Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
-
@charon peki yapmadığımız aşıları unganlarda yapıyorlar mı?
-
ABD de çoğu eyalet dini sebeplerden aşı karşıtlığına izin veriyor, ancak bir yandan da çocukları okullara kreşlere vs kabul etmeyip bunu zorluyorlar. Toplum sağlığı, dini veya felsefi görüşlerden daha öncelikli oluyor. Örneğin salgının niteliğine göre aşı karşıtlığı durumu çocuğun velayetinin devlet tarafından alınmasıyla sonuçlanabilir. Siz zaten göçmen olacağınız için yaptırmama gibi bir şansınız yok, yaptırmazsanız vize vermeyeceklerdir.
-
@emre911 federal kanun ayri eyalet ayri mesela maruhanna icebilirsin California da ama ticareti buranin yasasina gore yapsan bile immigration da onune gelir yasak diye sikintiya sokar süreci.Immigratlar federal kanuna gore stratejisini yapsin yoksa puffff ucar gider haklariniz
-
@fatihugur175 ABD devletinin istediği aşılar bellidir. Unganlarda da listesi var. Eğer aşı olmamışsa çocuklar(yetişkinlerde dahil), hepsini yaparlar.
bazen yetişkin aşıyı olmuş oluyor çocukken ama kaydı yok, kaydı olmadığı için tekrar aşıyı oluyor.abdye gitmek istiyorsanız green card ile, aşıları yaptırmak zorundasınız.
-
Bu ileti silindi! -
Cuma günü unganlarda sağlık kontrolüne girecekl olan var mıdır?
-
Merhabalar daha önce 02/07/2024 tarihinde sağlık muayenesi olmuştuk ancak vize görüşmesinde AP ye kaldığımız için şuan muayene tekrarı yapmamız gerekiyor. Tekrar konsolosluk mülakatı olmadan sadece eksik evrakları talep ettiler. Temmuz 2025 tarihinde ABD ye giriş yapmayı düşünüyoruz. Daha öncesinde tüberküloz tanımız vs. olmadığı için yeni alacağımız sağlık raporunun geçerlik süresi 6 ay mı olur ve bir sorun yaşar mıyız?
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Manushaqe merhaba öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkürler
şunu sormak istiyorum düzenli ilaç kullananlardan doktor raporu istendiğini belirtmişsiniz bu rapor türkçe mi olacak ingilizce mi bilginiz var mı acaba -
Sağlık kontrolüne Ankara’da girecekseniz Türkçe, yurtdışında girecekseniz reçeteniz ve sizi takip eden doktorun yazacağı İngilizce bir ön yazı ile.
-
@ATS16 çok teşekkür ederim bilgi için
-
@ATS16 merhaba 6 mayısta unganlardan 28 mayıs tarihi için randevu oluşturduk 4 iş gününde onaylanır yazıyor ama hala onaylanmadı telefonla aradık mail attık ama bir türlü ulaşamıyoruz ne yapmamız gerekir?
-
@Gizem-Arslan e-mailinizi yenilemenizi tavsiye ederim zira kendileri ile telefon veya email ile iletişime geçmek çok zor. Ankara dışındaysanız imzasında yakın zamanda Unganlar’a sağlık kontrolüne gidecek başka bir forum kullanıcısından rica edebilirsiniz o heyecanları esnasında siz akıllarına gelirseniz bilgilerinizi ileterek Unganlar danışmadaki görevlilerin size dönüş yapmalarını talep edebilirsiniz. Bol şans
-
20.06.2025 taihinde Ungan larda muayene oldum.
Kuğulu parkın karşısında Düzen laboratuvar tabelası olan Pasaja girdikten sonra 4 kata çıkıyorsunuz. Burda sizin kaydınızı alıp aşı kartınızı sorup resim çekiyorlar. ( ben gelmeden antikor testi yaptırmıştım aşı eksiğim olmamasına rağmen aşı kartı yok diye 2 iğne ile aşılama yapıldı. Varsa Aşı kartınızı mutlaka getirin ekstra ücret ödemezsiniz) Sonrasında 5 kata kan alımı için yönlendiriyorlar. Orda tekrar bankoya uğrayıp sizden ödeme talep ediyorlar. Benden 1875 lira ödeme alındı. Kanınız alındıktan sonra sizi 3 kata röntgene yönlendirip röntgeneniniz çektikten sonra tekrar 4 kata çıkmanızı istiyorlar. Size bir maske verip içeri alıyorlar. Üzerinizi çıkartıp önlüğü giydikten sonra doktor gelip ameliyat olup olmadığınızı düzenli ilaç kullanıp kullanmadığınızı nereye gideceğinizi ne iş yapmayı düşündüğünüzü soruyor. Kısa bir muayeneden sonra bana 2 iğne ile aşılama yaptı. Tekrar bankoya gittim ve 400 $ talep edildi( 270 $ muayene 130 $ aşılama 1870 lira kan röntgen toplamda 17720.30 Tl ödeme yaptım) ertesi gün 11 de sonuçları alabileceğimi alabileceğimi söylediler. Deneyim bu şekildeydi -
@Değişik-Adam hocam durum nedir? bir sikinti oldu mu?
-
Bu ileti silindi! -
@GCABD2084 40+ iseniz ve elinizde aşı kartınız varsa çok şanslısınız, evet o kart.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
54
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum