Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @CaliGirl-0 @ksk88 vize gorusmesi sirasinda sizden foto aldilar mi ve ya cektiler mi? Getirilmesi gerekli evraklarda foto da vardi, bizimkiler goturdu ama istememisler. Acaba sizde ne oldu ? i864A ve Pasaport ile beraber foto da gondermek gerekecekmi posta ile acaba, aklima o takildi?

• @mrme12 bizim mülakat 10 nisana ertelendi muhtemel bayram tatili uzamasından

• @CaliGirl-0 Ben eksik evrak denilen 864A yukledim, 1 hafta oldu henuz NVC den bir haber duymadim. Sizde durum nedir?

• @mrme12 babanız askerlik belgesini e devletten mi çıkarmıştı paylaşabilirmisiniz

• @mrme12 İki fotoğraf vermiştim yanlarına birini almışlar.

Eksik evrak konusu ise, sponsorumuz I-864A istenmemesi gerektiğini, o formun boşanma halinde bile eşe ciddi yasal sorumluluklar yüklediğini (joint sponsorluk olmadığı halde), karı koca joint tax return durumundan dolayı gelirin kimden geldiğinin anlaşılmadığını ve bu yüzden istenmiş olabileceğini düşündü. Bizim sponsorun household geliri tamamen kendisine ait ve artı iki kişiye sponsor olmak için gereken gelir miktarının (poverty guideline) çok çok üzerinde bir geliri var. Yani yetmeme gibi bir durum söz konusu değil.
    Bu konuyla alakalı konsolosluğa bir e-mail gönderdi. Aksiyon almak için cevabı bekliyoruz. 9 günlük resmi tatilden dolayı bu haftayı saymıyoruz zaten.

Siz dökümanı CEAC'ye yüklediyseniz onu anne ve babaya e-mail ile gönderin. Onlar da basıp pasaportlarıyla birlikte postalasınlar. Postalama yönergelerini takip etmeyi unutmayın. Benim anladığım kadarıyla, posta onlara ulaşana kadar bakmıyorlar.

Şurada şu şekilde yazıyor: https://tr.usembassy.gov/visa-navigator/

STEP 1: Upload your documents into the CEAC using the instructions you were given at the interview. You can scan documents with your smartphone for upload. Uploading instructions can be found here.

STEP 2: Send your documents along with your passport to our office. Once received, we will review your case and notify you of our decision.

• @ksk88 Ben de sadece anne icin.

• @CaliGirl-0 Bizde de durum ayni, butun gelir sponsora ait, sadece joint return yapiliyor. Ben yine de 864A yi income Spouse income 0 olarak gonderdim.

• @CaliGirl-0 Anladığım kadarı ile normal posta kargosu ile gönderiyoruz. Carrier service label filan prosedürü yok gibi.

• Sabah 11 de mülakattan çıktık . Sadece nüfus kayıtlarımızı istedi oğlumuzun dahil , benim askerlik belgemi istedi ve oğlumuzun işini sordu başka hiçbirşey sormadı ve eski pasaportlarımızdaki turist vizelerini iptal edip teslim ederek vizelerinizi onayladım tebrikler diyerek uğurlandık herkese kolaylıklar diliyoruz

• @ksk88 Tebrikler. Darısı bize..

• @CaliGirl-0 teşekkürler

• @ksk88 Tebrikler. Sponsor bekar olmasa idi muhtemelen size de 864A istenirdi.

• @ksk88 Merhaba, benim annemde 17 nisanda girecek mulakata, mulakat nasil gecmis acaba? sorulan sorularla ilgili biraz bilgi almak cok iyi olurdu, annem bayagi heyecanlı. Gorusmeyi paylasma sansiniz var midir acaba? Cok teşekkürler

• Herkese merhabalar. Sponsorumuz [email protected] adresine “M99 - [CASE NUMBER] - OTHER QUESTION” konu başlıklı bir e-mail gönderdi. Visa Navigator'da konu kısmına bunu yazın diyordu. E-maili 28 Mart'ta gönderdi ve 29 Mart'ta 9 günlük resmi tatil girdi. Bu yüzden o süreci saymadık zaten. Fakat pazartesiden beri bekliyoruz, hala bir cevap gelmedi.

Tekrar e-mail göndersek spam sayılır diye gönderemiyoruz. Ne yapmalı sizce?

@mimi_la Siz daha önce aynı adrese e-mail göndermiştiniz ve 3-4 gün içerisinde cevap almıştınız diye hatırlıyorum. Konu başlığını bu şekilde mi yazmıştınız?

@mrme12 Sizde son durum nedir? Aileniz pasaportları gönderebildi mi?

• @handuş bizden sadece nüfus kayıtlarımız istendi oğlumuzun da dahil olmak üzere , benim askerlik belgem istendi birer fotoğraf istendi oğlumuzun işi soruldu ve vizemizi onayladığını söyleyerek eski pasaportumuzda kalan turist vizelerimizi iptal ettiler ve yeni göçmen vizemizin olduğu pasaportlarımızın 5/6 gün içinde elimizde olacağı söylenerek uğurlandık .
    Bu arada elçiliğe ilk arama noktasından girildikten sonra ilk işlem elçilik bahçesinden elçilik binasına girişte bir görevli bizim hangi vizeye başvurduğumuzu sorarak hemen soldaki masaya yönlendirdi ilk masa pasaportlarımızın arka dışına birer etiket yapıştırarak vize ücretini yatırmak için sıraya koydu bu işlem sonrası bize verilen sıra ile yan koridordaki bankolara yönlendirilerek istedikleri evrakları teslim etmemizin sonrası aynı sıra nosu ile mülakat sırasını bekledik , sıramız geldiğinde bankoya çağrılarak mülakatımız yapıldı ilk başta açıkladığım sorular sorularak mülakat bitimi uğurlandık .
    Ayrıca belirtmek isterim ki Türklerden fazla iranlı ve başka ülkeler vardı bu yüzden sabah 8 de girdiğimiz elçilikten 11.30 da ayrılabildik
    Herkese bu süreçte mutlu haber diliyoruz biz vizemizi aldık inşallah sizlerde sorunsuz alırsınız .

• @CaliGirl-0 Evet gönderdik

• @mrme12 Vize onayı geldi mi?

• @CaliGirl-0 evet bende bu şekilde gönderdim. CASE NUMBER kısmına sizinkini yazmışsınızdir diye düşünüyorum. Ben üst üste 8 email gönderdim. 3 gün sonra email geldi. Ben cumartesi günü Türkiye’ye geldin yarın ( pazartesi) Ankara’ya yola cikicaz. Sali günü doktor randevuları var. Bu arada NVC den yeni email geldi babam için, 2024 tax return isteniyor. Çok saçma , mülakata 1 hafta kala. Eşim onu halletmeye ugrasiyor yetiştirebilirse gönderecek bana. Cuma günü mülakatımız var. Mülakatla ilgili endişeliyim. Neler istenicek ne sorular sorulucak diye.

• @mimi_la, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@CaliGirl-0 evet bende bu şekilde gönderdim. CASE NUMBER kısmına sizinkini yazmışsınızdir diye düşünüyorum. Ben üst üste 8 email gönderdim. 3 gün sonra email geldi. Ben cumartesi günü Türkiye’ye geldin yarın ( pazartesi) Ankara’ya yola cikicaz. Sali günü doktor randevuları var. Bu arada NVC den yeni email geldi babam için, 2024 tax return isteniyor. Çok saçma , mülakata 1 hafta kala. Eşim onu halletmeye ugrasiyor yetiştirebilirse gönderecek bana. Cuma günü mülakatımız var. Mülakatla ilgili endişeliyim. Neler istenicek ne sorular sorulucak diye.

Ayrıntılı anlatımınız için teşekkür ederim. Ben spam olur diye ikinci e-maile cesaret edememiştim. Biraz bastıralım o zaman 🙂

Nisan geldiği için istenmiştir yeni tax return. Eşiniz size gönderebilirse çıktı alıp mülakatta anne babanızın eline verin, NVC'ye yüklemeseniz de olur. Yetişmezse eksik evrak kağıdı verirler birkaç gün sonra yükler ve postalarsınız. Anne babanızın yaşı vardır illa ki. Soru olarak zorlayacaklarını sanmıyorum. Çocuğunuzun adı, ne iş yapıyor gibi şeyler sorarlar muhtemelen. Umarım kolaylıkla tamamlarsınız.

• @mimi_la biz geçen perşembe mülakattan çıktık vizemizi bekliyoruz. Bizden nüfus kayıt belgelerimiz istendi benim eşimin ve sponsor oğlumuzun ayrıca benim askerlik belgem istendi ve oğlumuzun us de ne iş yaptığı soruldu ve vizemizi onayladığını söyleyerek uğurlandık

Benzer Başlıklar

• 2
  • 2
  • 9
  • 2003
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |