Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @goldie merhaba, ben bu konuyu ozellikle cok acil bir durum olursa, (hastalik, olum gibi) nasil bir yol izlemem gerekir diye arastirmistim. Simdi bildiginiz uzere evlilik sonrasi AOS sureci baslayacak ve bu sure zarfinda ulke disina seyahat mumkun degil. Aslinda mumkun ama geri giris mumkun degil cunku dediginiz gibi tek girise izin veriyor. Bu yuzden AOS surecinde "advance parole" basvurusu da yapiliyor fakat bu belge anladigim kadariyla ya hic gelmiyor ya da cok gec geliyor. Zaten green kartinizi alirsaniz bu belgenin gelip gelmemesinin bir onemi kalmiyor. Bir de "emergency advance parole" diye bir sey var. Bunun icin kanit sunmaniz gerekiyor (hastalik, olum belgesi gibi). Kabul edilip edilmemesi anladigim kadariyla kendi inisiyatiflerine kalmis. Son olarak green kartinizi aldiktan sonra seyahat kisitlamasi kalkacak ve siz Turkiye'ye rahat bir sekilde gelip donebileceksiniz.

• Yasaklı

@Emrah-Yildiz K1 Vizesi ile ABD’ye Giderken Yanında Olması Gereken Belgeler
    (Tamamı el bagajında, şeffaf bir dosyada olmalı!)

🛂 Zorunlu ve Kritik Evraklar:
    ✅ Pasaport

K1 vizesi işlenmiş olmalı.

Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalı.

✅ Konsolosluktan verilen mühürlü zarf

Üzerinde “DO NOT OPEN” yazar.

Kesinlikle açılmamalı. Girişte gümrük memuruna teslim edilecek.

✅ Form DS-160 onay sayfası

✅ Form I-797 onay mektubu (NOA2)

“Petition was approved” yazan USCIS mektubu.

✅ NVC’den gelen mektup (Varsa)

✅ Sağlık raporu (CD veya belge)

Göçmen olmayan vizelerde nadiren sorulur ama yanında olmasında fayda var.

👫 İlişki Kanıtları (İsteğe Bağlı – Önerilir):
    2-3 adet birlikte çekilmiş fotoğraf

Mesajlaşma, e-mail, sosyal medya yazışmalarından küçük örnekler

Nişanlısından aldığı bir davet mektubu veya yazılı adres bilgisi (opsiyonel)

📜 Ekstra Belgeler:
    Uçak bileti çıktısı

Gideceği ABD adresi ve telefon numarası yazılı bir not (formlar için lazım)

Girişte gümrük formu doldururken kalacağı adresi düzgün yazabilmeli

🎒 Ekstra Tavsiyeler:
    Evrakları saydam dosyada taşımalı, bavula koymamalı.

Zarfı korumak için sert dosyada taşınabilir.

Varsa reçeteli ilaçları reçetesiyle birlikte götürmeli.

Gıda, ilaç ve kozmetik ürünlerini sınırlı ve açıklanabilir şekilde götürmeli.

💡 ABD Girişinde Karşılaşılabilecek Sorular:
    Gümrük memuru şu tip sorular sorabilir:

“Why are you coming to the U.S.?”

“Who is your fiancé(e)?”

“Where will you stay in the U.S.?”

Bu yüzden:

Nişanlısının adı, soyadı

Ne iş yaptığı

Nerede yaşayacakları
    → Bunları temel İngilizce ile ifade edebilmesi işleri kolaylaştırır.

✅ ABD’ye Girişten Sonra Yapılacak Önemli İşlem:
    I-94 giriş kaydı
    → Uçaktan indikten sonra gümrük işlemi tamamlandıktan birkaç saat sonra bu siteye girip I-94 kaydı indirilmeli.
    → Bu belge Green Card başvurusu ve SSN için şarttır.

• Herkese merhaba 🙂 Adli sicil belgesi ve DS-160 onay sayfasini siyah beyaz cikti alirsam herhangi bir problem yasar miyim? Iliski kanitlari, fotograflar ve diger belgeler renkli cikti olarak bu arada.

• Arkadaşlar açık randevu görebilen var mı son günlerde

• 30 Mayıs'a randevu açıldı arkadaşlar

• U hanların randevu talebini onaylamaları ne kadar sürüyor haberi olan var mı? Bir de üç farklı güne talep oluşturdum herhangi biri onaylansın diye. Böyle bir şey yapabilir miyim?

• @Sema-Ünlü ben 25 martta sabah 6.30 gibi randevu girişi yaptım. Öğlen 11.45 gibi onay geldi.

• @Sema-Ünlü merhaba, ben ilk defa sistemde randevu olusturdugumda uc gun sonra onay mailini almistim. Daha sonra randevu tarihini degistirince ayni gun icinde onay maili gelmisti.

• Herkese merhaba. Benim nisanlilik vizesi randevum var haftaya. Gecen sene dolandirildigim icin savciliga dilekce vermistim ve az once durusma icin tebligat geldi. Bu durumda konsolosluga herhangi ek bir belge falan sunmam gerekecek mi? Kafam cok karisti 😕 Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

• Bu ileti silindi!

• @dreamer32 Öncelikle çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
    Genellikle konsolosluklar sabıka kaydı kontrolü yaparlar ve dolasıyla sizin lehinize bir durum olduğu için sizi etkilemeyecektir. Görüşmede formunuzda bu durumdan bahsettiyseniz soru sorulabilir bahsetmediyseniz sormayacaklardır. Sorarlarsa dava mağduru olduğunu ve sizin dolandırıldığınızı söyleyebilirsiniz. Eğer elinizde savcılık başvurusu ve duruşma çağrısı ile ilgili belgeler varsa, bunları yanınızda bulundurmanızın faydası olacaktır.

Uzun lafın kısası içiniz rahat olsun çok fazla bir sorun olacağını düşünmüyorum. Direkt olarak sizin işlediğiniz bir suç olmadığından kaynaklı.

• @evrentnrkl Cok tesekkur ederim. DS160 formunu doldururken hatta basvuru surecimizin tamaminda bu durumdan hic bahsetmemistik ( ben zaten verdigim dilekceyi bile unutmusum 😂 ) Yani mesela konsolosluk ilgili aramayi yaparsa zaten benim musteki (magdur olan taraf) oldugumu gorecektir degil mi? Bu durumdan mulakatta bahsedilmese bile herhangi bir problem olmayacaktir anladigim kadariyla.

• @dreamer32 Siz konudan bahsetmeyin mahkeme konuları açılmadığı taktirde diyelim ki açıldı yanınızda evraklar olursa konuyla alakalı direkt verip kanıtlayabilirsiniz.

• @evrentnrkl Elimde zaten sadece tebligat var. Durusma gununu, musteki ve sanik bilgilerini gosteren. Bunu tercume ettirmem falan gerekir mi? 😞

• @dreamer32 Dava içeriği, dava detaylarının olduğu UYAP sisteminde mutlaka vardır bir şeyler. Birde konuyu avukatlara danışmakta fayda var.

• Ben ablamın vatandaşlığı sayesinde green card alabilmiştim(F4). Galiba receipt notice eski evlerine gitti fakat benim receipt numarasını öğrenmem gerekiyor. Nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı?

• @aliarslan987 merhaba size dönüş yapıldı mı bizde texsas'a gönderdik ve bize bir kaç gün sonra wac numarası verdiler

• Merhabalar ben K-1 Nişanlılık birisi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.

Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcı suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşım ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin. Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adres kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor bize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.

• @aliarslan987 merhaba biz ocak 13 de teksasa gönderdik ve bir kaç gün içerisinde wac numarası gönderdiler şu anki durumunuz nedir

• @dolunaysudex Merhaba, 2 nisanda aradık dosyanın ellerine ulaşamadığını söylediler, aradık araştırdık hiçbir sonuç alamadık bir yerden ve şuan yeniden dosya hazırladık yeni form göndereceğiz haftaya. Maalesef böyle bir talihsizlik oldu ama texasla ilgili olduğundan eminiz çünkü çok sıkıntılı bir birim, diğer eyaletler gibi sistemli ve düzenli çalışmıyorlarmış ve aradığımızda çalışan kadın çalışan sayısı çok az olduğundan dosyalara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söyledi bu sebepten süreç diğer eyaletlere göre çok uzun oluyormuş bilginiz olsun..Nişanlım DC de olduğundan oradan başka bir yerede gönderemiyoruz.

Benzer Başlıklar

• 61
  • 3
  • 1589
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |