Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selam arkadaşlar , dosyam DQ olduktan sonra 13 Mayıs ta mülakatım olucak , sorum şu ; mülakatta istenilen evraklar arasında Amerika’dan sponsorun yüklediği evraklar talep ediliyor mu , ediliyorsa Aslı veya fotokopisi mi olucak ,ayrıca benim kendi evraklarım e-devletten aldıklarım yeterli oluyor mu …

• @mimi_la Evet, annemin ve babamın interview e-mailleri aynı anda geldi.

Yukarıda bahsettiğiniz mesaj DQ olmadan önce anneme ve babama da gelmişti. Dökümanı değiştir seçeneği zaten olmuyor. Biz yine Required Documents kısmına Petitioner birth certificate altında ikinci bir döküman olarak submit etmiştik. Bir de not eklemiştik petitioner'ın doğru doğum sertifikası budur şeklinde. O şekilde DQ olmuşlardı.

Öte yandan bizim de Optional Documents kısmına yüklediklerimiz hiçbir zaman Accepted olmadı. Submitted olarak kaldı. Bununla ilgili bir sorun yaşamadık.

Bence siz tekrar CEAC sisteme girip Required Document olarak yükleyebiliyor musunuz bakın. Olmuyorsa NVC ya da konsolosluğa e-mail atabilirsiniz interview ile ilgili.

Merak ettim, anne ve babanızın DQ tarihleri birbirinden neden bu kadar uzak? İkisine aynı anda başvurmadınız mı?

• @fardipli Aslında sponsor gelir evraklarını CEAC sisteme yüklediyse getirmenize gerek yok deniliyor. Ama biz her ihtimale karşı götürdük. Bakmışlar da.. Bir tanesini götürmeyi unutmuşuz, sisteme yüklenmiş zaten sorun yok demişler.

Asıl mı fotokopi mi konusuna gelince, bunlar zaten elektronik ortamda doldurulan formlar. Sponsorunuz doldurup yükledikten sonra size e-mail ile gönderebilir. Siz de yazıcıdan basıp götürürsünüz.

Civil Documents kısmında olanları (ister sponsor yüklemiş olsun ister siz) mutlaka yanınızda götürmek zorundasınız.

Sizin evraklarınızı e-devletten almanız yeterli. Ama özellikle vukuatlı nüfus kayıtların geçerlilik tarihine çok dikkat edin. E-devletten alınanların geçerliliği 1 ay oluyor. Eğer mülakat tarihinizde süresi geçmiş oluyorsa o tarihe yakın tekrar çıkarın.

• @CaliGirl-0 merhaba öncelikle paylaştığınız bilginiz için teşekkürler.
    Sondan başlıyım , her ikisine de aynı anda başvuruda bulunduk. Annemin ve babamın başvurusunda ilk yaptığımız yüklemede her ikisine de birth certificate olarak nüfus kagidinin Türkçe ve ingilizce apostilli yüklemesini yaptık hem onların hem petitioner olarak benim. Anneme yüklediğimiz hemen accept oldu babaminki , dogrusunu yükleyin diye email gönderildi , bizde bunu anlamadık başta nasıl olurda anneminki kabul olur ve yaptınız aynı dosya yüklemesi babamda kabul olmaz diye şaşırdık. Sonra onu düzelttik. Daha sonra askerlik ile kayıtların ingilizce noter çevirisini apostile olmadığı için kabul etmediler orijinaliyle birlikte. Sonra onu düzelttik. Fakat annemin yüklediğimiz Hersey hemen kabul oldu. Fakat dediğim gibi dosya konsolosluğa gidince sanırım oradaki on kontrolde bunun doğru olmadığını ve babama yaptığımız gibi vukuatlı nüfus örneği için email gönderdiler. Ve dediğim gibi yüklemeleri o şekilde yaptık ikinci bir dosya eklemesi olmuyor maalesef çünkü zaten accept olmuş ve hiç bir oynama ekleme yapılamıyor o kısma.
    Konsolosluk emailini bulamıyorum yani bu dosya için yazabileceğim yeri sadece konsolosluk genel emaili var.
    Nasıl yapsam neresi ile iletişime geçsem bilmiyorum.

• @CaliGirl-0 merhaba, evet ben halen Türkiye'de çalışıyorum ve yaşıyorum. Düzenimi burada toparlayıp öyle taşınacağım. Altı ayda bir giriş çıkış yapma muhabbetinden dolayı Temmuzdaki girişimden sonra Ocak ayında da giriş çıkış yaptım. Temmuzda 15 gün, Ocakta ise sadece 3 gün kaldım. Her iki gidişimde de dönüş biletlerim vardı. Girişte onunla ilgilenmiyorlar. Merak etmeyin sorun olmuyor.

• @daphne Çok teşekkür ederim.

• @mimi_la, içinde söyledi: IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)

@CaliGirl-0 merhaba öncelikle paylaştığınız bilginiz için teşekkürler.
    Sondan başlıyım , her ikisine de aynı anda başvuruda bulunduk. Annemin ve babamın başvurusunda ilk yaptığımız yüklemede her ikisine de birth certificate olarak nüfus kagidinin Türkçe ve ingilizce apostilli yüklemesini yaptık hem onların hem petitioner olarak benim. Anneme yüklediğimiz hemen accept oldu babaminki , dogrusunu yükleyin diye email gönderildi , bizde bunu anlamadık başta nasıl olurda anneminki kabul olur ve yaptınız aynı dosya yüklemesi babamda kabul olmaz diye şaşırdık. Sonra onu düzelttik. Daha sonra askerlik ile kayıtların ingilizce noter çevirisini apostile olmadığı için kabul etmediler orijinaliyle birlikte. Sonra onu düzelttik. Fakat annemin yüklediğimiz Hersey hemen kabul oldu. Fakat dediğim gibi dosya konsolosluğa gidince sanırım oradaki on kontrolde bunun doğru olmadığını ve babama yaptığımız gibi vukuatlı nüfus örneği için email gönderdiler. Ve dediğim gibi yüklemeleri o şekilde yaptık ikinci bir dosya eklemesi olmuyor maalesef çünkü zaten accept olmuş ve hiç bir oynama ekleme yapılamıyor o kısma.
    Konsolosluk emailini bulamıyorum yani bu dosya için yazabileceğim yeri sadece konsolosluk genel emaili var.
    Nasıl yapsam neresi ile iletişime geçsem bilmiyorum.

Babanızın nüfus kağıdını nasıl düzelttiniz onu anlayamadım? Vukuatlı olmadığı için mi kabul edilmemiş?

Daha sonra askerlik ile kayıtların ingilizce noter çevirisini apostile olmadığı için kabul etmediler orijinaliyle birlikte.

Bu yazdığınıza şaşırdım. Çünkü bizden ne çeviri ne apostil istenmedi. Türkçe belgeler direkt kabul oldu.

Yanlış yönlendirmek istemem. Bizim konsolosluk ile iletişime geçmemiz gerekmedi. Ama aranabiliyor diye biliyorum.

• @CaliGirl-0
    Babam için nüfus kayıdı gecersiz diye email geldi , siyah beyaz fotokopi olduğu için , sonra renkli fotokopi gönderdik, sonra yine gecersiz dendi gönderilen emailde vukuatlı nüfusa kayıt örneği istendi , sonra onu gönderdik , tekrar email geldi kabul olmadı yasal ingilizce çevirisi yok dendi çünkü sadece Türkçe gönderdik , sonra yine onu noter tastikli ingilizce çeviri ve apostile ile gönderdik ve kabul oldu. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini alirken annem ve benim içinde almasını istedim ve yine noterki ingilizce çevirili ve apostilli olarak her ihtimale karşı.

Söylendiğinize şaşırdım , çünkü yüklediğimiz her bir dosya noter onaylı ingilizce çevirili ve apostilli idi. Yanlışlıkla sadece Türkçe gönderimde 2 gün içinde gecersizdir emaili geldi.

Askerlik için de aynı şekilde

Ve bu bahsettiğim her ihtimale karşı aldığımız nüfus kayıt örneklerini yüklemek istedik daha en başta annem içinde fakat dosya ACCEPTED olduğu için her hangi bir yeni yükleme yapabileceğim bir seçenek olmadı. Bizde acikcasi sevindik yani sonuçta kabul oldu neden değiştirelim ki diye. Fakat coook sonra böyle bir email geldi ve yine dediğim gibi nasıl halletmemiz gerekiyor bilemiyorum.

Dün NVC ve konsolosluğa email gönderdim durumu açıklayan ve nüfus kayıt örneklerinin bulunduğu dosyaları ekleyerek. Sanırım sadece beklemek durumundayım, konsolosluğa telefon ettim daha önce fakat canlı biri ile girişme yapamadım c telefonda bekleme yaparken belli bir süreden sonra telefon kesiliyor. 4 kez denedim ve hepsi bu şekilde oldu.

Şu anda bunun benim için bu kadar stres olmasının sebebi , annem ve babam ileri yaşlarda insanlar ve şehir dışından çok uzak bir mesafeden gitmek durumundalar gorusmeye. Hem doktor muayenesi hem Ankara’da konaklama hem mülakat ve geri donus , tek başlarına halledebilecekleri bir durum değil. O yüzden benim buradan gidip yardımcı olmam gerekiyor , ve ikisi birlikte olsa benim için çok daha kolay olucak , tekrar tekrar Türkiye ye gidip gelmeme gerek olmayacak. Tek çabam bu şu an için. Ama umarım en kısa zamanda onun içinde aynı güne randevu verirler.

Ama sizin her şeyi Türkçe yükleyip bir sıkıntı ile karşılaşmadığınıza çok şaşırdım.

• @mimi_la Yani çok garip bir durum. Çünkü yönergelerde özellikle yazıyor eğer evraklarınız Türkçeyse çevirtmenize gerek yok diye. Buradaki herkes de Türkçe yükledi diye biliyorum. Eğer Türkçe veya İngilizcenin dışında başka bir dildeyse onu çevirtmeniz gerekiyor. NVC'nin işlerine akıl sır ermiyor bazen.

Biz de şu an tuhaf bir durumun içerisindeyiz. Annem babam mülakata girdi fakat eksik evrak kağıdı verildi. Eksik evrakta istenen belge I-864A formu. Bunu sponsorun household member doldurması gerekiyor ama verilen bilgi kağıdında Sponsor doldursun diye işaretlemişler. Sponsorun doldurabilmesi mümkün değil. Öte yandan bu formu istemeleri de saçma çünkü household member çalışmıyor ve geliri sıfır. Ayrıca joint sponsorluk gibi bir durum da yok, tek sponsor var ve onun geliri hem anne hem babaya sponsorluk için kat kat yeterli. Yani gelir yetersizliği gibi bir şey de yok. Sanırım sponsor tax return'ü eşiyle birlikte doldurduğu için böyle bir kafa karışıklığı oldu. Biz de şu an konsolosluğa ulaşmaya ve durumu açıklamaya çalışıyoruz.

Telefonla ulaşılmıyor. Şu formu takip edip sorunuzun cevabı var mı diye bakabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/visa-navigator/

Yoksa şu adrese e-mail atabilirsiniz: [email protected]

Siz zaten göndermişsiniz aynı adres mi bilmiyorum ama paylaşmak istedim.

• @CaliGirl-0 Bakin o bahsettiginiz form olayını biz yine babamda yaşadık. Sponsor olan benim ve dediğiniz gibi benim gelirim hayli hayli yetiyor her ikisine de sponsor olmaya. Ve benim sole sponsorluğum annemin başvurusu için kabul olundu , hiç sorunsuz , fakat babamda eşim için ayrı form doldurmak zorunda kaldık email gönderil istediler , dogum belgesinde. Tutun da nelere kadar. Daha sonra onaylandı NVC.

Bu arada NVC demişken , ben hem yazmis oldugunz email adresine durumu aciklayan bir email gönderdim birde aynı emaili copy-paste edip NVC ye gönderdim. NVC den bugün cevap geldi şu şekilde;
    “To Whom it Concerns:

We forwarded your immigrant visa petition to the U.S. Embassy or Consulate on 24-JAN-2025.

If you have any questions about your case you should contact the Embassy or Consulate. You can find how to contact the Embassy or Consulate by going to https://usembassy.gov. Click the region your Embassy or Consulate is in, and then click on the city name. Once the page loads, click Contact Us.

You should also tell the Embassy or Consulate if you change your address, email address, or if your personal situation changes in a way that might affect your case.”

Yani olay bizden çıktı sıkıntı Ankara’da gerisine karışmıyoruz demişler dolaylı yoldan.

Ankara Elçilikten hiç bir haber yok. Telefonlara kesinlikle cevap verilmiyor , mevcutta bulunan 6 degisik numarayı aradık. Yok. Emaile dönüş yok. Yani sıkışıp kaldık mevcut durumda.

En azından doktordan randevu alalım diye uğraştım fakat o da farklı bir sıkıntı çünkü hiç bir şekilde available randevu yok 18 Nisan oncesi( mülakat günü babam için)

İnanin bilmiyorum. Ne nasıl olacak da sag salim yanima gelecekler şu gidişata bakinca zor.

