@bensu-olta merhabalar, 25 yaşında, bekar, beyaz yaka bir kadın olarak yorum yapmak istedim. öncelikle ekonomik olarak çok kısıtlı değilsiniz. 25k usd az bir para değil ilk altı ay için. buradaki senaryolar şurada değişiklik gösterir 25k usd'nin ne kadarı abd'de yanınızda olacak. yani öncesinde dosya taşıma ya da aos yapacaksanız bu paranın bir kısmı eriyebilir öylesi daha zorlar sizi ama düşük case numarasıyla ankara'dan alacağınız vize ile giderseniz gayet iyi idare edebilir diye düşünüyorum.
abd'de askerlik yapmanın kendince artı ve eksileri var zaten arkadaşlar burada yazmışlar ama bunun dışında okul okumak istediğiniz eyaleti daha gitmeden seçip orada yaşamaya başlarsanız (yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl sonra) comminity collagelarda eyalet içerisinden başvurduğunuz için ücretler biraz daha düşüyordu.
o bir yıl içerisinde yapabileceğiniz işleri de araştırmanızı öneririm. doordash, uber gibi işlerdense shiftleri belli işlerde çalışırsanız ingilizce eğitiminize orada daha kolay odaklanırsınız hemen her eyalette kiliselerin ücretsiz kursları olabiliyormuş. düzenli işi olunca insanın bu tarz kurslara daha kolay kayıt olabiliyor. hem ufak bir çevre de edinebilirsiniz.
gerçi benim bu söylediklerim çok kısa bir abd deneyimi olan birinin dilinden çıkma. orada uzun yıllar kalanlar farklı önerilerde bulunabilirler.
bir de kendinizi psikolojik olarak orada yalnız bir kadın olacağım diye şartlamamanızı öneririm. elbette kadın olmak dünyanın her yerinde size bazı dezavantajları ve korkuları beraberinde getiriyor. ancak sıfırdan bir hayat kurarken insanın kendi kendine moral vermesi önemli zira bunu bizim için yapabilecek başka birisi olmayacak. kendi kendimizin moralini bozmakta ilk bize zarar verecek. burada bir çok kadının deneyimini okuyabilirsiniz. belki doğrudan gidenlerle konuşmak size iyi gelir.