Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @Didem-G sanırım telefondan işlemi yapıyorsunuz ? telefondan olunca hep aynı uyarıyı veriyor. PC den denemenizi tavsiye ederim


  • Bu ileti silindi!

  • @kadirkoc hem telefon hem bilgisayar uzerinden denedim ayni. Ankara acilmiyor hic. Istanbul dan aldim simdilik, her gun kontrol ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    mülakatsız vize yenileme işlemlerinde önemli güncelleme!!


    herkese merhaba,
    biliyorsunuz mülakatsız / posta yenileme işlemleri, vize bitiş işlemi 48 ayı doldurmamış vizeler için geçerliydi.
    geçen ay verdiğim bilgiye istinaden bazı konsolosluklar bu kuralı 12 aya / 1 yıla indirdiğini duyurmuştum.

    son güncelleme ile ilgili kural istanbul ve ankara konsolosluğu'nda da güncellendi!
    artık türkiye'den de yapılacak vize yenileme başvurularında da vize bitiş tarihi 12 aydan / 1 yıldan az olmalıdır.

    resmi konsolosluk linki;

    a400f292-88be-4735-8153-a0999edd7987-image.png

    resmi ais linki;

    8d25a21f-eeed-433f-96a1-de8f0e69e4f6-image.png

    ilgili muafiyetten yaralanmak isteyenlerin bu konua dikkat etmesini önemle tavsiye ederim.


  • Merhaba. Tıp fakültesinde intörn doktorum. Mezun olmama yaklaşık 3 ay var. 2023 senesinde bir amerika turist vizesi reddim var. Vizeye başvurduğumda tıp fakültesi 4.sınıf öğrencisi ve daha önce hiç yurt dışına çıkmamış biriydim. Daha sonra 2024 yılında kanada vizesi aldım ve bir seyahat gerçekleştirdim. Yakın zamanda da ingiltere vizesi aldım ve bir seyahat planım var. Sizce mezun olmadan amerika vizesine tekrar başvurmam yakında yeni mezun olacağım için şansımı düşürür mü, yoksa mezuniyetten sonra mesleğe başladığımda başvurmam daha iyi bir izlenim oluşur? Biraz spesifik bir soru fakat bu konuda kararsız kaldım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @r-ruby

    ABD reddiniz üzerinden seyahat geçmişi oluşturmuşsunuz, bu seyahatleri de ABD’nin bilgi paylaşımı yaptığı ülkelere yapmışsınız/yapacaksiniz.

    Dolduracaginiz DS160’da beyan edeceğiniz tarih ve şehirler doğrultusunda (turistik bir plan ile kısa bir periyot için. Vizeniz onaylanirsa bu tarihlere ve şehirlere uymak zorunda degilsiniz), mülakatta soru gelmesi halinde DS160’da beyan ettiğiniz plan çerçevesinde cevap vererek, hekimlik meslek hayatı veya yoğun TUS hazırlık dönemi öncesi ABD turistik seyahati yapmak istediğinizi - merak ettiğinizi beyan ederek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz kişisel görüşüm. Son takdir sizin tabii ki, belki mülakat tarihine kadar araya bir de Schengen vizesi/seyahati zorlarsınız ABD vize mülakatı öncesi. Bol şans 🍀


  • @ATS16 Reddin üzerinden tam 2 sene geçmediği için (30 Mart'ta 2 sene olacak) randevuyu öne çekmek şu an için zor görünüyor. Ödemeyi birkaç ay önce yapıp başvurduğumda 2026 tarihine randevu alabilmiştim. Bu nedenle planımı askıya almıştım. 2 sene dolduğunda, boş randevuları daha çok görebilir miyim yoksa sistemde reddin üzerinden 2 sene geçmeden başvurduğum için yine aynı şekilde mi devam eder bu konuda bir bilginiz var mı? Çünkü redlilere daha az randevu açılıyor ve Ankara randevularını da göremiyoruz diye biliyorum. Ayrıca verdiğiniz detaylı cevap için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba bugun alinan onay icin pasaport ankaradan bursaya cuma gunune kadar ulasir mi?


  • Herkese iyi aksamlar. Konsolosluga ulasim karti ile girilebiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dreamer32 ulaşım kartı dediğiniz kart kredi kartı vb boyutta olan cüzdanınızda tasiyabileceginiz bir şey işe ve elektronik değilse, beraberinizde girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @r-ruby randevuyu öne çekmek için sistemi sıklıkla kontrol etmeniz gerekiyor veya bu konuda hizmet veren ücretli aracı yazılımları kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz. Bol şans


  • @ATS16 cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Evet banka/kredi karti seklinde olanlardan bahsediyorum.


  • istanbul'da vize gorusmem olacak 2 nisan'da.
    benim tum (is, oturum, ev araba vs) dokumanlarim rusca. onlari tercume ettirmeli miyim? sorarlarsa diye.
    evet ise noter onayli olmasina gerek yok dogru mu? ya da nereden tercume ettirmeliyim?


  • Merhaba arkadaslar
    Konsoloslukta onay aldiniz dendikten sonra eve ret gelen olmus donanimhaberde okudum. Boyle birsey mumkun mu? Deneyimleyen oldu mu?
    Bosunami sevindik ki?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @new_life

    https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx

    Yukarıdaki linkten nonimmigrant visa (NIV) vize seçerek bilgilerinizi girdikten sonra ekranda mesaj olarak ne gözüküyor?


  • @ATS16 aprroved diyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ea1925, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    istanbul'da vize gorusmem olacak 2 nisan'da.
    benim tum (is, oturum, ev araba vs) dokumanlarim rusca. onlari tercume ettirmeli miyim? sorarlarsa diye.
    evet ise noter onayli olmasina gerek yok dogru mu? ya da nereden tercume ettirmeliyim?

    Genelde evrak talep edilmese de, ABD turist vizesi mülakatına giderken olası sorulara karşı destekleyici belgeleri yanınızda bulundurmanız faydalı olabilir. Evraklarınız Rusça ise (her ihtimale karşı incelemek isteyebilirler), yeminli bir tercümana çeviri yaptırmanız iyi olur. Ancak noter onayına gerek olduğunu düşünmüyorum. İyi şanslar✨

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @new_life ne zaman gerçekleşti vize görüşmeniz?


  • Bu ileti silindi!

  • Ustad bana cumaya lazim pasaport ona yetisirmi derdindeyim
    Iki gun kaldi ptt den mesaj gelmedi sanirim yetismeyecek


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum