Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 266 369.6k 275

• @NNDDD Düzeltme: Kızım 18 yaş altıydı, o nedenle e-devletten kendi adına belge çıkmadığı için biz anne-baba altındaki şeklini koymuştuk, onu kabul etmediler.

• @NNDDD değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Evlilik cüzdanının tamamını mı PDF haline getirmiştiniz, yoksa evliliğe dair bilgilerin yer aldığı ilk iki sayfa ile çevirilerin bulunduğu son iki sayfa yeterli oluyor mu?

• @NNDDD anne veya babanın e-devlet çıktısının kabul edildiği örnekler de var. Ben de garanti olsun diye e-devlet yerine nüfus müdürlüğüne giderek almıştım ancak her case kendine özel değerlendirme durumu evraklar için de geçerli olabiliyor.

• @Melek-Alan
    1- Tum aile bireyleri icin Nufus Mudurlugunden alinan bireysel DOĞUM KAYIT ÖRNEĞİ belgelerini yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak yeterli oldu bizde. Noter tasdiki yaptirmadik.
    2- Nufus Mudurlugunden alinan Formul B'yi ve Evlilik cuzdani kopyasini yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak yeterli oldu bizde.
    3- Varsa mahkeme (Isim degisikligi, bosanma, vb) esas kararlari ve kesinlesme serhleri ilgili mahkeme kalemlerinden alinip, Adliye apostil buroda apostil edilip yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak gerekiyor.
    4- Ayrica Askerlik terhis belgesini ilgili subeden alip yeminli tercumana cevirtmek ve yollamak gerekiyor.

Ek bilgi: Benim askerlik terhis belgemde dogum yeri ve tarihim yanlis idi. (2000 yilindan evvel bazi kayitlar elle aktarilirken yanlislik oluyormus) Bunu da aninda fakettim, ilgili subeye email ile dilekce yolladim ve 1-2 gun icinde duzeltilen kaydin uzerine tekrar terhis belgesi aldim.
    Bu ornekte tecrube ettim ki 1-2 gun icinde her sey sirasiyla tamamlanacak diye bir kabul yapmayin, mutlaka operasyon acisinden 1 hafta ilave sure ongormek ve ciddi kosturmak gerekiyor.

• @Melek-Alan DS-260 için hızlıca doldurmanın bir artısı olmakta mı acaba? bizde yeni onay aldık ama halen ds-260 doldurmadık. 2 aya ailecek bir tatil planımız var, onu da etkiler mi etkilemez mi kafamız karıştı aslında

• @Melek-Alan e-devletten alınan belgeler çocuklar için yeterli olmuyor (yetişkinlerde DQ için tercümeleri yeterli), bunun için bağlı bulunduğu nüfus dairesinden belge alıp yeminli tercüman ile çevirtilmesi gerekli. Bizim çocuk yurtdışında doğduğu için direk doğduğu şehrin belediyesinden doğum kaydını istiyorlardı (tam bir baş ağrısı). Biz tabi bunun için Şengen vizesi alamayacağımız için hiç gidemedik bile (başta çocuğu nüfusa kaydettirmek için konsolosluğumuza vermiştik ama kopyasını tutmayı unutmuşuz) ancak hastaneden aldığımız bir belge vardı sağolsunlar onu doğum belgesi olarak kabul ettiler ve DQ olduk. Evlilik belgesinde ise evlilik cüzdanı ve tercümesi yine yeterli olmuyor (biz Avrupa'da evlenmiştik), ancak şansa evlilik sertifikamız (belediyeden alınan pullu ve damgalı belge) hala yanımızdaymış onu ibraz ettik ve kabul oldu. Bu iki belge başta kabul edilmediği için tüm bu süreçlerle yenilenmesini yaptık ve DQ olabildik.

• @emkey maalesef bu konuda yeterli bir bilgim yok, dosyamızın PD tarihi 27.11.2023 ve I-140 2025 Şubat ortalarında approve oldu. Vize bültenine göre current olmamıza biraz daha süre var. Belgeleri toparlayıp formu doldurmak biraz vaktimizi aldı. Henüz vaktimiz var diye de çok acele etmedik açıkçası.

• slm. yeni başvuruyorum. chen ile çalışacagız.
    bu formda işaretli olan yerlerde, hangilerini doldurmak gerekiyor.
    485 ile ilgil iaraştırma yaptım ama herkes, sürecin sonu ile ilgili açıklama yapmış. özetle bulamadım. size sorayım dedim.
    tr de yaşıyorum, usa vizem yok. daha önce usa ile ilgili hiçbir başvurum olmadı.!Ekran Resmi 2025-04-08 21.36.44.png

• @aksinaletinsan I-485 eğer Amerika'da yaşıyorsanız tercih edebileceğiniz bir yöntem ancak hali hazırda TR iseniz I-140 sonrasında IVP ile süreci ilerletmeniz gerekiyor diye biliyorum. En azından kendi sürecimiz şu an bu şekilde ve Chen ile çalışıyoruz.

• @aksinaletinsan sizin durumunuz için tabi ki ilk seçenek, Melek hanım bahsetmiş zaten

• iş sponsoru olmadan I-485 dolduramazsınız

• Herkese selamlar. Tam 10 ay once ellisporter ile sozlesme imzalamistim fakat gerekli belgeleri yuklemiyordum, daha cok yayinimin olmasini bekliyordum. Bugun itibariyle tum belgelerimi sistemlerine yukledim. Bakalim dosyami ne zaman submit edecekler. Umarim herkes icin hayirli sonuclar olur.

Keske sureci bastan sona ozetleyen (hem Turkiye'den hem ABD'den basvuranlar icin) bir post en basa tutturulsa. Ben bir bucuk yildir bu basligi takip ediyorum ama bilmedigim o kadar cok sey var ki.

• Merhaba arkadaşlar NVC den mail geldi "your case is not currently eligible for further processing because there is an annual limit on the number of immigrant visas that the Department of State can issue. For some visa categories, the wait could be many years." I-140 ım 2 hafta önce onaylanmıştı. Bu mesaj normal mi ?

• @caner1245 normal Caner hocam, current olmadığınız için.

• @Melek-Alan
    cevabınız için teşekkür ederim. ilk bölümde, ilk seçeneği seçiyorum. peki 2. soruda?

• @aksinaletinsan o kısmı biz bu şekilde doldurmuşuz.
    160b7737-cc0e-4256-a58a-7810cea498fe-image.png

• @Melek-Alan Merhaba Melek Hanim, NVC den welcome letter gelmeden DS260 form unu doldurdugunuzu anliyorum, Bu yapilabiliyor mu? Benim gibi forumda bazi arkadaslar vardi, NVC den kota oldugu icin beklememiz gerektigine dair Case numarasinin standing bir mail alanlar oldu, onlara sordugumda onlarda benim gibi PD current oluncaya kadar henuz bir islem yapilamayagini belirtmislerdi .

• @biophys Merhabalar, bizim welcome letter geldi, IV invoice fees ödemesini gerçekleştirdik. PD 27.11.2023 , NVC'den tarafımıza kota ile ilgili bize veya avukatımıza bir mail gelmedi.

• Merhaba bu ay ilerleme olmadı ne yazık ki

• FINAL ACTION DATES ilerlemiş, DATES FOR FILING aynı kalmış. Takip edebildiğim kadarıyla bu sene başından beri NIW sürecinde olanlardan hiç kimse DQ olmadı. Çok yavaşladı süreç maalesef

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k