DV2025 Sohbet Odası
-
Selamlar pasaport yok acaba ds260 formu için şartı mı yoksa sonrada alsakda olur mu pasaportu
-
@ATS16 Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu anda en büyük temennim low case number ile greencard'ın bana çıkması ve Ankara'dan işlemlerimizi kolaylıkla halletmemiz.
Peki greencard çıkması durumunda büyükelçilikte hangi pasaport üzerinden işlem yapacağımızı ve çifte vatandaş çocuğun hangi pasaportuna greencard basılacağını biz seçebilir miyiz?
Buna ilaveten çifte vatandaş olan çocuğum için DS260 formunda pasaport bilgileri kısmında her iki pasaport ve çifte vatandaşlık bilgilerini de girmemiz gerekiyor mu?
-
@Murat3589 Merhaba, konu hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ben de sizin gibi bu değerli forum üyeleri vasıtası ile öğrenmeye çalışıyorum. Fakat aşağıdaki linkteki örnek DS260 formunun 10. sayfasında pasaport kısmını gördüm. Anladığım kadarı ile pasaport bilgilerinin bu sayfada doldurulması gerekiyor. Konu hakkında tecrübesi olanlar bizi aydınlatırsa memnum olurum.
https://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260-Exemplar.pdf
-
@rocklee Bununla alakalı bir video var forum içerisinde DS-260 formunu doldururken pasaport bilgilerini nasıl dolduracağınıza dair. Ben o şekilde doldurdum pasaportumu Kasım'da çıkarttım ya mülakat alınca formu açtırıp düzelteceğim yada mülakata gidince düzelteceğim formu konsolosluk vasıtasıyla.
-
@evrentnrkl Yeşil kart sürecinizde başarılar dilerim. Hayırlı olsun. Bangkok süreciniz nasıl oldu? Kcc üzerinden dosya taşıma talebinizden ne kadar süre sonra Bangkok size randevu verdi? Gc çıkarsa ben de case numbera bağlı olarak Hong Kong, Bangkok veya Jakarta'ya dosya taşıyabilirim.
Bu arada ds260 formunda pasaport bölümünde hatalı bir işlem mi yaptınız tam anlayamadım?
-
Sevgili @rocklee
En sevdiğiniz içeceği alıyorsunuz DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okumaya başlıyorsunuz..Her bir deneyim size sürecinizi planlamak için çok güzel yol gösterici olacağını biliyorum...
Sevgiler, iyi şanslar...🍀 -
@rocklee Teşekkür ederim.
Henüz mülakata girmedim aktif olamadım dosya numaramdan kaynaklı yeni açıklanacak bülteni bekliyorum.
KCC üzerinden dosyamı taşıdım(aktif olmadığım için randevum yok)
Hongkong ve Bangkok iyidir hangisine imkanınız el veriyorsa Jakarta'yı hiç duymadım.Hayır, yanlış bir şey yapmadım form doldurduğumda pasaportum yoktu formdan 5 ay sonra aldım pasaport.
-
@Flight101 İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet ara ara okuyorum ama ilk sayfadan başlarsam, sizin de ifade ettiğiniz gibi daha detaylıca bilgi edinebilirim kanaatindeyim.
-
@evrentnrkl Anladım. Umarım gönlünüzden geçtiği gibi herşey gerçekleşir.
Jakarta hakkında forumda 1 kişi sanırım dosya taşıyıp işlemlerini gerçekleştirmiş. Kendisine ulaşabilirsem istişare edeceğim. Tabi ki en büyük isteğimiz gc'nin çıkması ve low cn ile Ankara'da süreci tamamlamak. -
@rocklee çifte vatandaş çocuğun hangi pasaportuna greencard basılacağını siz seçeceksiniz, DS260’da dolduracaginiz beyana istinaden basılacak olan pasaport olacak. DS260 doldururken başka vatandaşlık var mı sorusuna evet diyerek diğer sizin karşınıza gelecek sorulara da doğru beyan vererek form submit işlemini bitireceksiniz.
Bu konuyu çok düşünmeyin, mülakat alırsanız mülakat esnasında farklı bir pasaport beyan ederek o pasaporta da vizenin uygulanmasini tercih edebilirsiniz. Çocuğun pasaportu ABD’nin politik olarak sorun yaşamadığı bir ülke ise endişe etmeyin, önceliğiniz kazanan olmak ve mülakat tarihi alabilmek olmalı naçizane. Bol şans
-
@ATS16 Açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim.
-
Merhabalar greencard sahibiyim ve şuanda Amerika'da ikamet ediyorum fakat nişanlım Türkiye de ağustosta Türkiye'de düğün yapmayı planlıyoruz.Lakin onun greencard sürecini nasıl başlayacağımı gerekli evrakların neler olduğunu bilmiyorum.bilgisi olan ve ya bu yollardan geçmiş olan varsa detaylı bilgi verebilir mi
-
@Ismail-Cigiracan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhabalar greencard sahibiyim ve şuanda Amerika'da ikamet ediyorum fakat nişanlım Türkiye de ağustosta Türkiye'de düğün yapmayı planlıyoruz.Lakin onun greencard sürecini nasıl başlayacağımı gerekli evrakların neler olduğunu bilmiyorum.bilgisi olan ve ya bu yollardan geçmiş olan varsa detaylı bilgi verebilir mi
Bu mesajı ve ilgili başlığı okumanızı öneririm:
https://yesilkartforum.com/forum/post/80 -
Merhaba herkese. Ds260 formunda daha önce çalışılan yerler kısmına 17 yaşındayken devlet kurumunda yaptığım stajı yazmam gerekiyor mu? Ücret almıştım aylık maaş ve sgk dökümümde edevlette sigorta primlerim görünüyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@eray22 geçmiş işyerlerinizi hatirladiginiz kadariyla mümkün olan en yakın tarihler ile yazmanız yeterli. Yanlış, eksik, hatalı yazarsanız da diskalifiye sebebi değil, yeter ki kazanan olun ve mülakat alabilecek bir CN’ye sahip olun. Bol şans
-
merhabalar dv 2025 talihli listesine baktığımda bir kişinin reddedildiği görünüyor o arkadaş neden red yemiş bilginiz var mı?
-
@ari-luli selamlar, siz soyleyince bende kontrol ettim, Hong Kong EU57xx lerde bir vize reddi yapmamis. AS57xx lerde bir vize reddi var. Acaba ilgili kisi dogum yerini yanlis secerek AS bolgesinden mi CN aldi. Profilinede baktim fakat herhangi bir gonderim vs de olmamis.
-
@onuru
Anlayamadım sıra numarası da düşük ama ret yemiş hani tecrübe olsun diye bilgim olsun diye öğreneyim dedim sadece o kırmızı görünüyor yani reddedilmiş o yüzden sordum teşekkürler onur bey -
Evet o arkadaş kritik bir hata yapmıştı şimdi tam hatırlayamadım ancak sanırım dediğiniz gibiydi, farklı kotadan katılmıştı.
Aynı kota-farklı ülke hatasında tolere edebiliyorlar ancak farklı kotadan kazanmak direkt elenme sebebi, bunu görmüş olduk. Kendisine de geçmiş olsun eğer okursa.@onuru, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@ari-luli selamlar, siz soyleyince bende kontrol ettim, Hong Kong EU57xx lerde bir vize reddi yapmamis. AS57xx lerde bir vize reddi var. Acaba ilgili kisi dogum yerini yanlis secerek AS bolgesinden mi CN aldi. Profilinede baktim fakat herhangi bir gonderim vs de olmamis.
-
merhaba öncelikle 2025 dv kazananıyım mülakata bangkok ta gircem dün tecilimin bittiğini yoklama kaçağı olduğumu öğrendim normalde 2027 ye kadar tecilliydi 1-2 ay önce e devletten çıkartmıştım belgeyi üniversitem 2021 ocak ta bitti şimdi nasıl bi yol izlemeliyim şuan e devletten askerlikle ilgili bilgi alamıyorum şubeye gitsem tecil ettirebilir miyim ? yardımcı olursanız sevinirim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum