Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @btek14 covid zorunlu mu ben olmak istemiyorsam nasil zorunlu tutuyorlar 🙈

• @newbie97 bende gercekten o kadar sacma geliyor ki ama avukatdan gelen cvp da maalesef zorunlu diyor. Vucuda extra bir yuk. Bende tam olarak ne yapacagimi bilmiyorum.

• ⭐⭐⭐

@Ayca-Özcan Tr de covid aşılarının son kullanım tarihi geçti bu yüzden zorunlu tutulmuyor belki orada da geçmiştir

• @Ayca-Özcan maalesef zorunlu. gocmenlik konusu oldugu icin surgeon imzalamiyor aksi durumda medical reportu. ben de ogluma hic yaptirmamistim ama maalesef tek doz yaptirmak zorunda kaldik.

• Merhabalar, son aylarda unganlarda sağlık muayenesi yapmış olanlar varsa 1 kişi için maliyet ne kadar acaba?

• Merhaba. son günlerde Unganlar'a gidip de yeni bir Covid aşısı talep edilen oldu mu? bildiğim kadarıyla Türkiye'de Covid aşısı yok şuanda.

• Merhaba. Dün Unganlara gidip saglik muayenesini yaptirdik. Belki daha sonrangidecek olanlara yardimci olur diye deneyimimizi paylasmak isterim. Biz 4 kisilik bir aileyiz, ben 42 yasinda, esim 45 yasinda, kisim 15 ve oglum 11 yasinda. Oncellikle Ankara disinda gidecekler icin yerleri kolay ama girisi bulmakta biz biraz zorlandik. Kugulu parkin tam karsisinda kaliyor ama bir işhanin icinde ve disarida gorunen hicbir tabela yok. Sadece işhanin girisinde kucuk bir tabrla var Prof.Dr. Mehmet Undan diye yazan. Disaridan Düzen laboratuvarlari diye büyük bir tabela.goreceksiniz. onu takip edin cunku ayni yer aslinda. Tetkikleriniz bu laboratuvarda yapiliyor. Bizim randevumuz 10.10 daydi ve biz tam 10.00 da ordaydik. Unganlarin muayehehanesi 4. Katta. Bekleme salonu bir hayli kalabalikti ve cogunluk multeci ve yabanci ulke vatandasiydi. Orda bekliyorsunjz ve siraniz gelince calisanlar isminiz ile cagiriyorlar. Guler yuzlu, kibar ve cok yardimci olan 2 kadin calisan var. Bizi hemen cagirdilar ve pasaportlarimizi ve aşı kartlarimizi istediler. Kaydimizi yaptilar. Ben farkli bir ulkede dogup buyudugumden dolayi aşı kartimi ordan alip tercume ettirip noter onayli olarak getirmistim. Eşim icin ise Turkiyede bir kayit bulamadik, toplum saglik merkezine aşı birimi de gidip dönemindeki aşı listesini almistik. Cocuklar icin ise saglik ocaginda veriler kucuk karton aşi kartlarini goturdum. Kaydi yaptiktan sonra bizi 5. Katta olan laboratuvara gonderdiler. 11 yasindaki oglum icin yasindan dolayi hicbir tetkik yapilmayacagindan soylediler ve sadece 3.muzun pasaportunu iade edip laboratuvara yonlendirdiler. Oraya pasaport ve 4. Katta verdikleri evraklari bankoya biraktik ve beklemeye basladik. 10 dk sonra sekreter cagirdi ve girisimizi yapti. 45 yasindaki esim ve 15 yasindaki kizimdan yaslarindan dolayi kan almayacaklarini ssdece akciger grafisi cekeceklerini soylediler. Sonuc olarak sadece benden kan aldilar. Bu arada orda 117 USD odeme istediler. Biz kart ile TL ile 4.055 TL odedik. Kan almak icin 45 dk civari bekledik. En sonunda bizim siramiz geldi ve benden 1 tup kan aldilar. Sonra 3. Katta olan filme gonderdiler. Orda da 15 dk bekledikten sonra 3. Müzün akciger grafisi cekildi ve yeniden 4. Kattaki Unganlara yonlendirildik. Evraklarimizi tezlim ettigimizde saat 11.40 olmustu ve saat 13.30da yenide muayene icin gitmemiz soylendi. Nasilsa neredeyse 2 saatimiz var diye yemek yemege gidelim dedik ve Tunali caddesinde bir lokantaya oturduk. Iyi ki daha fazla uzaklasmamistik cunku saa 12.15 te arayip bir bosluk olustugunu ve bizi muayeneye alacaklarini soylediler. Apar topar yemegimizi bitirmeye calistik ve 10 dk sonra yeniden Unganlardaydik. 10 dk beklemeden sonra tek tek almaya basladilar. Once esimi sonra beni sonra kizimi en sonunda da oglumu. 15 yasindaki kizimin yanina girmeme izin vermediler, 11 yasindaki oglumun yanina ise aldilar. Muayrneye girmeden once maske verdiler ve sjrekli kullandigim herhangi bir ilac oldugunu sordular. Benim yoktu ama kullananlardan doktor raporu talep ettiklerini duydum. Iceri girdim ve beni kadin doktora yonlendirdiler. (Butun aile ayni doktora girdik) elime tek kullanimlik bir hastane onlugu verip paracanin arkasinda sadece ic camasirim kalacak sekilde soyunup onlugu giymemi istediler. Giyindim ve 10 dk o sekilde sedyenin ustunde doktorun gelmesini bekledim. Doktor geldi ve dogrudan sormaya basladi. Herhangi bir hastaligin var mi, kullandigin ilac, gecirdigin ameliyat ( 2 sezaryenim oldugunu soyledim, ilk dogumum icin bir epikriz raporu alamamistim hastaneden. 2. icin alip ve belgelere eklemistim ama sormadilar), seker, tansiyonun var mi, kanser gecirdin mi, psikolojik bir hastalik gecirdin mi, tedavi aldin mi, intihar tesebbusun oldu mu, baska birine zarar verme tesebusun oldu mu, piercing dovmen var mi, sigara kullaniyor musun, alkol kullaniyor.musun, alkollu arac kullanirken yakalandin mi, madde kullandin mi. Bunlrin hepsini cok seri ve sogukkanli olarak sordu. Ayni zamanda da stetoskop ile muayene etti. Sonrasinda aşılari hazirlamaya basladi. Bu konuda hicbir bilgi vermedi. Hangi asilark yaptigini soylemedi.onlari hazirlarken benimle prosesim hakkinda sorular sordu. Aile birlesimi oldugumu, kac senedir bekledigimizi, ailemin hangi eyalette oldugunu, ne is yaptigimi vs. Bunlari konusurken butun asilari 2 kolumdan yapti. Aynisini esime ve kizima da yapmis. Oglum da ise sadece su cicegi 2. Dozunu ve grip asisini yapacagini soyledi. Esim icin toplum sagligi kagini vermistik ona biraz kızmıs. 40 sene once hangi asilarin oldugunu nereden bilip de vermisler diye. Esim biraz tedirgin olmus. Dordumuzun islemleri bittikten sonra bankoya yeniden gidip ucretlerimizi odedik. Bana 5 aşı yapilmis ve toplam 340 usd, eşime 4 aşı yapilmiş toplam 290 USD, kizima 5 aşı yapilmis toplam 400 USD, ogluma 2 aşı yapilmis toplam 200 USD, kart ile TL olarak 42.600 TL odedik. Immigrant vizesi oldugundan dolayi sonuclarin elektronik olarak konsolosluga iletilecegi ve bir kopyasi da 2 gun icinde bize email olarak gelcegini soylediler. Buna cok sevindik cunku zarf almak icin bir gece daha ankarada kalmak zorunda kalmadik. Aşılar ile ilgili de aşı kartlarinin gonderilecegini ve Amerikada okul vs kayitlarinda kullanabilecegimizi soylediler. Umarim birilerine faydasi olur cunku bana bu forum cok faydali oldu.

• Dun Unganlarda ordaki calisan Covid asisi icin Turkiye de olmadigindan dolayi yapamadiklarini ama amerika.girisinde eger varsa yaptiklarini soyledi. Son zamanlarda gocmen olarak Amerikaya girip de havalimaninda covid asisi yaptiran var mi? Zorunlu olarak yaptiriyorlar mi? Ben Turkiyede yok diye sevinmistim, yaptirmak zorunda kalmayacagiz diye, orda giriste zorunlu tutarlarsa sorun olacak. Ozellikle 15 yasundaki kizima yaptirmak istemiyorum

• merhaba bir sorum olacak. Biz 2 çocukla birlikte göçmen statüsünda ABDye gideceğiz bi aksilik olmazsa. Biri 2 diğeri 4 yaşında. Ama çocuklara doğduklarından beni topuk kanı dahil hiçbir aşı yaptırmadık . Sağlık ocağına gidip istemediğimize dair belge imzaladık herzaman. Bu bizim için sıkıntı olur mu? Unganlarda aşıları yapıyorlar sanırım ama tamda emin olamadım. Unganlarada mail attım soruyu cevap gelirse buraya yazarım

• ⭐⭐

@fatihugur175 benim bildiğim aşılar zorunlu.
    aşı karşıtlığını amerika tanımıyor. Hatta tanıyan ülke yok benim bildiğim.

• Yasaklı

@fatihugur175 zorunlu kacamazsin covid de yapilacak yoksa vize yok.belkide en net gride olmayan kural bu

• @charon peki yapmadığımız aşıları unganlarda yapıyorlar mı?

• @fatihugur175

ABD de çoğu eyalet dini sebeplerden aşı karşıtlığına izin veriyor, ancak bir yandan da çocukları okullara kreşlere vs kabul etmeyip bunu zorluyorlar. Toplum sağlığı, dini veya felsefi görüşlerden daha öncelikli oluyor. Örneğin salgının niteliğine göre aşı karşıtlığı durumu çocuğun velayetinin devlet tarafından alınmasıyla sonuçlanabilir. Siz zaten göçmen olacağınız için yaptırmama gibi bir şansınız yok, yaptırmazsanız vize vermeyeceklerdir.

• Yasaklı

@emre911 federal kanun ayri eyalet ayri mesela maruhanna icebilirsin California da ama ticareti buranin yasasina gore yapsan bile immigration da onune gelir yasak diye sikintiya sokar süreci.Immigratlar federal kanuna gore stratejisini yapsin yoksa puffff ucar gider haklariniz

• ⭐⭐

@fatihugur175 ABD devletinin istediği aşılar bellidir. Unganlarda da listesi var. Eğer aşı olmamışsa çocuklar(yetişkinlerde dahil), hepsini yaparlar.
    bazen yetişkin aşıyı olmuş oluyor çocukken ama kaydı yok, kaydı olmadığı için tekrar aşıyı oluyor.

abdye gitmek istiyorsanız green card ile, aşıları yaptırmak zorundasınız.

• Bu ileti silindi!

• Cuma günü unganlarda sağlık kontrolüne girecekl olan var mıdır?

• Merhabalar daha önce 02/07/2024 tarihinde sağlık muayenesi olmuştuk ancak vize görüşmesinde AP ye kaldığımız için şuan muayene tekrarı yapmamız gerekiyor. Tekrar konsolosluk mülakatı olmadan sadece eksik evrakları talep ettiler. Temmuz 2025 tarihinde ABD ye giriş yapmayı düşünüyoruz. Daha öncesinde tüberküloz tanımız vs. olmadığı için yeni alacağımız sağlık raporunun geçerlik süresi 6 ay mı olur ve bir sorun yaşar mıyız?

• Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Manushaqe merhaba öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkürler 🙂 şunu sormak istiyorum düzenli ilaç kullananlardan doktor raporu istendiğini belirtmişsiniz bu rapor türkçe mi olacak ingilizce mi bilginiz var mı acaba

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |