Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@rocklee çifte vatandaş çocuğun hangi pasaportuna greencard basılacağını siz seçeceksiniz, DS260’da dolduracaginiz beyana istinaden basılacak olan pasaport olacak. DS260 doldururken başka vatandaşlık var mı sorusuna evet diyerek diğer sizin karşınıza gelecek sorulara da doğru beyan vererek form submit işlemini bitireceksiniz.

Bu konuyu çok düşünmeyin, mülakat alırsanız mülakat esnasında farklı bir pasaport beyan ederek o pasaporta da vizenin uygulanmasini tercih edebilirsiniz. Çocuğun pasaportu ABD’nin politik olarak sorun yaşamadığı bir ülke ise endişe etmeyin, önceliğiniz kazanan olmak ve mülakat tarihi alabilmek olmalı naçizane. Bol şans

• @ATS16 Açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim.

• Merhabalar greencard sahibiyim ve şuanda Amerika'da ikamet ediyorum fakat nişanlım Türkiye de ağustosta Türkiye'de düğün yapmayı planlıyoruz.Lakin onun greencard sürecini nasıl başlayacağımı gerekli evrakların neler olduğunu bilmiyorum.bilgisi olan ve ya bu yollardan geçmiş olan varsa detaylı bilgi verebilir mi

• ⭐⭐⭐⭐

@Ismail-Cigiracan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Merhabalar greencard sahibiyim ve şuanda Amerika'da ikamet ediyorum fakat nişanlım Türkiye de ağustosta Türkiye'de düğün yapmayı planlıyoruz.Lakin onun greencard sürecini nasıl başlayacağımı gerekli evrakların neler olduğunu bilmiyorum.bilgisi olan ve ya bu yollardan geçmiş olan varsa detaylı bilgi verebilir mi

Bu mesajı ve ilgili başlığı okumanızı öneririm:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/80

• Merhaba herkese. Ds260 formunda daha önce çalışılan yerler kısmına 17 yaşındayken devlet kurumunda yaptığım stajı yazmam gerekiyor mu? Ücret almıştım aylık maaş ve sgk dökümümde edevlette sigorta primlerim görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@eray22 geçmiş işyerlerinizi hatirladiginiz kadariyla mümkün olan en yakın tarihler ile yazmanız yeterli. Yanlış, eksik, hatalı yazarsanız da diskalifiye sebebi değil, yeter ki kazanan olun ve mülakat alabilecek bir CN’ye sahip olun. Bol şans

• merhabalar dv 2025 talihli listesine baktığımda bir kişinin reddedildiği görünüyor o arkadaş neden red yemiş bilginiz var mı?

• ⭐⭐

@ari-luli selamlar, siz soyleyince bende kontrol ettim, Hong Kong EU57xx lerde bir vize reddi yapmamis. AS57xx lerde bir vize reddi var. Acaba ilgili kisi dogum yerini yanlis secerek AS bolgesinden mi CN aldi. Profilinede baktim fakat herhangi bir gonderim vs de olmamis.

• @onuru
    Anlayamadım sıra numarası da düşük ama ret yemiş hani tecrübe olsun diye bilgim olsun diye öğreneyim dedim sadece o kırmızı görünüyor yani reddedilmiş o yüzden sordum teşekkürler onur bey

• Evet o arkadaş kritik bir hata yapmıştı şimdi tam hatırlayamadım ancak sanırım dediğiniz gibiydi, farklı kotadan katılmıştı.
    Aynı kota-farklı ülke hatasında tolere edebiliyorlar ancak farklı kotadan kazanmak direkt elenme sebebi, bunu görmüş olduk. Kendisine de geçmiş olsun eğer okursa.

@onuru, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@ari-luli selamlar, siz soyleyince bende kontrol ettim, Hong Kong EU57xx lerde bir vize reddi yapmamis. AS57xx lerde bir vize reddi var. Acaba ilgili kisi dogum yerini yanlis secerek AS bolgesinden mi CN aldi. Profilinede baktim fakat herhangi bir gonderim vs de olmamis.

• merhaba öncelikle 2025 dv kazananıyım mülakata bangkok ta gircem dün tecilimin bittiğini yoklama kaçağı olduğumu öğrendim normalde 2027 ye kadar tecilliydi 1-2 ay önce e devletten çıkartmıştım belgeyi üniversitem 2021 ocak ta bitti şimdi nasıl bi yol izlemeliyim şuan e devletten askerlikle ilgili bilgi alamıyorum şubeye gitsem tecil ettirebilir miyim ? yardımcı olursanız sevinirim

• @cttl kota ne oluyor tam olarak hatayı nasıl yapmış onu anlamaya çalışıyorum ki benden yapmayayım

• ⭐⭐⭐⭐

@ari-luli

Kota: DV2026 için 55,000 civarında tüm dünya üzerinde vize verilecek. Bu sayı özel durumlar nedeniyle biraz daha az olacak 51,000-52,000 civarında.

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1727378459639-dv-2026-plain-language-instructions-and-faqs-tr.pdf

https://yesilkartforum.com/forum/post/428392

• @ATS16 teşekkür ediyorum cevabınız için kotayı nasıl yanlış seçmiş arkadaş onu anlayamadım

• Merhaba kota dediğimiz şey, asya kotası, afrika kotası, avrupa kotası... gibi. Hani sıra numaralarımızda "EU" ya da "AS" ya da "AF" yazıyor, işte durum bu.

Yani doğum yeri avrupa'da bir ülke olan bir kişi, EU için ayrılan kotadan çekilişe katılmalı. (Eş durumundan dolayı istisna var ama onu anlatmıyorum kafanız karışmasın)
    Diğer bölgelerin kotasından katılamaz. En basit haliyle bu.

Bu arkadaş da en başta başvuru yaparken doğum yerini türkiye yerine yanlışlıkla asya kıtasından bir ülke seçmişti diye hatırlıyorum. Böylece doğum yeri EU olmasına rağmen çekilişi AS'den kazandı.
    Sanırım en katı uyguladıkları kurallardan biri bu. Riski bilerek şansını denemek için gitmişti ve maalesef vize alamamıştı.

Yine biraz karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir 🙂

@ari-luli, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@cttl kota ne oluyor tam olarak hatayı nasıl yapmış onu anlamaya çalışıyorum ki benden yapmayayım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

halen bu başlıkta süreç ile alakalı soru sorup cevaplanmasının ne kadar yalnış olduğu hakkında kanun hükmünde kararname..

• @cttl çok teşekkür ediyorum

• Merhaba Schengen'e tabi olmayan "vizesiz" ülkelere dosya taşıyan oldu mu bu sene? Hangi ülkeye taşıdınız, kolay mı zor muydu rica etsem cevaplayabilir misiniz?

• @ATS16 yanıtlarınız için çok teşekkür ederim sağ olun

• @Ozden-0 Değişen fam yasası ile artık dosya taşımak eskisi kadar zor değil , önemli olan current olmadan nereye taşıyacağınıza karar verip taşımak çünkü current olduktan sonra konsolosluğun kendisi ile iletişime geçip dosya taşıma maili atmanız gerekiyor ve çoğu reddediyor.Bu sene Schengene tabi olmayan taşıyabileceğiniz ülkeler için Honk Kong ve Bangkok u önerebilirm önceki senelerde filipinler, endonezya, umman gibi ülkelerde vardı ancak her sene değişebilen durumlar, önceki sene dosya taşımayı kabul eden konsolosluk diğer sene kabul etmeyebiliyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |