Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @mynewlife sizin kategoriniz nedir? Eb2 niw ya da eb1a vize görüşmesinde diploma istenmiyor!


  • @biophys geçen haftaya kadar sadece mart ayı açıklanmış durumdaydı ve nisan ayı için yakında açıklanacak bilgisi vardı. nisan ile mayıs bir arada ve aynı içerikte açıklandığı için tarih ilerlememiş görünüyor, oysaki mart ayına göre FINAL ACTION DATES ilerlemiş, DATES FOR FILING aynı kalmış durumda.

    Evet, ben de I-140 onayından sonra beklemem gerektiğine dair bir bilgilendirme aldım geçen senenin bu aylarında. DQ süreci geçmişteki örüntüye aykırı şekilde uzadı bu yıl, anladığım kadarıyla dosyaların onayı da geç geliyor. geçen sene bize bekleyin denmesinin nedeni green card kotasının dolmasıydı, 2025 'inde nisan ayına gelmiş durumdayız. DATES FOR FILING tarihinin current olmasını bekletmezler umarım.


  • @dandanakan01 Nisan ayi bulteni yani ilerlemis hali bir aydir mevcuttu. Mayis icin de soylendigi gibi nisana gore bir ilerleme olmadi. Dates for filing ve final action dates le ilgili olarak belki daha bilgili arkadaslar vardir fakat saniyorum 2 senedir, I-485 icin senede bir kere kis ve ilk baharda final action dates oluyor, digerinde periyodda dates for filing oluyor ama IVP icin hep dates for filing oluyor saniyorum. Ama tabi belirli bir garantisi yok.


  • @californiapostdoc Redditte falan bircok yerde tahminler var ama bir siteden su grafikleri cizdirince iyice moralim bozuldu. Neredeyse EB2 retrogression basladiktan beri ilerleme hizi felaket seviyede. 2.5 senede 8-9 ay falan ilerledi. Senede bir iki kez ilerleme gorursek sukrediyoruz artik. 59d85a17-60ad-42fe-a583-076487ae8432-image.png
    ded039f1-b1fc-4824-89ac-fb663007ec03-image.png
    e88c5c52-5fd0-4e65-94cb-c42b1956a2fc-image.png
    d9d4e5a6-eed7-4f8d-b5ab-a4cc31d50638-image.png


  • @californiapostdoc benim bu grafiklerden Gecmis bultenlerden anladigim 2023 itibariyle 6 Ayda 1.5-2 ay, yani yilda 3-4 ay ilerlemis, ve bu surecin daha da yavaslayacagi belirtilmis , bu senenin sonuna kadar en fazla eylul 2023 e kadar bir ilerleme olur FAD icin diye dusunuyorum EB2 kategorisinde, zaten hesaplamalarda bana hep 2026 Temmuz ayi current olabilecegimi soyluyor Benim PD ocak 2024 buarada


  • @mynewlife Ben detay bilmiyorum, ama size liste gelecek diye öğrenmiştim; o listedeki evraklarla konsolosluğa gidiliyor. Şu anda bunun cevabını kimse bilemez diye düşünüyorum.


  • @mynewlife
    buradan bir arkadaşımız, aşağıdaki linki paylaşmıştı. Bu linke göre, Türkçe belgeler için konsolosluk çeviri istemiyormuş!
    https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1743253135442-df01a01f-86f1-46e3-beec-d35051dcf20d-image.png


  • @dandanakan01 eşimin dosyası için premium process olmadan ilerledik ilk etapta, 14 ay sonunda hala bir cevap gelmeyince dosyamızı premium process e çevirdik ve bir hafta içinde approve oldu. Yine welcome letter için avukatımız bekleme süreciniz olabilir derken 2 hafta bile olmadan yazısı geldi. Umarım süreç kolaylıkla ve hızla ilerler herkes için.


  • PP bence kesinlikle fiyata deger.



  • @Melek-Alan ilk başta neden PP seçmediniz? ben de PP seçmek istedim, ama avukatım tavsiye etmedi. RFE alırız dedi.


  • @mrkc avukatımız bize de tavsiye etmedi RFE olacağından değil ancak zaten her koşulda PD bekleyeceksiniz ve o zamana kadar dosyanız sonuçlanır, bu ücreti vermek istediğinize emin misiniz dedi. Biz de açıkçası bu kadar bekleyeceğimizi tahmin etmiyorduk ancak bir süre sonra belirsizlik durumunda kalmaktansa en azından dosyamız sonuçlansın istediğimiz için PP geçiş yaptık.


  • @Melek-Alan Tebrikler, bundan sonrası da sorunsuz ilerler umarım.
    ilk sayfadaki excel'de bulunmuyor, imzanız da yok. hangi kategorinden başvurdunuz, PD tarihiniz nedir?


  • I-140 için bu kadar çok sayfayı nasıl düzenleyerek gönderdiniz? Ayraç mı kullandınız? Kitapçık mı yaptırdınız? (Ki bildiğim kadarıyla öyle olmuyor, tek yüze basılmış sayfalar halinde olması gerekiyormuş.) Dosyaya mı, zarfa mı yoksa kutuya mı koydunuz? Türkiye'den gönderenler UPS ile mi gönderiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


  • @mynewlife

    konsolosluktan standart belirtilen belgeler hariç sadece güncel özgeçmiş istiyorlar


  • Mülakat tecrübelerim:

    Mülakat sırasında yurtdışında evlenenler için evlilik sertifikası hariç evlilik cüzdanını da (tercümeli) bulundurmanızı istiyorlar. Şansa ben yanıma almıştım 🙂

    Eşim dependent olmasına rağmen özgeçmişini istediler, ne yazık ki yanımızda yoktu ama sorun olmadı.

    Kural: belgeleri fazla fazla alın eksik almayın. Sırada beklerken birkaç kişi belge eksikliğinden AP oldu (çoğu EB değildi).

    Kesinlikle yanınızda çanta ve elektronik cihaz getirmeyin, yoksa içeri almıyorlar. İçeride emanet yeri yok ama karşı binada emanetçi varmış. Erken gelirseniz çevrede araba park edecek yerler mevcut. Küçük cüzdan ve araba anahtarı sorun olmuyor.

    İçeri sıradan alıyorlar, önce gelen önce giriyor. Mülakat saatine göre bi düzenleme olmadı. Belki içeride bekleme sırasında oluyordur.

    En çok belgelerin doğrulanması zaman alıyor. Tekrar tekrar kontrol ettiler çok gericiydi (eksik bişey çıkarsa diye).

    Sorular kolaydı, beklendiği gibi standart bişeyler soruyorlar.

    Darısı tüm bekleyenlerin başına


  • @Melek-Alan Umarım herkes için, PD 27 Kasım 2023, EB2-NIW üzerine başvuru. I-140, Şubat 2025 approve oldu.


  • @ex-scientist Hayirli olsun


  • @Melek-Alan Melek Hanim, sanirim diger arkadas ya benim merak ettigim noktaya Takili PD tarihinizi ogrenmek istemis olabilir, 2024 yil inda icersinde ,(benim PD Ocak sonu 2024) PD olanlarin NVC den hala welcome letter lari gelmedi, I140 formlari cok onceden onaylaninlarinda dahil olmak uzere, sanirim Ekim sonrasi gonderilecektir diye tahmin ediyorum, Hayirlisi olsun herkes icin , sizlere de kolay gelsin,


  • @ex-scientist tebrikler, hayırlı olsun. Inşallah bizim de böyle güzel geçer


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum