Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @aksinaletinsan I-485 eğer Amerika'da yaşıyorsanız tercih edebileceğiniz bir yöntem ancak hali hazırda TR iseniz I-140 sonrasında IVP ile süreci ilerletmeniz gerekiyor diye biliyorum. En azından kendi sürecimiz şu an bu şekilde ve Chen ile çalışıyoruz.

• @aksinaletinsan sizin durumunuz için tabi ki ilk seçenek, Melek hanım bahsetmiş zaten

• iş sponsoru olmadan I-485 dolduramazsınız

• Herkese selamlar. Tam 10 ay once ellisporter ile sozlesme imzalamistim fakat gerekli belgeleri yuklemiyordum, daha cok yayinimin olmasini bekliyordum. Bugun itibariyle tum belgelerimi sistemlerine yukledim. Bakalim dosyami ne zaman submit edecekler. Umarim herkes icin hayirli sonuclar olur.

Keske sureci bastan sona ozetleyen (hem Turkiye'den hem ABD'den basvuranlar icin) bir post en basa tutturulsa. Ben bir bucuk yildir bu basligi takip ediyorum ama bilmedigim o kadar cok sey var ki.

• Merhaba arkadaşlar NVC den mail geldi "your case is not currently eligible for further processing because there is an annual limit on the number of immigrant visas that the Department of State can issue. For some visa categories, the wait could be many years." I-140 ım 2 hafta önce onaylanmıştı. Bu mesaj normal mi ?

• @caner1245 normal Caner hocam, current olmadığınız için.

• @Melek-Alan
    cevabınız için teşekkür ederim. ilk bölümde, ilk seçeneği seçiyorum. peki 2. soruda?

• @aksinaletinsan o kısmı biz bu şekilde doldurmuşuz.
    160b7737-cc0e-4256-a58a-7810cea498fe-image.png

• @Melek-Alan Merhaba Melek Hanim, NVC den welcome letter gelmeden DS260 form unu doldurdugunuzu anliyorum, Bu yapilabiliyor mu? Benim gibi forumda bazi arkadaslar vardi, NVC den kota oldugu icin beklememiz gerektigine dair Case numarasinin standing bir mail alanlar oldu, onlara sordugumda onlarda benim gibi PD current oluncaya kadar henuz bir islem yapilamayagini belirtmislerdi .

• @biophys Merhabalar, bizim welcome letter geldi, IV invoice fees ödemesini gerçekleştirdik. PD 27.11.2023 , NVC'den tarafımıza kota ile ilgili bize veya avukatımıza bir mail gelmedi.

• Merhaba bu ay ilerleme olmadı ne yazık ki

• FINAL ACTION DATES ilerlemiş, DATES FOR FILING aynı kalmış. Takip edebildiğim kadarıyla bu sene başından beri NIW sürecinde olanlardan hiç kimse DQ olmadı. Çok yavaşladı süreç maalesef

• İkisi de aynı tarihlerde kalmış; ilerleme yok.

• @Melek-Alan anladim. Pd tarihlerimiz arasinda 2 ay var, benim ocak 2024, benim tarihe yakin olanlarda kota olduguna dair bekleme geldi anladigim , o yuzden yanlis anlamisim, sureci insallah hizli ve sorunsuz bitirirsiniz

• @dandanakan01 ilerleme olmamis Gecen aya gore hocam, Evet cok Yavasladi , sizinle pd tarihlerimiz yakin, ocak 2024 ler icin Muhtemelen 2026 Haziran altinda current olma beklentisi var, benim diger merak ettigim DS 260 icin welcome letter lar ne zaman Atilacak, sanirim sizlerde bekleme seklinde bir mail aldiniz yanlis degil sem

• Merhabalar. EB-2 NIW için hazırladığımız başvuru dosyasının print edilmiş hali bizde bulunmalı mı? Özellikle İngilizceye çevirilen belgeler için soruyorum.

• @caner1245 Hayırlı olsun hocam; başvurunuz, regular process ile 10 ay sürmüş. Bakalım benim ne zaman I-140 onaylanacak. En kısa sürede, sizin current olmanız dileğimle. Maalesef bu ay ilerleme olmadı, hepimiz adına bir an önce hızlanması dileğimle.

• @mynewlife merhaba, avukatımda tüm belgeler. bende de tabiiki elektronik kopyası var, ama interview için soruyorsanız, anladığım kadarıyla USCIS belge listesi gönderiyor ve onlarla beraber konsolosluğa gidiyoruz.

• @biophys hocam haziran 2026 ise, benim başvurum 2027 sonu sonuçlanacak anlamına geliyor. Umarım 2026 yılında, 2024'ten hiçbir belge kalmaz.

• @mrkc Çok teşekkür ederim. Örneğin üniversite diplomamı İngilizceye çevirttim. Çevirmenden iki adet mi istemeliyim yoksa vize görüşmesine götüreceğim fotokopi olabilir mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |