1,5 yılı US Army’de geride bıraktım. Zaman gerçekten hızlı geçiyor.
Görev yerim, Amerika’da Washington DC’ye yakın bir bölgede. Geçen yaz Avrupa’da birkaç ülkeye görevli olarak gittim. ABD içinde de bazı küçük görevlerde bulundum. Uzun süredir genel olarak rahattım ve birçok güzel deneyim yaşadım.
Ama dürüst olmak gerekirse, bu iş uzun vadede herkesin yapabileceği bir meslek değil. Kişiden kişiye çok değişir, bence biraz da yetiştiğin ortam, çevren ve karakterinle alakalı. Bana göre değil ve sözleşmem bitince kesin olarak ayrılacağım, 50-60 bin dolar bonus verseler bile. 4 yılı tamamlayıp veteran olarak ayrılmayı planlıyorum çünkü ömür boyu sürecek maddi, manevi faydaları var. Bu da benim için en büyük motivasyon kaynağı.
Yeni girmeyi planlayanlara tavsiyem;
Eğer acele etmiyorsanız, ASVAB sınavına iyi hazırlanıp yüksek bir skor almaya çalışın. Böylece medikal ve benzeri alanlarda daha rahat ve avantajlı bir MOS seçebilirsiniz. Bu, askerlik sürecinizin kalitesini ciddi şekilde etkiliyor. Ben nispeten şanslıydım, iyi bir MOS seçtim, ama herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor. Gerçekten kötü şartlarda çalışan ve sadece 4 yıla imza attığı için mecburen dayanan insanlar da gördüm.
Doğru plan, iyi bir MOS ve sabır… Gerisi gelir. Go Army. Hooah!