Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 2023 yılında EB3 ile PERM başvurumuz yapıldı. O zamanlar umutluyduk, heyecanlıydık. Başvuru sırasında bize 2–3 yıl süreceği söylendi; ancak bu sürenin aslında ne kadar değişken olduğunu zamanla acı bir şekilde öğrendik. ABD’de yeni bir hayat kurma fikri bizi motive ediyordu. Ama zaman geçtikçe bu süreç bir göç yolculuğundan çok, sabır sınavına dönüştü.

Süreçlerin bu kadar yavaş işlemesi, hiçbir şeyin net olmaması ve sürekli değişen politik atmosfer bizi ciddi anlamda yıprattı. Hele ki Trump’ın yeniden sahneye çıkması ve göçmenlik politikalarında tekrar kısıtlamaların gündeme gelmesi, sürece dair zaten zayıflayan inancımızı iyice sarstı.

Başta büyük bir hevesle çıktığımız bu yolda artık heves diye bir şey kalmadı. Zamanla umut yerini yorgunluğa, heyecan ise kırgınlığa bıraktı.

Üstelik bir yandan da çevremize bakıyoruz… Biz yıllarca yasal sürecin içinde kalarak beklerken, kaçak yollarla gidenler ya da turist vizesiyle gidip orada kalanlar bir şekilde oturma izni alabildiler, sistem içinde yol aldılar. Bazen kendi kendime sormadan edemiyorum: Acaba onlar mı daha mantıklı bir yol izledi? Biz mi fazla “doğru” kalmaya çalıştık?

Belki bir gün sıra gelir, belki de gelmez. Ama şu an için tek gerçek; bizim hayallerimizin, yıllar süren bir belirsizliğin içinde yavaş yavaş tükenmesi. Ne bir heves kalıyor ne de bir umut. 5 yıl önce hayalini kurduğum yurtdışında yaşama fikri. Şu anda hayalini kuramadığım bir belirsizliğe bıraktı kendini... (Yakın zamanda Donald Trump ın yasal Vize işlemlerini daha da zorlaştırmasini duydugumda çok da şaşırmayacagimi artik benimsedim )

• @denizaker eb3 maalesef ki tamamen bir sabır süreci. mentali sağlam tutmak gerekiyor. yedekte e2/f1 planları gerekiyor. kararlı ve planlı olmak gerekiyor. aslında yaşadığımız ülke de bizi umutsuzluğa ve sabırsızlığa itiyor diyebiliriz. gündemin kötülüğü zaten kırılgan olan psikolojiyi kötü etkiliyor. Trump'ın ne yapacağı bilinmez ama yasal göçmen konusunda kötü bir etkisi olmaz diye düşünüyorum. yani inşallah 🙂

• @denizaker Merhaba gerçekten kendi için de olduğum durumu bire bir aynısını yazmışsınız ben de sizin gibi düşünüyorum aynılarını yaşadım yaşıyorum ve düşünüyorum ne yazık ki büyük umutlar ile başlayıp her şeyin olumlu gidip sadece son aşamada beklemek çok üzücü oluyor

• ⭐⭐

@serel Mesele aynen bu bence de. Yaşadığımız ülke ve yaşadıklarımız içimizdeki "hadiii artıııkkkk" çığlıklarını tetikliyor. Bu da olamaz artık dediklerimizi gördükçe de bu çığlık içten içe bizi kemiriyor. Bu süreçte psikolojiyi yönetmek gerçekten önemli.

• @denizaker Merhaba. Valla yaşınız kaç bilmiyorum ama benim gibi yaşı 40 üstü olanlar için bu süreci Türkiye den yürütmek açıkçası pek mantıklı değil. Yaşı genç olanlar için mantıklı. Turist vizeniz varsa ABD ye giriş yaparak statünüzü F1 veya E2 ye çevirin. süreci orada takip edin derim. Tabi bu yazdıklarımın hepsi maddi imkan gerektiren şeyler.
    Saygılarımla

• @aydın-yıldırım Bazıları bilinçli olarak bu vize türüne başvuru yapıyorlar ve bekleme sürelerinin uzun olduğunu yeni başlayanlar biliyorlar ben ilk başladığım zaman 2021 yılındaydı ve avukatım bana bu vize türüne başvuru yaptıklarını sonradan ben kendim sorarak öğrendim ve bekleme ilgili en 2023 sonuna kadar getircez seni dediler sonra 2025 oldu hala bekliyoruz bilmiyorum belki de onlar da bu şekilde tahmin etmemişlerdir ama hiç bir şekilde tahmini de olsa söylenmiyor ne kadar süreceği ben de plan yapamıyorum herşeyi ertelemek zorunda kaldım

• @aydın-yıldırım Ben de 40 yas ustuyum. AOS icin sadece maddi imkan gerekmedigini ayrica AOS ile birlikte sahip olunacak bir takim sorunlara (uzun bir sure seyahat belgesi ve calisma izni olmayisi gibi) dayanacak manevi güce de ihtiyac oldugunu dusunuyorum. Tek istisna; çocugunuz varsa, onlarin gelecegi ve egitimi icin maddi-manevi bu cileler cekilir, o durumda cok mantikli. Ama onun disinda AOS bana hic mantikli gelmiyor. Bülten zaten nerede olursak olalim ayni hizda ilerleyecek. Umarim bulten onceki donemlerdeki gibi hizli bir sekilde ilerler ve hepimiz bir an once hedeflerimize ulasiriz.
    Saygilar

• ⭐⭐

Benim LC onayı da 1 Mayıs itibari ile sonunda gelmiş oldu 🙂 Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına 🙂

• @Riethian gozunuz aydin. darisi diger onaylara ve diger kisilere 🙂

• @Riethian Tamda isci bayramina denk gelmis yoksa bu bir isaretmi 🙂 Iscisin sen isci kal giy dedi tulumlari.... 🙂

• ⭐⭐

@Aleras Hızlıca bassınlar vizeyi McDonald's ın yerlerini aynen böyle keyifle parlatırım :))

cleaning guy

• ⭐⭐

@Riethian hayırlı olsun hocam. Tebrikler. Darısı I140 onayına artık.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @selamibasaran I-140 i da 7-15 gune gelir insallah 😉 Ama sonrasi Allah kerim kimse bilmiyor 😞

• ⭐⭐

@Aleras sonrası bülten. 😁 işimize gücümüze bakacağız. Önemli olan bu onayların tamamlanması.

• ⭐⭐

@selamibasaran ne zaman DQ olursunuz Selami bey

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian tebrikler, hayırlı olsun. Umarım süreciniz bundan sonra da hep sorunsuz ilerler.

• ⭐⭐

@mesut1905 ben en son hesaplamaya göre 1095 gün sonrasında vize mülakatına gireceğimi öngörüyorum.

• ⭐⭐

@Riethian tebrikler hayırlı olsun onayınız

Benzer Başlıklar

• 2
  • 70
  • 5192
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |