@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@barlaymash Sakın AOS güvenmeyin çünkü yeni kararlar çıkıyor AOS artık zorlaşıyor. Hatta kaldırmışlardı ancak iptal edildi. Fakat bu kadar oynak bir durum için 6-7 ay gecikmeli de olsa beklemek mantıklı
-
Merhabalar, pasaportu Ankara VFS’den teslim almayı seçenler için mülakattan sonra ne kadar günde pasaport teslim alınabiliyor? Şimdiden teşekkür ederim.
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
25 Nisan 2016 avukatin preweiling wage'i almasi
03 Mayis 2016 Form 9089 basvurusu
11 Ekim 2016 Red cevabi (gazete ilaninin 1 ay daha kalmasini istediler)
14 Aralik 2016 avukatin preweiling wage'i almasi
20 Aralik 2016 Form 9089 icin ikinci basvuru
21 Subat 2017 Form 9089 onayi
01 Mart 2017 PERM`in posta ile avukata ulasmasi13 Nisan 2017 I-140 basvurusu
02 Mayis 2017 USCIS tarafindan RFE (request for evidence) talebi
10 Haziran 2017 referans mektuplarinin avukatin istedigi sekilde duzenlenip gonderilmesi
20 Haziran 2017 Avukatin RFE`ye resmi olarak cevap vermesi03 Temmuz 2017 I-140 onayi
28 Temmuz 2017 NVC`den vize ucretleri ile ilgili yazinin gelmesi
08 Agustos 2017 Vize odemelerinin yapilmasi27 Eylul 2017 DS-260 basvurusu
09 Ekim 2017 Trump`in Turkiye icin gocmen olmayan vizeleri askiya almasi05 Aralik 2017 NVC`den interview yazisinin gelisi
15 Ocak 2018 Doktor kontrolu
16 Ocak 2018 Tahlil sonuclarinin alinmasi
18 Ocak 2018 Konsoloslukta gorusme ve yesil kartin onaylandiginin sozlu olarak onayi
26 Ocak 2018 Pasaportlarin gelisi
27 Ocak 2018 Vizedeki bir yazim hatasi nedeniyle pasaportu geri gondermem
06 Subat 2018 Pasaportun gelisi
18 Mart 2018 Amerika`ya gidis29 Mart 2018 Social Security Card`larinin gelisi
10 Mayis 2018 Yesil kartlarin gelisi -
@atizen Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Herkese merhaba,
Ben E31 ile yesil kart aldim. Zamaninda forumlarda benim durumuma dair cok fazla bir sey bulamamistim.
Asagiya yesil kart surecimizin tarihcesini ozetledim. Umarim yarari olur.
Ancak her basvurunun kendine ozgu sartlari ve sureci oldugu akildan cikarilmamali.
Herkese bol sanslar...@atizen Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
25 Nisan 2018 avukatin preweiling wage'i almasi
03 Mayis 2016 Form 9089 basvurusu
11 Ekim 2016 Red cevabi (gazete ilaninin 1 ay daha kalmasini istediler)
14 Aralik 2016 avukatin preweiling wage'i almasi
20 Aralik 2016 Form 9089 icin ikinci basvuru
21 Subat 2017 Form 9089 onayi
01 Mart 2017 PERM`in posta ile avukata ulasmasi13 Nisan 2017 I-140 basvurusu
02 Mayis 2017 USCIS tarafindan RFE (request for evidence) talebi
10 Haziran 2017 referans mektuplarinin avukatin istedigi sekilde duzenlenip gonderilmesi
20 Haziran 2017 Avukatin RFE`ye resmi olarak cevap vermesi03 Temmuz 2017 I-140 onayi
28 Temmuz 2017 NVC`den vize ucretleri ile ilgili yazinin gelmesi
08 Agustos 2017 Vize odemelerinin yapilmasi27 Eylul 2017 DS-260 basvurusu
09 Ekim 2017 Trump`in Turkiye icin gocmen olmayan vizeleri askiya almasi05 Aralik 2017 NVC`den interview yazisinin gelisi
15 Ocak 2018 Doktor kontrolu
16 Ocak 2018 Tahlil sonuclarinin alinmasi
18 Ocak 2018 Konsoloslukta gorusme ve yesil kartin onaylandiginin sozlu olarak onayi
26 Ocak 2018 Pasaportlarin gelisi
27 Ocak 2018 Vizedeki bir yazim hatasi nedeniyle pasaportu geri gondermem
06 Subat 2018 Pasaportun gelisi
18 Mart 2018 Amerika`ya gidis29 Mart 2018 Social Security Card`larinin gelisi
10 Mayis 2018 Yesil kartlarin gelisiElinize saglik, bundan sonraki surecte bol sanslar

-
@fatihk Mutlaka GC devamı gelecektir. Her 2 veya 3 senede bir vize yenilemek yerine şirketler GC yoluna gidiyor genellikle. Zaten anlaşmalı avukatlık şirketleri oluyor. Ben NC eyaletindeyim, otomotiv sektörü. Şimdiden bolca başarılar, mutluluklar.
-
greencardın çıkma olasılığı nedir? Daha doğrusu yardımcı olayım kaç kişi başvuruyor kaçı seçiliyor kaçı sonra kazanıyor konsoloslukta.
-
@honesthope Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
greencardın çıkma olasılığı nedir? Daha doğrusu yardımcı olayım kaç kişi başvuruyor kaçı seçiliyor kaçı sonra kazanıyor konsoloslukta.
is sponsorlu vizelerde cekilis yapilmiyor. Eger sartlari sagliyorsaniz bunu gosteren kapsamli bir dosya hazirlayip basvuru yaparsaniz Green Card'i alabilirsiniz.
-
@crazycells iş sponsorsuz çıkma olasılığı ? konsoloslukta elenme olasılıgı?
-
@honesthope Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells iş sponsorsuz çıkma olasılığı ? konsoloslukta elenme olasılıgı?
onu bilmiyorum maalesef, ama Employment Based Green Card'larin cogu kanimca ABD icindeyken siz halihazirda calisiyorken veriliyor. Dolayisiyla basvurunuz red olsa bile, yine basvuru yapmaniz mumkun oluyor.
-
@honesthope
Employment Based Green Card larin cogu, sayin Crazycells`in belirttigi gibi ABD icinde calisma vizesi ile yasal olarak calisanlara veriliyor.Bana sponsor olan firma, calisma vizesi almadan direk GC icin basvurdu. Cunku hemen hemen ayni surede sonuclandigini ve masrafinin cok da farkli olmadigini soylediler. Bu surec icinde ABD icinde degildim.
Yukarida mesajima bakarsaniz, konsolosluk gorusmesinden once ABD de bir suru onaydan geciyorsunuz ve butun bunlarin sonuclanmasindan sonra dosya Ankara ya gonderiliyor.
Konsoloslukta once bir Turk memur gonderilen dosyalardaki bilgileri sisteme giriyor, sonra Amerikali bir memur ile gorusuyorsunuz.
Bizim gorusmemiz bir muhabbet havasinda gecti ve sozlu olarak onaylandigini soylediler. Benim dusuncem, bu konsoloslukta red cevabi almak cok zor.
Bence en onemli asama Form 9089`un onaylanmasi. Bu onayi alarak, sponsor firmanin sizin seviyenizdeki birine ihtiyaci oldugunu ancak boyle birini ABD icinde bulamadigi icin yurtdisindan getirmek zorunda oldugunu ispatlamis oluyorsunuz. Sonrasi ise evrak isleri... -
@atizen acaba nasıl bir iş alanında ABD de bulamadıgınız için TR den bir eleman istersiniz? Bunun bir kriteri var mıdır?
-
Bunun bir kriteri yok.
Yaptiginiz is ne olursa olsun sizi farkli kilacak bir niteliginizi on plana cikarmaniz gerekli.
Daha sonra firma gazete ilani vererek bu nitelikte bir eleman aradigini belirtiyor. Gorusmeye gelen elamanlarin istenen ozellikte olmadigini gerekceleriyle aciklayip bunu Department of Labor a gonderiyor.
Eger gorusmeye gelenler arasinda istenen ozellikte biri cikarsa ve firma/avukat gecerli bir sebeb gosteremez ise, sansiniz yok. Cunku DOL (Department of Labor) oncelikle ABD sinirlari icinde calisanlara oncelik veriyor.
Ancak bu soylediklerim firmanin benim icin basvurdugu E31 vize icin gecerli. Diger vize turleri hakkinda bilgi sahibi degilim. -
@sinem-akçam Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@atizen acaba nasıl bir iş alanında ABD de bulamadıgınız için TR den bir eleman istersiniz? Bunun bir kriteri var mıdır?
egitim ve tecrube gerektiren her is icin isteyebilirsiniz. Yanlis bir perspektiften bakiyorsunuz, ne is icin eleman istersiniz degil, siz ne iste calisabilirsiniz sorusunu sormalisiniz. Cunku dolduracaginiz pozisyon sizin CV'nize uygun olmali. Eger uygun degilse, konsolosluk vasifli bir pozisyon olsa bile vizeyi onaylamaz.
Calisma vizeleri icin su bolumdeki konulari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/90/çalışma-vizeleri-h-l-o-ve-diğer-vizeler
-
teşekkür ederim @crazycells sorumun cevabını aldım.

-
@atizen meslegınız nedır?
-
@FreeWoRLD merhaba. Ben su an F1 vizesi OPT ile calisiyorum. Employer'im H1B cikarmak istiyor bu sene. Eger cikarsa H1B, sonrasinda ne kadar erken basvurabilirim GC'ye? Ve kac yilda cikar? Cok tesekkurler...
-
@milandorian Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@FreeWoRLD merhaba. Ben su an F1 vizesi OPT ile calisiyorum. Employer'im H1B cikarmak istiyor bu sene. Eger cikarsa H1B, sonrasinda ne kadar erken basvurabilirim GC'ye? Ve kac yilda cikar? Cok tesekkurler...
H1B sahibi olmanız durumunda başvuruyu işveren hemen başlatabilir.
Perm > I-140 > I-485 adımları H1B içinde geçerli. Türk vatandaşlarınında dahil olduğu grup şimdiye kadar Current olduğu için yaklaşık 2 senede tamamlanıyor. -
@honesthope insaat muhendisiyim.
-
Son ogrendigim bilgiye gore;
I-485 yani Status Degisikligi adimina geldiginizde normal sartlarda US disina gecici cikis yapmaniz icin "Advance Parole" dokumanini USCIS'e onaylatmaniz gerekiyor.
Fakat L1 vizesi sahibi olarak ornegin benim bu dokumana ihtiyacim yok. Yani L1 ve H1 vize sahiplerine Advanced Parole gerekli degil..Fakat L1 veya H1 harici vizeler ornegin F1 vizesi kisilerin I-485 zamaninda bu dokumana ihtiyaclari var. Aksi takdirde I-485 basvurusu gecersiz sayilabiliyor.
-
@freeworld Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Son ogrendigim bilgiye gore;
I-485 yani Status Degisikligi adimina geldiginizde normal sartlarda US disina gecici cikis yapmaniz icin "Advance Parole" dokumanini USCIS'e onaylatmaniz gerekiyor.
Fakat L1 vizesi sahibi olarak ornegin benim bu dokumana ihtiyacim yok. Yani L1 ve H1 vize sahiplerine Advanced Parole gerekli degil..Fakat L1 veya H1 harici vizeler ornegin F1 vizesi kisilerin I-485 zamaninda bu dokumana ihtiyaclari var. Aksi takdirde I-485 basvurusu gecersiz sayilabiliyor.
Aynen oyle sayin @FreeWoRLD , hem H1B hem de L vizeleri dual intent vize oldugu icin, gocmenlik amaciniz olsa da (ve sureci baslatmis olsaniz da) ABD'ye bu vizelerle girebiliyorsunuz. Fakat gocmen olmayan bir vize ile ABD'ye girmeniz mumkun degil, cunku kapidaki gorevli gocmenlik basvurunuz devam ederken, sizi gocmen olmama amaciyla ABD'ye alamaz

-
Merhaba. EB-1 kategorisine başvuran var mı bu forumda merak ediyorum. Eğer var ise, mülakat tarihleri hakkında bilgi almak isterim. Mülakat konusunda bilgilendirme email ile mi yapılıyor?
-
@somebody Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba. EB-1 kategorisine başvuran var mı bu forumda merak ediyorum. Eğer var ise, mülakat tarihleri hakkında bilgi almak isterim. Mülakat konusunda bilgilendirme email ile mi yapılıyor?
Mulakat tarihinizi USCIS hesabiniza girerek ya da adresinize gelen posta ile ogrenebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
145
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Immigrant Visa Statistics