Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Çok teşekkür ederim sağ olun. Daha öncesinde araştırma yaparken görmüştüm eşinizi ve instagram dan ulaşmaya çalıştım ulaşamadım kendisine maalesef.

• Kusura bakmayin. Sosyal medyadan kacirmis olabilir. Dentguideusa.com adresinden iletisime gecerseniz yanit verecektir.

• Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok 🙂 Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1 🙂 Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 10
  • 29
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.0k

| | | |