunulmasına müteakip kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere istinaden ürünün inovasyona açık olup olmadığına, rakip ürünün güçlü ve zayıf yönlerine göre cevaplar değişir 😉


  • @ATS16 daha önce tek kişi olarak 8-10 bin dolar bandında da kabul alanları okumuştum aslında. Özellikle döviz kurundaki bu yükselişle beraber Ankara'nın minimum tutarda tolerans gösterdiği söyleniyor. En azından izlediğim birkaç videoda denk gelmiştim öyle

  • ⭐⭐

    Vay be eskiden son günlerde 1000 sayfayı geçerdik heves kalmadı kimsede sanırım


  • @Zelene Eski konulara bakınca ben de bunun farkına vardım.


  • @evrentnrkl Bu bilgiyi parayla satın alamazsınız.


  • @onuru Case number'a göre tahmin yürütülebilir bence. Bana greencard çıkarsa ve case number 3000 üzeri olursa, büyük ihtimalle dosya transferi yapacağım. Sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir?


  • bu sene kazanmak nasip olursa ilk 500 içerisinde değilsem dahi taşıyacağım ülkede günü gününü tutmuyor maalesef...

  • ⭐⭐

    ds260 formu ile ilgili güzel bir video hazırlamışlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=02j32Ko7Xm0&t=344s

  • ⭐⭐

    @rocklee selamlar, yonlendirmek gibi olmasin ama buyuk ihtimalle bende dosya tasimasi yapardim.


  • @onuru Yani bana da mantıklı geliyor.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum