Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu sorum giriş yapanlara ;

ABD’ye girişte memurların klasik sorularından sonra basılan damga herkes için aynı mı yoksa belli süreli mi basılıyor ?

Misal dönüş bileti istedi gösterdik 10 gün sonrasını öyle bir damga mı basıyor? 10 günlük vs. dönüşü erteledik 1-2 ay kaldık mesela ne oluyor?

Schengen de giriş tarihi olan damga basılıyor abd de bu durum nasıl oluyor b1-b2 için

• ⭐⭐⭐⭐

@aysenalkan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Bu sorum giriş yapanlara ;

ABD’ye girişte memurların klasik sorularından sonra basılan damga herkes için aynı mı yoksa belli süreli mi basılıyor ?

Misal dönüş bileti istedi gösterdik 10 gün sonrasını öyle bir damga mı basıyor? 10 günlük vs. dönüşü erteledik 1-2 ay kaldık mesela ne oluyor?

Schengen de giriş tarihi olan damga basılıyor abd de bu durum nasıl oluyor b1-b2 için

ABD'ye girişte artık pasaporta damga basılmıyor. Dönüş biletiniz 10 gün sonrasına olsa bile, genellikle 6 aya kadar kalış süresi veriyorlar.
    Size verilen tam kalış süresini öğrenmek için giriş yaptıktan sonra şu siteden kontrol edebilirsiniz: https://i94.cbp.dhs.gov/home

• Görüşme öncesi konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe gerekli mi ? Birkaç yerde gerekli olduğuna dair yazı gördüm.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Hakan-Kiev özel bir durumunuz varsa (hayati sebepler vb.) bunu bildirbilirsiniz ancak; turist vize görüşmesinde böyle bir durumunuz yoksa hiçbir dilekçenin geçerliliği yoktur konsolosluk nezninde.

• @gucarslan tamamdır teşekkürler

• Dün vizemi Ankara’dan aldım, teşekkürler yararlı bilgiler için 🙏

• Merhaba,

Vizem 2 gün önce onaylandı. PTT ile bir hafta içinde size gelecek dediler, bir de bilgi kartı verdiler. Kartın üzerinde PTT’nin takip kodunu alabileceğim QR kod çalışmıyor. Acaba gönderiyi nasıl nereden takip edebilirim,

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Kaan-3

AIS kaydı oluştururken beyan ettiğiniz cep telefonunuza gelecek sms bildirimi ile PTT kargo takip web sitesinden takip edebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda forumdaki kişilerin yararlanması için mülakat esnasında sorulan sorular, profiliniz hakkında genel bilgiler içeren mülakat deneyiminizi ilgili B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları konu başlığında paylaşmak ister misiniz?

• @ATS16 tabi, detaylı şekilde anlatacağım orada,

Teşekkürler bilgilendirme için.

• Sevgili arkadaşlar, vize randevu sistemi değişiyor. Benim bilen arkadaşlara sormak istediğim soru şu; Ds-160 formunu ben öylesine doldurup, randevu tarihim yaklaşınca yeni bir form doldurup hemen siteden değiştirip yoluma bakıyordum. Zaten 1 adet hakkım var onu biliyorum. Şimdi yeni sistemde böyle bir şey olacak mı? Yani hali hazır da benim bir randevum öylesine doldurduğum bir form var. Eğer yeni sistemde bize tanılan 1 defa değiştirme hakkı yanarsa, yandım. Hemen güncelleyip beklemeye alayım kendimi. Teşekkür ederim

• ⭐⭐

• Randevuyu Yeniden Zamanla butonu kaybolduktan sonra mail attım konsolosluğa böyle bir cevap geldi"Vize ücretinin sona erme tarihinden sonra randevunuzu yeniden planlayamazsınız. Randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya çalışırsanız, planlama sistemi orijinal randevunuzdaki vize ödemenizin sona erdiğini belirten bir uyarı mesajı görüntüler ve randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya devam etmek isterseniz, sistem sizden yeni bir vize ücreti ödeme yapmanızı ister."
    bilginize arkadaşlar

• Herkese merhaba,
    Ben green cardlıyım ve amerikaya yeni taşındım. Annem, babam ve abim için turist vizesi başvurusunda bulunmayı planlıyorum beni ziyaret edebilmeleri için. Sorularım: Annem babam emekli gelir olarak amerikada uzun süre kalmak için yeterli olmaz kendimi sponsor olarak göstermeli miyim? -Daha iş bulmadım- Abim bekar ve ona ait mülkü yok turist vizesinden red alma ihtimali sizce nedir?
    Teşekkür ederim:)

• Bu ileti silindi!

• Merhaba
    Dün ben de ailemden 2 kişi için ABD vize randevusu aldım. (Ekim 2026) Randevu tarihini almak için DS160 formunu doldurmadım. Yeni değişecek randevu sistemiyle aklıma takılan sorulara yanıt verilmesi konusunda yardımınızı rica edeceğim. Randevu tarihini yer açılan tarihleri kontrol ederek öne çekmem mümkün değil mi? DS160 başvuru formu mülakat tarihine kadar güncelleme şansım var mı? Randevu sistemi değişikliği olana kadar randevu tarihini nasıl öne çekebilirim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• @Kaan-3 Merhaba, size PTTden mesaj geldi mi? 2Mayıs tarihinde onaylandı benim de vizem ama henüz PTTden mail veya sms gelmedi.

• @brc25 Merhaba, siz sanirim yeni basvurmussunuz yardimci olursaniz sevinirim. Turist vizesi icin su an en erken hangi tarih veriyor sistem? DS160 doldurmadan tarih alabiliyormuyuz? Tesekkur ederim simdiden.

• merhaba arkadaşlar ds 160 formunu doldurdum yeni sistemden dolayı onaylamadım henüz bildiğim kadarıyla randevu sistemi 15 mayısta değişecekmiş. şuanki durumda benim randevuyu nerden almam lazım,nasıl bir yol izlemem gerekiyor .
    Teşekkür ederim şimdiden.

• ⭐⭐

@mehmetkonuklu ABD Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, 15 Mayıs 2025 itibariyle yeni bir randevu sistemine geçiyor. Bu sistem değişikliği ile birlikte yeni bir kullanıcı hesabı oluşturman gerekebilir. Şu anki sistemden alınan randevular geçerliliğini koruyacak ama 15 Mayıs’tan sonra randevu almak isteyenler yeni sisteme yönlendirilecek. Şu an için ABD vize randevuları Türkiye’den

adresinden alınıyor. İstanbul - ABD Başkonsolosluğu yada Ankara - ABD Büyükelçiliği Daha az yoğunluk olabilir ama yeni sistem nasıl bir yol çizer göreceğiz. yeni sistemi bekleyip ona göre yol alın derim ama "Şu anki sistemden alınan randevular geçerliliğini koruyacak." bunuda unutmayın

• @Ramazan diyelimki şu anda aisten vize ücreti ödeyip ranveumu aldım (malum en erken 2027 diyorlar) ,15 mayistan sonra yeni sistmemi yönlendirilicem ? yoksa aisten devam mı edicem o geçiş olayını anlayamadım, yani durumda en yapılması mantıklı şey ne olur sizce.?
    teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 4
  • 10
  • 38
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |