Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 374.2k 279

  • @okokok peki i485 vermek için abd ye girmemiz gereken en optimal süre hangisi sizce? i140 onayı sonrası mı, öncesi mi ya da i140 onayından belli bir süre sonra mı


  • @machinist01 Ben sadece eşimiz ve çocuklarımız olarak yapmıştım. Bir sorun çıkmadı.


  • @okokok selamlar, i140 approve geldikten sonra ABD dışında yaşayan biri current olmayı beklemeden i485 formu doldurabiliyor mu hocam?


  • @okokok the-maintain hocama verdiğiniz yanıtı merak ettim aslında i140 onayı sonrasında bizim kararimiza bırakılan ne var ki?


  • @the-maintain çok emin değilim fakat i140 onayı sonrası Amerikaya girişte sorun yaşmanız muhtemel, çünkü açık bir göçmen durumundasınız, vize memuru girişte kabul etmeyebilir. B2 vizesi değil ama yasal bir çalışma izinli olarak Amerikada bulunursanız ancak başvurunuzu oradan yapabilirsiniz diye değerlendiriyorum. Bence, o aşamaya geldiğinizde Chen ile görüşebilirsiniz ve ya Amerikaya girme niyetiniz olduğunda Chen'e sormanız faydalı olur.


  • @the-maintain l-140 onay sonrası ülkeye turist vizesi ile giren ve sürecine orada devam eden biri olduğunu hatırlıyorum ancak şu an ismini hatırlayamadım.

    Burada, her başvuru kendi özel koşullarına göre değerlendirildiği için kesin bir doğru yok. Bir kişide yaşanmayan bir durum, başka bir başvuruda farklı sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle, başkalarının deneyimlerinden faydalanmak önemli olsa da, en doğru kararı kendi koşullarınıza göre vermenizi öneririm.


  • @berdushan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @okokok the-maintain hocama verdiğiniz yanıtı merak ettim aslında i140 onayı sonrasında bizim kararimiza bırakılan ne var ki?

    Konsolosluk üzerinden mi yoksa AOS ile ülke içerisinden yürütme konusu için söylemiştim. Eğer aktif bir vizeniz varsa, konsolosluk süreci yerine ABD'ye giriş yaparak sürecinizi ülke içinden (AOS) devam ettirebilirsiniz.


  • @berdushan hayır. Current olmayı beklemek gerekiyor ı-485 için. Aos için (Amerika içinden verebilmek için ) ikinci tabloyu kullanabiliyorsunuz ama oda current değil.
    Biz Ekim 2023 tarihinde başvuru yaptık. Premium Ike hızlı onay aldık.17-18 ay bekliyoruz. Ve belki Eylül ekime kadar bekleriz I-485 in current olması için. Olurda sizin de beklemeniz bizim gibi olursa turist vizesiydi okadar uzun kalamazsınız ve çalışamazsınız da. Amerika için h1b vizesiyle gelip hem sureyi beklemek hemde çalışabilmek çok labolir belki. Türkiye de biraz daha uzun sürüyor işlemler, randevu beklemek ama Amerika’da olup buradan dosyayı vermek içinde vize bulteninin current olması gerekiyor.


  • @machinist01 Hocam merhaba, bu arkadaşınız 2024 yılında EB2 NIW için başvurup kabul alıp, Welcome letterı NVC den geldi mi? Bunun cevabı forumda 2024 yılında başvuran arkadaşlar için çok önemli. Bildiğimiz kadarıyla forumda şu ana kadar kimseye welcome letter gelmemişti bu koşullarda olan. Eğer öyleyse bu onlar için çok güzel ve büyük bir gelişme. Demek ki onlara da gelecek. @chemistontheroad


  • @chemistontheroad Hocam bence EB2 NIW için PD ile current olma süresi bundan böyle 20-24 ay arasında olacak. Hem gözlemlerim, dinlediğim yorumlar, gidişat ve içgüdüsel olarak bunu diyorum. İnşallah sizler de çok beklemeyeceksiniz derim ben.


  • Merhaba son zamanlarda konsolosluk mülakatına girip de ABD'ye giriş yapanlar oldu mu? Durumlar nasıl merak ediyorum. Bir arkadaşımın tanıdığı GC sahibi ve Amerika'da bir üni.de hoca olduğu halde Türkiye'den dönerken ABD'ye giriş yapamadığı; Türkiye'ye geri gönderildiği söylendi. Ben de sizlerde durum nedir; son zamanlarda giriş yapanlar oldu mu (son 1 ay) sormak istedim. Sorunsuz mu girişler (umuyorum öyledir)..?


  • @pelinoaydin Bu konunun bizimle bir bağlantısı olduğu düşünmüyorum. Halihazırda zaten Amerika'da hocalık yaptığını belirtiyorsunuz. İlk girişte olmadığı için ya yanlış bilgi verilmiş ya da arkasında yatan farklı bir sebep vardır diye düşünüyorum.


  • @Hilal-2 Hocam arkadas 2023 agustos ayinda basvurmustu henuz current bile degil daha ama 2-3 ay icinde current da olur heralde. Bende 2024 eylulde i140 gonderdim hala bekliyorum ses yok


  • @pelinoaydin ABD giderek otoriterleşiyor.. hatta Türk bir doktora öğrencisi maskeli kişilerce sokak ortasında detain edildi filistin yanlısı makale yazmaktan diyorlar haberler.. sanırım greencardc alınca 5 yıl geçip citizenship almak en sağlamı olur legal vizeler bile risk altında


  • @okokok hocam bağlantısı direkt yok ama mesela sosyla bilimci isenizve israil eleştirdiyseniz hamas yanlısı olup terörü desteklemekten vizenizi iptal ediyorlar.. haberlerde ABD haber kanallarında youtubeda 3-4 vaka gördüm böyle..


  • @machinist01 Yok hocam PD tarihini sormadım, DS260 belgesini doldurma aşamasındayız diyince siz o nedenle Welcome Letter aldı mı diye sordum, çünkü benim bildiğim Welcome Letter sonrası start alıyorsunuz bu belgeyi doldurmak için. Evet hocam bildiğim kadarıyla I-140 değerlendirmeleri de yoğunluktan dolayı uzun sürüyor. Umarım siz de hayırlısıyla kabul alırsınız bir an önce.


  • Merhabalar arkadaşlar 300 gün sonunda I-140 başvurum onaylandı. Texas normal proses.


  • @caner1245 Gözünüz aydın, tebrik ediyorum sizi. Ayrıca bu çok iyi bir haber. Çünkü forumdan izlediğim kadarıyla 2023 Ocak sonlarından itibaren EB-2 için başvurularda I-140 onay ve onay sonrası süreç çok yavaştı. Hatta Welcome Letter alan hemen hemen kimse yok diye biliyorum. Onay sonrası herkese şu an kotanın dolu olduğu ve bekleme süreci olacağı benzeri bilgilendirme geliyordu. Bu ivmenin aynı zamanda current olma sürecinin hızlanacağına dair bir işaret olduğu kanaatindeyim. İyi dileklerimle.


  • @NNDDD 2024 Ocak yazacaktım, yanlış olmuş


  • @Hilal-2 hocam 2024 mart ayinda welcome letter gelmisti ve orada yazan case number ve invoice id number ile Ds260 online olarak dolduruluyor ve akabinde belgeler postaya veriliyor, arkadasta bugun DHL ile gonderdi evraklarini. Darisi bizim basimiza olsun insallah :)


Benzer Başlıklar

  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    240k Bakış
    X
    Ağustos 2026 bülteni açıklandı [image: 1784591130685-6ab9b500-b702-4d1b-81ee-5fb72fa9337a-image-resized.jpeg] [image: 1784591140340-a7953669-ccd1-45ee-8d34-92168566e4bb-image-resized.jpeg] A Tablosu > Mart 2022 tarihinden Nisan 2022'ye ilerlemiş B Tablosu > Ağustos 2022 -- İlerleme yok
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum