Merhaba. Dün Unganlara gidip saglik muayenesini yaptirdik. Belki daha sonrangidecek olanlara yardimci olur diye deneyimimizi paylasmak isterim. Biz 4 kisilik bir aileyiz, ben 42 yasinda, esim 45 yasinda, kisim 15 ve oglum 11 yasinda. Oncellikle Ankara disinda gidecekler icin yerleri kolay ama girisi bulmakta biz biraz zorlandik. Kugulu parkin tam karsisinda kaliyor ama bir işhanin icinde ve disarida gorunen hicbir tabela yok. Sadece işhanin girisinde kucuk bir tabrla var Prof.Dr. Mehmet Undan diye yazan. Disaridan Düzen laboratuvarlari diye büyük bir tabela.goreceksiniz. onu takip edin cunku ayni yer aslinda. Tetkikleriniz bu laboratuvarda yapiliyor. Bizim randevumuz 10.10 daydi ve biz tam 10.00 da ordaydik. Unganlarin muayehehanesi 4. Katta. Bekleme salonu bir hayli kalabalikti ve cogunluk multeci ve yabanci ulke vatandasiydi. Orda bekliyorsunjz ve siraniz gelince calisanlar isminiz ile cagiriyorlar. Guler yuzlu, kibar ve cok yardimci olan 2 kadin calisan var. Bizi hemen cagirdilar ve pasaportlarimizi ve aşı kartlarimizi istediler. Kaydimizi yaptilar. Ben farkli bir ulkede dogup buyudugumden dolayi aşı kartimi ordan alip tercume ettirip noter onayli olarak getirmistim. Eşim icin ise Turkiyede bir kayit bulamadik, toplum saglik merkezine aşı birimi de gidip dönemindeki aşı listesini almistik. Cocuklar icin ise saglik ocaginda veriler kucuk karton aşi kartlarini goturdum. Kaydi yaptiktan sonra bizi 5. Katta olan laboratuvara gonderdiler. 11 yasindaki oglum icin yasindan dolayi hicbir tetkik yapilmayacagindan soylediler ve sadece 3.muzun pasaportunu iade edip laboratuvara yonlendirdiler. Oraya pasaport ve 4. Katta verdikleri evraklari bankoya biraktik ve beklemeye basladik. 10 dk sonra sekreter cagirdi ve girisimizi yapti. 45 yasindaki esim ve 15 yasindaki kizimdan yaslarindan dolayi kan almayacaklarini ssdece akciger grafisi cekeceklerini soylediler. Sonuc olarak sadece benden kan aldilar. Bu arada orda 117 USD odeme istediler. Biz kart ile TL ile 4.055 TL odedik. Kan almak icin 45 dk civari bekledik. En sonunda bizim siramiz geldi ve benden 1 tup kan aldilar. Sonra 3. Katta olan filme gonderdiler. Orda da 15 dk bekledikten sonra 3. Müzün akciger grafisi cekildi ve yeniden 4. Kattaki Unganlara yonlendirildik. Evraklarimizi tezlim ettigimizde saat 11.40 olmustu ve saat 13.30da yenide muayene icin gitmemiz soylendi. Nasilsa neredeyse 2 saatimiz var diye yemek yemege gidelim dedik ve Tunali caddesinde bir lokantaya oturduk. Iyi ki daha fazla uzaklasmamistik cunku saa 12.15 te arayip bir bosluk olustugunu ve bizi muayeneye alacaklarini soylediler. Apar topar yemegimizi bitirmeye calistik ve 10 dk sonra yeniden Unganlardaydik. 10 dk beklemeden sonra tek tek almaya basladilar. Once esimi sonra beni sonra kizimi en sonunda da oglumu. 15 yasindaki kizimin yanina girmeme izin vermediler, 11 yasindaki oglumun yanina ise aldilar. Muayrneye girmeden once maske verdiler ve sjrekli kullandigim herhangi bir ilac oldugunu sordular. Benim yoktu ama kullananlardan doktor raporu talep ettiklerini duydum. Iceri girdim ve beni kadin doktora yonlendirdiler. (Butun aile ayni doktora girdik) elime tek kullanimlik bir hastane onlugu verip paracanin arkasinda sadece ic camasirim kalacak sekilde soyunup onlugu giymemi istediler. Giyindim ve 10 dk o sekilde sedyenin ustunde doktorun gelmesini bekledim. Doktor geldi ve dogrudan sormaya basladi. Herhangi bir hastaligin var mi, kullandigin ilac, gecirdigin ameliyat ( 2 sezaryenim oldugunu soyledim, ilk dogumum icin bir epikriz raporu alamamistim hastaneden. 2. icin alip ve belgelere eklemistim ama sormadilar), seker, tansiyonun var mi, kanser gecirdin mi, psikolojik bir hastalik gecirdin mi, tedavi aldin mi, intihar tesebbusun oldu mu, baska birine zarar verme tesebusun oldu mu, piercing dovmen var mi, sigara kullaniyor musun, alkol kullaniyor.musun, alkollu arac kullanirken yakalandin mi, madde kullandin mi. Bunlrin hepsini cok seri ve sogukkanli olarak sordu. Ayni zamanda da stetoskop ile muayene etti. Sonrasinda aşılari hazirlamaya basladi. Bu konuda hicbir bilgi vermedi. Hangi asilark yaptigini soylemedi.onlari hazirlarken benimle prosesim hakkinda sorular sordu. Aile birlesimi oldugumu, kac senedir bekledigimizi, ailemin hangi eyalette oldugunu, ne is yaptigimi vs. Bunlari konusurken butun asilari 2 kolumdan yapti. Aynisini esime ve kizima da yapmis. Oglum da ise sadece su cicegi 2. Dozunu ve grip asisini yapacagini soyledi. Esim icin toplum sagligi kagini vermistik ona biraz kızmıs. 40 sene once hangi asilarin oldugunu nereden bilip de vermisler diye. Esim biraz tedirgin olmus. Dordumuzun islemleri bittikten sonra bankoya yeniden gidip ucretlerimizi odedik. Bana 5 aşı yapilmis ve toplam 340 usd, eşime 4 aşı yapilmiş toplam 290 USD, kizima 5 aşı yapilmis toplam 400 USD, ogluma 2 aşı yapilmis toplam 200 USD, kart ile TL olarak 42.600 TL odedik. Immigrant vizesi oldugundan dolayi sonuclarin elektronik olarak konsolosluga iletilecegi ve bir kopyasi da 2 gun icinde bize email olarak gelcegini soylediler. Buna cok sevindik cunku zarf almak icin bir gece daha ankarada kalmak zorunda kalmadik. Aşılar ile ilgili de aşı kartlarinin gonderilecegini ve Amerikada okul vs kayitlarinda kullanabilecegimizi soylediler. Umarim birilerine faydasi olur cunku bana bu forum cok faydali oldu.