Türkçe evraklar hic bir şekilde kabul olmadı bizim çok ilginç. Yani noter ve apostil ücretine harcadığımız miktar inanın hiç de göz ardı edilecek gibi degil.

Haklısınız NVC nin işlerine alır sir ermiyor.

• @mimi_la Yok bizde ne DQ olurken, ne e-mail ile, ne NVC'den mesaj ile istenmedi o form. Mülakatta ikisinin case'i için de sarı kağıt vermişler. Halbuki NVC gayet kabul edip DQ yapmıştı.

Sizin durumunuz daha bir karışık olmuş. Ankara'ya e-maili ne zaman göndermiştiniz? Bence 1-2 hafta bekleyin hemen cevap vermezler diye düşünüyorum. Annenizin durumu çözülürse olmadı babanız için interview reschedule yaparsınız.

Umarım bir an önce hallolur işleriniz. Hepimizin..

• Merhaba , Ankara konsolosluğuna ebeveyn mülakat görüşmesine gittiğimizde (sağlık muayenesi hariç) yanımızda kaç para bulundurmalıyız yani mülakat için ne kadar bir ödememiz olacak veya olacak mı..tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi

• @CaliGirl-0 işler iyice karşıtı bizde. Annem için yazdığım emaile cevap geldi dün 26 Martta elçilikten ben direkt copy paste yapicam;
    Dear Sir/Madam,

Both of your parents are scheduled for 18 April 2025 at 07:30, please bring all original documents for both to their interview.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy, Ankara

Bu! Neyse , ben hem annemin hem babamın randevusunu register etmek için Visa Service aradım. Babamınkini register ettik confirmation email geldi , sir annemde annemin bilgilerini verdim ve telefondaki görevli bana annenizin mulakati 24 Mart saat 8:00 deymiş sanırım gitmemiş dedi. Ne bana ne aileme, hiç bir şekilde bununla ilgili bilgi gelmedi. Ne mail olarak ne email olarak. Sonra nasıl olur ben böyle bir email aldım şimdi elçilikten dedim , sonra bana o emailin ekranı görüntüsünü alın vericegim email adresine durumu açıklayan bir email yazsın bize , biz buradan elçilikle iletişime geçip bu randevu gununun düzeltilebilir düzeltilemeyeceğine bakicaz dedi adam.
    Dedigini yaptım ve şu anda tam bu kaosun içindeyiz sanırım.

Yani göndermiş oldukları email ile ben anneme nasıl doktor randevusu alayım!!! Ve zaten gönderdiğimiz interview emailini gelirken konsolosluğa getirin diyorlar. Annemin randevusu ile ilgili hiç bir official email gelmedi bana. Yani o kadar stresim ki anlatamam. Ama inanin bizde durum acayip karisik.

• 3 Nisan 2025 tarihli mülakat randevumuz muhtemel tatilin uzaması nedeniyle elçilik tarafından 10 Nisan 2025 tarihine ertelendiğine dair düzenleme maili aldık

• Merhaba, mülakata giderken veya mülakatta (sağlık muayenesi hariç) ödenecek ücretler varmıdır , ebeveyn mülakat deneyimi olanlar bilgilendirme yapabilir mi.

• @fardipli elçilikte kişi başına 330 dolar vize ücreti ve kişi başına 220 dolar green card basım ücreti var ama bu 220 dolar amerikaya gitmeden ödenmeli kartın ele geçme süresini etkiliyor kısaca elçilikte sadece 330 dolar kişi başı vize ücreti ödenecek

• @fardipli elçilikte 330 dolar kişi başı vize ücreti ödenecek 220 dolar green card basım ücreti görüşme sonrası sistem üzerinden ödenecek amerikaya gitmeden ödenirse green card ın ele geçme süresi azalıyor bilgini olsun

• @mimi_la Endişelenmeyin, en azından cevap almışsınız. Bundan sonra en kötü interview reschedule olur süreç birazcık daha uzar. İlk defa sizde duyuyorum böyle bir durumu ciddi bir karışıklık olmuş belli ki.

• @ksk88 Bu ücreti CEAC sistem üzerinden ödemişseniz elçilikte tekrar ödemiyorsunuz. Biz mülakatta hiçbir şey ödemedik mesela.

• @CaliGirl-0 Evet biz de bu şekilde yaptık. NVC login olup bakın. Oradan ödemiş ise konsolosluk da ödeme yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |