Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @berdushan hayır. Current olmayı beklemek gerekiyor ı-485 için. Aos için (Amerika içinden verebilmek için ) ikinci tabloyu kullanabiliyorsunuz ama oda current değil.
    Biz Ekim 2023 tarihinde başvuru yaptık. Premium Ike hızlı onay aldık.17-18 ay bekliyoruz. Ve belki Eylül ekime kadar bekleriz I-485 in current olması için. Olurda sizin de beklemeniz bizim gibi olursa turist vizesiydi okadar uzun kalamazsınız ve çalışamazsınız da. Amerika için h1b vizesiyle gelip hem sureyi beklemek hemde çalışabilmek çok labolir belki. Türkiye de biraz daha uzun sürüyor işlemler, randevu beklemek ama Amerika’da olup buradan dosyayı vermek içinde vize bulteninin current olması gerekiyor.

• @machinist01 Hocam merhaba, bu arkadaşınız 2024 yılında EB2 NIW için başvurup kabul alıp, Welcome letterı NVC den geldi mi? Bunun cevabı forumda 2024 yılında başvuran arkadaşlar için çok önemli. Bildiğimiz kadarıyla forumda şu ana kadar kimseye welcome letter gelmemişti bu koşullarda olan. Eğer öyleyse bu onlar için çok güzel ve büyük bir gelişme. Demek ki onlara da gelecek. @chemistontheroad

• @chemistontheroad Hocam bence EB2 NIW için PD ile current olma süresi bundan böyle 20-24 ay arasında olacak. Hem gözlemlerim, dinlediğim yorumlar, gidişat ve içgüdüsel olarak bunu diyorum. İnşallah sizler de çok beklemeyeceksiniz derim ben.

• Merhaba son zamanlarda konsolosluk mülakatına girip de ABD'ye giriş yapanlar oldu mu? Durumlar nasıl merak ediyorum. Bir arkadaşımın tanıdığı GC sahibi ve Amerika'da bir üni.de hoca olduğu halde Türkiye'den dönerken ABD'ye giriş yapamadığı; Türkiye'ye geri gönderildiği söylendi. Ben de sizlerde durum nedir; son zamanlarda giriş yapanlar oldu mu (son 1 ay) sormak istedim. Sorunsuz mu girişler (umuyorum öyledir)..?

• @pelinoaydin Bu konunun bizimle bir bağlantısı olduğu düşünmüyorum. Halihazırda zaten Amerika'da hocalık yaptığını belirtiyorsunuz. İlk girişte olmadığı için ya yanlış bilgi verilmiş ya da arkasında yatan farklı bir sebep vardır diye düşünüyorum.

• @Hilal-2 Hocam arkadas 2023 agustos ayinda basvurmustu henuz current bile degil daha ama 2-3 ay icinde current da olur heralde. Bende 2024 eylulde i140 gonderdim hala bekliyorum ses yok

• @pelinoaydin ABD giderek otoriterleşiyor.. hatta Türk bir doktora öğrencisi maskeli kişilerce sokak ortasında detain edildi filistin yanlısı makale yazmaktan diyorlar haberler.. sanırım greencardc alınca 5 yıl geçip citizenship almak en sağlamı olur legal vizeler bile risk altında

• @okokok hocam bağlantısı direkt yok ama mesela sosyla bilimci isenizve israil eleştirdiyseniz hamas yanlısı olup terörü desteklemekten vizenizi iptal ediyorlar.. haberlerde ABD haber kanallarında youtubeda 3-4 vaka gördüm böyle..

• @machinist01 Yok hocam PD tarihini sormadım, DS260 belgesini doldurma aşamasındayız diyince siz o nedenle Welcome Letter aldı mı diye sordum, çünkü benim bildiğim Welcome Letter sonrası start alıyorsunuz bu belgeyi doldurmak için. Evet hocam bildiğim kadarıyla I-140 değerlendirmeleri de yoğunluktan dolayı uzun sürüyor. Umarım siz de hayırlısıyla kabul alırsınız bir an önce.

• Merhabalar arkadaşlar 300 gün sonunda I-140 başvurum onaylandı. Texas normal proses.

• @caner1245 Gözünüz aydın, tebrik ediyorum sizi. Ayrıca bu çok iyi bir haber. Çünkü forumdan izlediğim kadarıyla 2023 Ocak sonlarından itibaren EB-2 için başvurularda I-140 onay ve onay sonrası süreç çok yavaştı. Hatta Welcome Letter alan hemen hemen kimse yok diye biliyorum. Onay sonrası herkese şu an kotanın dolu olduğu ve bekleme süreci olacağı benzeri bilgilendirme geliyordu. Bu ivmenin aynı zamanda current olma sürecinin hızlanacağına dair bir işaret olduğu kanaatindeyim. İyi dileklerimle.

• @NNDDD 2024 Ocak yazacaktım, yanlış olmuş

• @Hilal-2 hocam 2024 mart ayinda welcome letter gelmisti ve orada yazan case number ve invoice id number ile Ds260 online olarak dolduruluyor ve akabinde belgeler postaya veriliyor, arkadasta bugun DHL ile gonderdi evraklarini. Darisi bizim basimiza olsun insallah 🙂

• @the-maintain Bazı arkadaşların da belirttiği gibi hali hazırda B1/B2 vizeniz varken bunun üzerine I-140 başvurusu yaptıysanız, girişteki durum aslında şu oluyor. Siz B1/B2 başvururken göçmenlik niyetiniz olmadığını söyleyerek bu vizeyi aldınız. Daha sonra I140 yollayarak göçmenlik niyeti belirttiniz. Hatta yanlış hatırlamıyorsam B1/B2 alırken vize formunda herhangi bir USCIS form numaranız olup olmadığı da soruluyordu. Dolayısıyla B1/B2 vizenizin durumu aslında teorik olarak süpheli hale geliyor. Fakat özellikle daha onaylanmamış bir I140 başvurusu direkt sisteme otomatik düşmüyor diye düşünüyorum. Fakat bu durumda girişiniz tamamen sınırdaki CBP nin insiyatifinde. Bu da çok kişisel bir durum. Sizin o anki cevaplarınıza ve karşınızdaki kişiye bağlı.Hiç birşey sormadan geçebilirsiniz. Ne için geldiğiniz ne kadar kaldığınız sorulabilir, burada göçmenliğe değinmeden turist gibi geçebiliriz. Fakat bir sebeple ileride Amerika'ya göçmenlik gibi bir niyetiniz olup olmadığı veya Amerika'da çalışmak isteyip istemediğiniz gibi bir soru sorulduğunda yine yalan söyleyerek bile geçebilirseniz fakat her seviyede risk artarak gidiyor olacaktır. Dolayısıyla bu tarz durumlarda kesinlikle Chen veya hangi firmayla çalışıyorsanız onların tavsiylerinden çıkmamak ve buralarda her ne kadar özgüvenle söylenirse söylensin, diğer insanların öznel tecrübelerine ve fikirlerine çok bağlı kalmamak gerekiyor. Başka bir arkadaşımızın biraz değindiği gibi, B1/B2 ile girdiğinizde buradan I485, EAD ve advanced parole gibi ilerleyebilirsiniz. Fakat bu da yine aynı şekilde riskli bir konu. Eğer girer girmez, bu başvuruyu yaparsanız, göçmen niyetiyle yalan söyleyerek göçmen olmayan bir vizeyle girdiğiniz değerlendirilebilir. Fakat bir süre geçtikten sonra sanırım 3 ay gibi bir süre konuşuluyordu, göçmenlk fikrinizin sonradan oluştuğunu başta sadece turist olarak geldiğinizi iddia edebilirsiniz fakat bu da bence yine çok güvenli değil çünkü I140 önceden yapılmıştı. Fakat kişisel durumunuz şu anda ne iş yaptığınız, burada ne iş yapacağınız, ne kadar hızlı gelip gelmemek gibi birçok soru var fakat bu durumda da avukata danışmak yine en iyisi. Bu arada süre.teki herhangi bir belirsizlik veya süpheli hareket yalnızca o an kurtulmanızla da bitmiyor. Green cardı yenilerken veya vatandaşlık başvurusu sırasında ihtimali düşmekle birlikte her zaman tekrar açılabilir oluyor. Dolayısıyla kişilik olarak benim risk profilime çok uygun bir durum değil B1/B2 ile girip buradan I485 yapmak.

• @pelinoaydin Tanıdığınız GC sahibi arkadaşınız Türk vatandaşı mı. Ben de buradaki WP gruplarından Kanada ve Danimarka vatandaşları yoğunlukla olmak üzere benzer bazı durumlar duydum. Ayrıca Kanada sınırından arabayla girerken de green kardı olanların telefonlarında çok detaylı arama hakları oluyor, vatandaşlara bakamıyorlar fakat telefon araması sırasında yine İsrail veya Trump aleyhinde bilgiler çıkması durumunda GC iptaline kadar gidebilen geri çevirmeler oluyor sanırım. Fakat Türk vatandaşlarıyla ilgili bir geri çevrilme duymamıştım. Tipik olarak çalıştığım iş yerinden ve birçok arkadaşımın iş yerlerinde GC sahiplerinin mümkünse Amerika dışı seyahatlerini ertelemeleri yönünde mailler geldi geçen hafta.

• Arkadaşlar merhaba,
    Bu andan ve bundan sonra süreç takibi yapan arkadaşlar açısından 27 Mart 2025 tarihinde Konsolosluk randevu e-mailimin geldiğini bildirmek istedim. İstenen belgeler önceki paylaşımlarında belirttiğim gibi kendi web sitelerinde pre-interview checklist de ilintili vize türünü tıklayınca -Employment Base- yazan belgelerin hepsi. Bu vesileyle herkese hayırlı huzurlu Bayramlar dilerim. Sevgiler.

• Hayirli olsun

• Bu ileti silindi!

• @Hilal-2 Hayırlı olsun 🙂

• hayırlı olsun, güzel bir zamanda randevunuz verilmiş.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |