Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@bensu-olta selamlar, eger yapabilirim diyorsaniz abd de askerlik konusuna bir goz atin derim. Yan haklari gercekten cok iyi ve full time olarak yaparsaniz da egitim destegi vs saglamaktadir. Eger ben is bulamamis olsaydim askerligi ciddi ciddi dusunuyordum. Eger dil seviyeniz cok iyi degilse burada yapabileceginiz is alanlari malesef daraliyor. Eger araba kullanmayi biliyorsaniz uber eats, doordash gibi delivery isleri yapabilirsiniz. Ilk baslarda ev tutmak yerine oda tutabilirsiniz boylelikle hem daha az masrafiniz olacaktir hemde esya vs almaniza gerek kalmayacaktir.

• @onuru onur bey merhabalar bu konuda nereden bilgi edinebilirim boyum 162 kg 54 sizce askerlik yapabilir miyim?

• @onuru endişem tek kadın halimle orada geçinmek yaşamak biraz tedirgin oluyor ister istemez hiç bilmediğim ülkede tek başınasın ve ekonomik olarak da kısıtlıyım kısa sürede iyi bir birikim yapıp okula başlamak istiyorum dilim a2 b1 civarında o zaman a kadar b 2 zorlarım

• @onuru havacılık olursa eğer yapabileceğimi düşünüyorum açıkcası onur bey çok teşekkür ediyorum her yönüyle araştıracağım bakalım hayırlısı olsun

• ⭐⭐

@bensu-olta linkleri asagiya ekledim. Simdiden bol sanslar.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak/2

• @onuru çok teşekkür ediyorum onur bey çok sağ olun

• @Emrah-Borazan ABD vizesi için Schengen e başvurmuştuk aslında. Pasaport boştu evet. Sanırım ABD için Schengen, Schengen içinde vizesiz ülkeler. Ne kadar çok uğraştırıyorlar insanları

• @Harpy-Eagle, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Deprem için herkese geçmiş olsun ve artık tek basamaklı sayılara indik

Kendim için değilde en çok kedime birşey olur diye korktum... Zaten oda korktu deprem olmadan önce gece çok fazla miyavliyordu hissediyordu herhalde..

• ⭐⭐⭐⭐

@bensu-olta öncelikle bence tek kadın halimle yapabilir miyim vs gibi düşüncenizden vazgeçmeye çalışın. Çünkü gurbette yaşamanın kadın veya erkek olmakla alakası yok aslında bireyin alışkanlıkları ve kendi ayakları üstünde durabilmesiyle alakalı daha çok

• @Emre-Kurtulmuş Mükemmel bir cevap olmuş. Dediğiniz gibi hele ki Amerika'da ben kadınım zorlanırım diye hiç düşünmeyin çünkü herkes zorlanacak. Bambaşka kültür ve ülkenden uzak gurbettesin en nihayetinde zor olmasını kabullenip üstesinden geleceğim motivasyonuna geçin benden tavsiye.

• @bensu-olta, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@onuru endişem tek kadın halimle orada geçinmek yaşamak biraz tedirgin oluyor ister istemez hiç bilmediğim ülkede tek başınasın ve ekonomik olarak da kısıtlıyım kısa sürede iyi bir birikim yapıp okula başlamak istiyorum dilim a2 b1 civarında o zaman a kadar b 2 zorlarım

Benim de dilim hemen hemen sizin gibi. Evliyim,54 yaşımda evli ikiz torun sahibi emekli bir memurum. Deniz Kuvvetleri'nde 24 yıl görev yaptım. Mesleğim elektrik ama tarih araştırmacılığı, tasarımcılık gibi becerilerim var. İyi bir bilgisayar kullanıcısıyım. Ben burada sık sık yazdığım üzere torunlarıma bir gelecek hazırlamak için ABD ye gitmek istiyorum. Ben bu halimle aklımda endişem hiç yok. Naçizane tavsiyem planlarınızı burada netleştirin. Bazıları hiç bir şey bilmeden soruşturmadan araştırmadan "Bir gideyim orada bakarız" ile oraya gidiyor.
    Dil konusunda insan dile maruz kaldıkça geliştirir.
    Her şeyin hayırlısı kolaylıkla olsun diyorum.

• @Emre-Kurtulmuş anlıyorum emre bey şartların tr deki gibi olduğunu düşünerek yazdım yanılmışım haklısınız çok teşekkür ediyorum.

• @Zafer-Kalik zafer bey teşekkür ediyorum size de ilginiz için inşallah bakalım

• @AhmetGS17 ahmet bey çok teşekkür ediyorum değerli görüşleriniz için aynen öyle zaten çıktıktan sonra bol bol vaktim olacak araştırıp netleştireceğim

• @bensu-olta merhabalar, 25 yaşında, bekar, beyaz yaka bir kadın olarak yorum yapmak istedim. öncelikle ekonomik olarak çok kısıtlı değilsiniz. 25k usd az bir para değil ilk altı ay için. buradaki senaryolar şurada değişiklik gösterir 25k usd'nin ne kadarı abd'de yanınızda olacak. yani öncesinde dosya taşıma ya da aos yapacaksanız bu paranın bir kısmı eriyebilir öylesi daha zorlar sizi ama düşük case numarasıyla ankara'dan alacağınız vize ile giderseniz gayet iyi idare edebilir diye düşünüyorum.

abd'de askerlik yapmanın kendince artı ve eksileri var zaten arkadaşlar burada yazmışlar ama bunun dışında okul okumak istediğiniz eyaleti daha gitmeden seçip orada yaşamaya başlarsanız (yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl sonra) comminity collagelarda eyalet içerisinden başvurduğunuz için ücretler biraz daha düşüyordu.

o bir yıl içerisinde yapabileceğiniz işleri de araştırmanızı öneririm. doordash, uber gibi işlerdense shiftleri belli işlerde çalışırsanız ingilizce eğitiminize orada daha kolay odaklanırsınız hemen her eyalette kiliselerin ücretsiz kursları olabiliyormuş. düzenli işi olunca insanın bu tarz kurslara daha kolay kayıt olabiliyor. hem ufak bir çevre de edinebilirsiniz.
    gerçi benim bu söylediklerim çok kısa bir abd deneyimi olan birinin dilinden çıkma. orada uzun yıllar kalanlar farklı önerilerde bulunabilirler.

bir de kendinizi psikolojik olarak orada yalnız bir kadın olacağım diye şartlamamanızı öneririm. elbette kadın olmak dünyanın her yerinde size bazı dezavantajları ve korkuları beraberinde getiriyor. ancak sıfırdan bir hayat kurarken insanın kendi kendine moral vermesi önemli zira bunu bizim için yapabilecek başka birisi olmayacak. kendi kendimizin moralini bozmakta ilk bize zarar verecek. burada bir çok kadının deneyimini okuyabilirsiniz. belki doğrudan gidenlerle konuşmak size iyi gelir.

• @lavender çok teşekkür ediyorum ilginiz için uzun uzun da yazmışsınız çok sağ olun söyledikerinizi kayde alacağım. 🙂

• @ari-luli Siz bu sayfadaki başlıkları okuyun, danışmanlık yapanlardan daha çok bilgiye sahip olursunuz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan anladım teşekkür ediyorum mehmet bey

• Hazır konusu geçmişken bahsedelim ozaman.. Green card umudu bizleri meslek sahipliğine itiyor.. aslında güzel birşey bu.. biz eşimle yıllardır gayrimenkul danısmanlığı yapıyoruz, gc ihtimaliyle birlikte birkaç meslek edinmeye karar kılıp harekete geçtik bunun şu 3 senede kattığı şeyler oldukça fazla oldu.. 1 ; e ticaret oldu.. etsy üstünden el yapımı ürün geliştirip ticaretine başladık yapabildiğimizi gördükten sonra abd iç piyasasında bunun daha kolay satılacağını ve kargolama masrafının daha düşük olacağını görüp ara verdik tabi kattığı en büyük özellik el becerisiyle bir ürün geliştirmek.. 2 ; dijital medya.. motosikletimizle seyahat edip bunu 40 dilde çevirerek çeşitli platformlarda kayıtlarımızı yayınladık özellikle avrupa ve abd üzerinde izlenme yakalayabildik tabi en güzel kısmı bunun için sadece sevdiğimiz şeyi yapmak olması oldu.. tabiki ana işimiz bu olmadığı için yarım bıraktık ve hazırlıklı şekilde beklemeye koyulduk.. 3 ; yakın zamanda 5 koloni arı aldık.. arıcılık üzerine hem eğitim alıyoruz hemde kolonimizi büyütüyoruz.. abd içinde çiftçilik üzerine ne yapabiliriz arıcılık, hayvancılık vs birikim yönünden ne katabilir araştırıyoruz bu yıl green card çıkarsa cümlesi bile ilk hasatımızı alıp gideceğimiz anlamı taşıdığından a’dan z’ye bir çok becerisini kapmış olup taşınmak anlamı taşıyor.. daha öncesindeki meziyetleride eklediğimizde (fotoğrafçılık, Ahşap imalatı, Hayvancılık) global şekilde dünyanın her yerinde iş yapabileceğimiz bir çok meslek dalında bilgi birikim ediniyoruz.. yaş 35.. boşa geçirecek vakit yokmuş gibi hissedip ona göre yaşıyoruz. Bence ülkemizde bir çok şeyin ustası olmayı öğrenin yoksa şu an gidip paket atmak dışında hiç bir iş yapamadan hayatını geçiren insanlardan olmak dışında çok çareniz kalmıyor. Yakından tanıdığım birisine geçtiğimiz yıl çıktı.. kendisi fotoğrafçılık yapıyordu ancak bu ihtimal için 3m den dersler alıp araç kaplama vs işi edindi.. şu an abd gider gitmez bu işe yöneldi planlanmış işinde hemen kar marjını arttırmaya başladı.. abd gidecek kişileri altın tepside dolar kazancı beklemiyor.. insanlar öyle olduğunu sanar hale geliyor malesef. Green card bir çıksa zenginiz mottosu ağır şekilde bazı insanlarda hissediliyor ki bu kişilerin yada benzerlerinin gittikten sonra neler çektiğinide uzun yıllardır çok gördük malesef görüyoruz.. bir türk dönercisinin yanında getir götür yapmak yerine yada youtube popülerliğiyle ara depo açıcam, tır şoförü olucam kısmından ziyade mutlu olacağınız meslekleri orada icra edeceğiniz bir sistem düşünmenizi ve buna hazırlanmanızı öneriyorum. Oldukça vakit var bunun için.. çünkü çekiliş sandığınız gibi her yıl bize göz kırpsada bir gün çıkacak ama vakti belli değil 🙂 para ile gidip o paranın yok oluşunu izlemek yerine elinizde bir altın bilezik ile gidip parayı önemsemeden kazababileceğinize emin olmak bence herşeyden daha değerli.. umarım tek hanelere düştüğümüz bu günlerde deprem ülkesini beton dolduranlardan kurtulmamıza bir çekiliş kalmıştır şansımız bol olsun 🙂

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Biz ekonomik sıkıntılardan evlenemiyoruz, çocuk yapamıyoruz bunlar zevkten rahatlıktan 😃

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |