@Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@rocklee Anladım tabi haklısınız, şimdiden bir maliyet ve süreç üzerine plan yapmak önemli, eğer sıranız 4000 ve üzeri ise kesinlikle dosyanızı taşımanızı öneririm zira greencard şansa bırakılabilecek bir şey değil işinizi ne kadar garantileyebilrseniz sizin için o kadar iyi olur. Bu sene Honkkong ve Bangkok kosnolosluğu çok iyi ilerledi eğer schengen vizeniz versa viyana ve polonya konsoloslukları da iyi performans gösteren konsolosluklar. Kota konusune değinmem gerekirse kotanın dosya taşıma ile bir bağlantısı yok o sene hangi ülkeye ne kadar vize verilmesi planlanmışsa o kadar vize verilir EU bölgesi için genelde 18-22 bin arası olur sıranız çok yüksek ise sıra size gelene kadar kotanın dolma ihtimali olabilir örneğin dosyasını taşımış ve tam sıra ona gelmeden önce kota doldu maalesef daha fazla görüşme yapamayacağız denilip geri çevrilen birini hatırlıyorum umarım kimse yaşamaz, ama dediğim gibi böyle de bir ihtimal var.
Mesajınız için teşekkürler. Maalesef Schengen vizem veya yeşil pasaportum yok. Bu sebeple Hong Kong, Bangkok veya Jakarta'yı seçenek olarak düşünebilirim. Tabi ki 3 kişi bizi yoracak eğer ki böyle bir durum ile karşılaşırsak. Ama yeter ki işlerimizi sağ salim halledelim bir yolunu buluruz diyoruz.
Kazanmak ayrı kazanmamak ayrı bir hikaye. Şu anda en büyük temennim low case number ile kartın bana çıkması ve Ankara'da işlerimizi halletmemiz. Peki Ankara için case numberda sınır nedir? Yani geçmiş yıllara bakarsak en son kaç ile kapatıyor genellikle? 4000 ve üzeri olursa taşımamı tavsiye ettiğiniz için biraz endişeye düştüm. Sizin süreciniz nasıl ilerliyor? Dosya taşıma talebinde bulundunuz mu?