Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Merhaba. Tıp fakültesinde intörn doktorum. Mezun olmama yaklaşık 3 ay var. 2023 senesinde bir amerika turist vizesi reddim var. Vizeye başvurduğumda tıp fakültesi 4.sınıf öğrencisi ve daha önce hiç yurt dışına çıkmamış biriydim. Daha sonra 2024 yılında kanada vizesi aldım ve bir seyahat gerçekleştirdim. Yakın zamanda da ingiltere vizesi aldım ve bir seyahat planım var. Sizce mezun olmadan amerika vizesine tekrar başvurmam yakında yeni mezun olacağım için şansımı düşürür mü, yoksa mezuniyetten sonra mesleğe başladığımda başvurmam daha iyi bir izlenim oluşur? Biraz spesifik bir soru fakat bu konuda kararsız kaldım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @r-ruby

    ABD reddiniz üzerinden seyahat geçmişi oluşturmuşsunuz, bu seyahatleri de ABD’nin bilgi paylaşımı yaptığı ülkelere yapmışsınız/yapacaksiniz.

    Dolduracaginiz DS160’da beyan edeceğiniz tarih ve şehirler doğrultusunda (turistik bir plan ile kısa bir periyot için. Vizeniz onaylanirsa bu tarihlere ve şehirlere uymak zorunda degilsiniz), mülakatta soru gelmesi halinde DS160’da beyan ettiğiniz plan çerçevesinde cevap vererek, hekimlik meslek hayatı veya yoğun TUS hazırlık dönemi öncesi ABD turistik seyahati yapmak istediğinizi - merak ettiğinizi beyan ederek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz kişisel görüşüm. Son takdir sizin tabii ki, belki mülakat tarihine kadar araya bir de Schengen vizesi/seyahati zorlarsınız ABD vize mülakatı öncesi. Bol şans 🍀


  • @ATS16 Reddin üzerinden tam 2 sene geçmediği için (30 Mart'ta 2 sene olacak) randevuyu öne çekmek şu an için zor görünüyor. Ödemeyi birkaç ay önce yapıp başvurduğumda 2026 tarihine randevu alabilmiştim. Bu nedenle planımı askıya almıştım. 2 sene dolduğunda, boş randevuları daha çok görebilir miyim yoksa sistemde reddin üzerinden 2 sene geçmeden başvurduğum için yine aynı şekilde mi devam eder bu konuda bir bilginiz var mı? Çünkü redlilere daha az randevu açılıyor ve Ankara randevularını da göremiyoruz diye biliyorum. Ayrıca verdiğiniz detaylı cevap için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba bugun alinan onay icin pasaport ankaradan bursaya cuma gunune kadar ulasir mi?


  • Herkese iyi aksamlar. Konsolosluga ulasim karti ile girilebiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dreamer32 ulaşım kartı dediğiniz kart kredi kartı vb boyutta olan cüzdanınızda tasiyabileceginiz bir şey işe ve elektronik değilse, beraberinizde girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @r-ruby randevuyu öne çekmek için sistemi sıklıkla kontrol etmeniz gerekiyor veya bu konuda hizmet veren ücretli aracı yazılımları kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz. Bol şans


  • @ATS16 cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Evet banka/kredi karti seklinde olanlardan bahsediyorum.


  • istanbul'da vize gorusmem olacak 2 nisan'da.
    benim tum (is, oturum, ev araba vs) dokumanlarim rusca. onlari tercume ettirmeli miyim? sorarlarsa diye.
    evet ise noter onayli olmasina gerek yok dogru mu? ya da nereden tercume ettirmeliyim?


  • Merhaba arkadaslar
    Konsoloslukta onay aldiniz dendikten sonra eve ret gelen olmus donanimhaberde okudum. Boyle birsey mumkun mu? Deneyimleyen oldu mu?
    Bosunami sevindik ki?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @new_life

    https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx

    Yukarıdaki linkten nonimmigrant visa (NIV) vize seçerek bilgilerinizi girdikten sonra ekranda mesaj olarak ne gözüküyor?


  • @ATS16 aprroved diyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ea1925, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    istanbul'da vize gorusmem olacak 2 nisan'da.
    benim tum (is, oturum, ev araba vs) dokumanlarim rusca. onlari tercume ettirmeli miyim? sorarlarsa diye.
    evet ise noter onayli olmasina gerek yok dogru mu? ya da nereden tercume ettirmeliyim?

    Genelde evrak talep edilmese de, ABD turist vizesi mülakatına giderken olası sorulara karşı destekleyici belgeleri yanınızda bulundurmanız faydalı olabilir. Evraklarınız Rusça ise (her ihtimale karşı incelemek isteyebilirler), yeminli bir tercümana çeviri yaptırmanız iyi olur. Ancak noter onayına gerek olduğunu düşünmüyorum. İyi şanslar✨

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @new_life ne zaman gerçekleşti vize görüşmeniz?


  • Bu ileti silindi!

  • Ustad bana cumaya lazim pasaport ona yetisirmi derdindeyim
    Iki gun kaldi ptt den mesaj gelmedi sanirim yetismeyecek


  • Yeni vize basvuru sartlari Nisan 2025 tarihinden itibaren gecerli olacak.

    DS160 barcode mutlaka randevu alindigi zamanki ile ayni olmak zorunda.

    Son 2 yil icindeki yurtdisi seyahatlar, son 5 yil icindeki sosyal medya profilleri ve daha fazla geri donus garantileri/baglari istenecek.

    https://scholarships365.info/new-usa-visa-interview-rules-effective-april-2025

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea Ayrıca artık tüm destekleyici belgeleri (finansal kayıtlar, davet mektupları ve istihdam doğrulaması dahil) mülakattan en az 72 saat önce CEAC portalı üzerinden dijital olarak yüklenmesi gerekecekmiş.


  • @Serapp belkide yanımızda götürmekten daha iyi olmuştur, zaten destekleyici belgelere bakmıyorlar hiç birine. En az 72 saat ifadesi, 72 saat kalmadan örneğin 10 gün öncesinden yüklenmesi gerek şeklinde değil mi, yanlış anlamıyorum?


  • gelecek hafta komple bayram oldugu icin ankara'daki randevulari ankara ertelemeye basladi. istanbul'da ise henuz degisiklik yok. basina gelen ya da duyan var mi?
    benim 2 nisan'da istanbul'da ve henuz degisiklik yok. yarin tr'ye geliyorum umarim pazartesi haber gelmez ertelendi diye :)


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum