Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

Cidden özellikle zor ve koşuşturmaca dolu bir çocuk geçirdiyseniz belirli bir yaştan sonra insan sadece sakinlik ve huzur istiyor. Daha 26 yaşında olmama rağmen son 4-5 yıldır var bu duygu. Önceden şehir hayatı çok keyifli gelirken şimdi bahçeli bir evim olsun, sakince huzurlu bir şekilde yaşayım istiyor insan. Kendim için değil de özellikle şu sıralar ailem için kira sorunu var mesela. Yüzde yüz zam yapmak istiyor ev sahibi. Kaç yaşında insanlar hala bu yaşta bu derdi sıkıntıyı yaşıyorlar. Cidden ABD'sini vs. geçtim artık şu ülke özelinde de değil bütün dünyada artık ev sahibi olan kişi gerçekten en büyük zenginliği yaşıyor. İnsanın o ay hiç geliri bile olmasa en azından başımı sokacak evim var, oturur kuru soğan yerim düşüncesi gerçekten büyük nimet. Bir ünlü vardı hatta, şu yaşıma kadar hayatımda yaşadığım temel stresin ve sıkıntının kira ödemek olduğunu, ev sahibi olduğum gün anladım ve ciddi ciddi komünist bir düşünceye girdim diyor. Allah herkese, hepimize ev sahibi olmayı nasip etsin en kısa zamanda inşallah 🙂

• son 11 ya sabr 🙂

• @Atlantis00 o kadar haklısınız ki. 25 yaşına geldim misal, çalışıyorum kurumsal bir firmada asgari ücretin falan da üstünde alıyorum maaşımı, şu şartlar abd'de olsa ben çoktan kendime ait bir araba sahibi olmuş, kira da olsa ayrı eve çıkmış olabilirdim ama burada bunlar mümkün değil. yakında kiradaki insanların geçinmesi için eve iki değil en üç maaş girmesi gerekecek.

• bu sene kesin bana çıkacak, amerikaya gideceğim uber yapacağım, paket dağıtacağım, oh ya 😃

• @rocklee numaranız current olmadan da current olduktan sonra da dosya taşıma yapabilirsiniz ancak current olduktan sonra taşımak çok daha zor, taşıyabiliyorsanız current olmadan kcc'ye mail atarak dosya taşıma yapmanızı tavsiye ederim. Kcc'ye mail atıp taşıdıktan sonra ekstra taşıdığınız konsolosluğa mail atmanıza gerek yok zaten numara henüz aktif değilse size yardımcı olamayacaklarını anlatan bir mail alırsınız. Güzel haberleri bekliyorum talihli olursunuz umarım.

• @ari-luli ds260 dolduruken pasaport numarası kısmında other travel document kısmını seçerseniz pasaport almayı beklemeden ds260 ı gönderebilirsiniz ama mülakata girebilmeniz için paportunuzun olması şart. Ben kazandığımda bu durumu bilmiyordum aceleyle gidip 1 yıllık pasaport aldım ve şimdi süresi doldu henüz mülakata girmedim bu nedenle tekrar pasaport almam gerekiyor gereksiz yere 2 defa pasaport parası ödemiş olacağım aklınızda bulunsun alabilyorsanız bir kaç yıllık pasaport alın.

• @T-C-Kubilay-Dikici iki türlü de aynı avantajları sağlıyor mu? vatandaşlık, üniversite yardımı vb. gibi?

• @katafalk2 hocam umudunuzu kaybetmeyin. 55 60 yaşında insalar bile kazanıyor, tamemen şans. türkiyede 40 lı yaşlarında talihli olup çocukları için işini bırakıp ülke değiştirip sıfırdan başlayan yüzlerce insan var, umudunuzu kaybetmeyin başvurmaya devam edin 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nimzohintli noel baban yanında mı

• arkadaşlar kura 3 ünde çekilip 5 inde mi açıklanıyor ? saat kaçta ona göre hazırlanalım 🙂

• @hello-everyone Kura 3 Mayıs akşam saat 19:00 da açıklanıyor. Sonucunuzu başvuruyu yaptığımız https://dvprogram.state.gov/ sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

• @Yusuf-Uzak, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rocklee numaranız current olmadan da current olduktan sonra da dosya taşıma yapabilirsiniz ancak current olduktan sonra taşımak çok daha zor, taşıyabiliyorsanız current olmadan kcc'ye mail atarak dosya taşıma yapmanızı tavsiye ederim. Kcc'ye mail atıp taşıdıktan sonra ekstra taşıdığınız konsolosluğa mail atmanıza gerek yok zaten numara henüz aktif değilse size yardımcı olamayacaklarını anlatan bir mail alırsınız. Güzel haberleri bekliyorum talihli olursunuz umarım.

Anladım. Yani biraz da case number'a göre tahmini bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. Çünkü anlatılanlara göre 5k case number'a bile ülkemizde zor sıra geliyor. Dosya taşırsak ve herhangi bir büyükelçilik kabul ederse vize kota engelini aşmış mı oluyoruz? Kabul aldıktan sonra kotaya takılmadan mı işlemleri yapıyor büyükelçilik? Örneğin Hong Kong, Bangkok vb?

• @Yusuf-Uzak aynen şöyle söyleyeyim ben isim değiştirdim haftaya tam 2 mayısta resmileşecek hemen 2 mayısta kimlik başvurusunda bulunacağım aslında 2 mayısta pasaportta istiyorum ama evlilik söz konusu olabilir çıktıktan sonra o yüzden eğer çıkarsa zaten evlilik yapıp hemen çıkartacağım tabi dediğiniz gibi çıkartınca zaten 10 yıllık çıkartacağım çok teşekkür ediyorum.

• @İsmail-Temel teşekkür ederim ilk başvurum umarım düşük case number ile sonuçlanır o günde akşam 21 e kadar çalışacağım şana bak 🙂

• aşırı heyecanlıyım günün tamamını neredeyse araştırmalar ve video izleyerek geçiriyorum sabırsızlanıyorum çok inanıyorum bu sene çıkacağına hazırlıklarımı da yaptım ds 260 için umarım hayallerime ulaşırım 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@erdembw, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@erdembw, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

DV-2018 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2019 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2020 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2021 Congratulations (Pandemide kapanan elçilik mağduru)
    DV-2022 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2023 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2024 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2025 HAS NOT BEED SELECTED
    DV-2026 ?

Arkadaşlar bu 9. başvurum ve DV-2021 de yaşadığım mağduriyet sonrası umudumu kaybedip açıkçası alışkanlık olduğu için başvurur hale geldim. 2021 den bu yana sürece dahil bir yenilik var mı bilmiyorum bile ama bir sürü farkı bilgi görüyorum. O yüzden kısa birkaç sorum olacak cevaplanırsa sevinirm..

1- DS260 formunu doldurmak ücretli hale mi geldi?
    2- CN yerine önemli olan DS 260 formunu ne kadar erken doldurup yolladığınız mı?
    3- Mülakatlar hala sadece Ankara'daki elçilikte mi yapılıyor?

Umarım oda başlığına ters bir konu yaratmamışımdır...

1-DS260 formunu doldurmak ücretsiz
    2-DV22 ve DV23’de mülakat dağıtıminda DS260’in doldurulma tarihi dikkatle alınırken DV24 ve DV25 çekilişlerinde mülakat dağıtıminda CN baz alındı. DV26’da ne olur bilimez kimse, kazanan olursanız mümkün olan en kısa sürede, en az hata ile doldurmanız faydalı olacaktır.
    3-Türkiye’de mülakatlar sadece Ankara’da konsoloslukta yapılıyor, sizin kazandığınız DV21’den farklı olarak oturum veya çalışma izni olmaksızın CN’si büyük olan talihliler yurtdışı konsolosluklara da dosya taşıma yaparak vizelerine kavuşabildi belli kurallar çerçevesinde. Müsait olduğunuzda DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığını okuyarak (özellikle 28.08.24 sonrası post’lari, arama butonuna fam değişiklik, Viyana dosya taşıma, Hong Kong dosya taşıma yazarak bilgi edinebilirsiniz).

Bol şans

• @hello-everyone Umarım hepimiz için en iyisi olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@ari-luli pasaport olmaksızın DS260 doldurabilirsiniz, herhangi olumsuz bir durum oluşturmaz. Mülakat tarihi almayı beklerken mümkün olan en uzun geçerlilik süresine sahip pasaportunuzu çıkartarak mülakat tarihi aldıktan sonra formunuzu güncelleyebilirsiniz mülakat aldığınız konsolosluk ile irtibata geçerek. Tercih sizin, bol şans

• Merhaba,

Diyelim ki DV2026'da ben çekilişi kazandım ve Amerikaya gidebilecek geçerli bir B1 vizem var. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile B1 vizesi ile Amerikaya gidip en az 90 gün kaldıktan sonra DV2026 için adjustment of status başvurusu yapabiliyorum. Fakat, eşim ve çocukların Amerika için herhangi bir vizeleri yok. Sorularım ise şöyle

1. Ben yine de DS 260 doldurmalı mıyım?
    2. Ben adjustment of status ile green card alırken ve/veya aldıktan sonra aileme de green card almak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
    3. Bu tahmini ne kadarlık bir süre?
    4. Ben green cartımı aldıktan sonra ve ailem için beklerken Amerika da mı olmam gerekiyor?

Teşekkürler

• @ATS16 çok teşekkür ediyorum dilerim 3 mayıs gecesi heyecanımı burada sizinle paylaşırım size de amerikadaki hayatınızda mutluluklar diliyorum her şey gönlünüzce olsun. 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |