@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@eminucf1975 Öyle düşünmeyin hocam ama sadece lotterye de bel bağlamayın. Resmi veriye göre turist vizesinin onay oranı %80. Geçen sene burada gc çıkmayan çoğu kişi başvurup aldı vizesini, iyi bir profil oluşturup muhakkak turist denemenizi öneririm. Düşünün ben bile denedim haftaya mülakatım var

-
@newbie97 Bunun önceki pasaport şartı ile bir alakası yok. Pasaport şartı başkan tarafından kararnameyle çıkartıldı ve mahkeme tarafından eşitlik ilkesine aykırı olduğu için iptal edildi. Bu yasa tasarısı ise kongreden geçerse yasalaşır. Mahkeme ile itiraz hakkı kapanır. Normal zamanda takmayabilirsiniz ama şu an arkalarına aldıkları rüzgarla her şeyi yapabilecek durumdalar.
Hiç bir şey kesin değil ama takipte kalmakta fayda var. Ocak 2027'ye kadar yasalaşmazsa zaten çöp olacak.
-
@Riethian Hocam bence siz çok aşırı endişe ediyorsunuz telaşa kapılıyorsunuz yada ben kişilik olarak çok rahatım
Ben adım kadar eminim kimsenin umrunda olmadığımızaGc ile kaç suçlu kaç işe yaramaz adam girmişte kapanacak. Komple kontrol edilmiş background ı temiz adamlar giriyor ülkeye. Abd de bunu hayrına yapmıyor vasıfsız elemana ihtiyaçları var özellikle yasal gelenlere. Trumptan daha göçmen karşıtı o kadar başkan geldi hiçbiri gc yi kapatmadı. Trump un çıkarttığı pasaport şartını bile kaldıran hukuk sizce gc ye müdahale eder mi
-
@newbie97 Yo endişe ettiğim yok. Sadece böyle bir hazırlık var, onun altını çiziyorum. İsteyen istediğini alabilir.
Paylaştığım şey bir varsayım veya tahmin değil.
"ABD bunu hayrına yapmıyor vasıfsız elemana ihtiyaç var" diyorsun ama DV Lottery'nin belirttiğin şeyle uzaktan yakından alakası yok. Amaç ülkeye farklı milletlerden göçmenlerin gelmesi, ve bir renk katması. Adı üstünde çeşitlilik.
Temsilciler meclisinde de senatoda da Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Neyse bekleyip göreceğiz zaten. -
@Riethian Varsayım veya tahmin dediğinizi kesinlikle iddia etmiyorum fakat iddia ettiğiniz yasa tasarısı zaten önceden hep kongreye sunulmuş ve bugün günümüzde hala dv lottery var. Trump ın sayısı daha çok onaylatırlar gözüyle bakabilirsiniz zaten daha önceden gelen başkanlar da göçmenleri sevmiyordu hatta daha sıkı politika izliyordu bu konuda. Trump ın yaptığı sadece medya önünde bağırmak milletin gözüne sokmak, klasik ikizler burcu politikacısı benim gözümde

-
Merhaba zaman daraldıkça heyecanım ilk başvurumda ki kadar yüksek ritimle seyrediyor umarım o sene bu sene olur dileyen bekleyen kendini hazır hisseden herkesin şansı bol olsun saygılar.
-
@Riethian Abi artık beklemeyi bıraktım ben
Gc sonucu bekle, gc kaldırılır mı bekle boş ver bazı şeyleri akışına bırakmak lazım, kapanırsa da kapanır zaten çıktığı da yok kaybettiğimiz bir şey olmaz 
-
@Atlantis00 Benim için de şahsen bir önemi kalmadı EB3 yoluna girdikten sonra. Ama burada takip etmek isteyenler olabilir diye paylaştım. Daha önce 2017'de vermişler benzer tasarıyı ama yasalaşmamış. Umarım bu da öyle olur. Çıkmasa da heyecanı yeter

-
@Riethian Trumpın önceki başkanlık dönemiyle bu dönem arasındaki en büyük fark bizdeki tabirle meclisin çoğunluğunu ele geçirmiş olmasıydı. Hatta halk desteği bile arkasındaydı diyebiliriz ekonominin kötü gidişatından şikayetçiydi herkes çünkü ancak aldığı bazı saçma sapan kararlarlada bu halk desteğinin etkisini biraz kaybetti bence
-
@Emre-Kurtulmuş umarım geçmez zaten. Yıllardır benim küçük eğlencem bu çekiliş

-
@Riethian Ben sadece 1 cümleyi arattım 3 tane buldum 2017 de de verilmişse en az 4 sefer eder. Bu da demek oluyor ki belirli aralıklarla bunu sürekli gündeme getiriyorlar
-
@Riethian hocam selamlar..
DV Lottery'nin kaldırılması için hazırlanan yasa tasarısı bu konu başlığı altında paylaşılınca merak edip biraz araştırdım. Ne olacağı hiç belli olmamakla birlikte bu programın kaldırılma ihtimalini ben şahsen çok düşük görüyorum. Atladığımız bir konu var ki Trump bu yıl seçildiğinde herkesin genel endişesi "temsilciler meclisi ve senato çoğunluğu"nu alması oldu. Ancak adam bir önceki başkanlık döneminin ilk yarısında da (ilk 2 yıl) mecliste ve senatoda çoğunluğu elinde bulunduruyormuş. Başkanlık döneminin ikinci yarısında da (son iki yılı) sadece temsilciler meclisindeki çoğunluğunu kaybetmiş, senato çoğunluğu yine Cumhuriyetçilerin elindeymiş.ilk başkanlık döneminde de DV programını kaldırmak için ciddi adımlar atmış, üstelik en ciddi adımları da meclis ve senato çoğunluğu elindeyken atmış (başkanlık döneminin ilk iki yılında) ancak teklifler yasalaşmamış. Amerika'da işler Türkiye'de bizim alışık olduğumuz şekilde işlemiyor belli ki. "Güçler ayrılığı" konusu orada hayati bir önem taşıyor. Şu an için çoğunluk Cumhuriyetçilerde ancak bu kafalarına göre at koşturabilecekleri anlamına gelmiyor. Gerçek olan bişey var ki Trump DV programını topyekün kaldırmak veya belli noktalarda askıya almak için elinden geleni ardına koymayacak belli ki ama ne derece başarılı olur ondan pek emin değilim.
-
@berkibirdinc Katılıyorum. Daha önce bir kaç füze fırlatmışlar ve hedefi tutmamış, ama şu anda havada başka bir füze daha var. Göğe bakmaktan zarar gelmez :)) Umarım çöp olur diğerleri gibi.
-
Yılda dünyadan 55 bin insan bu 55 bin kişiden ortalama 30 bin dolar güvence istiyor sağlık istiyor sabıka iş vs vs ya trump dw sürecini bilmiyor ya da ölü internet teorisi green cardın kalkması
-
@TR-Savunma Selamlar..Siz DV2026 ya başvuru yapmış durumdasınız..Sonucunuz Mayıs 2025 in ilk haftasında belli olacak. Kazandığınız takdirde sizin mali yılınız 1 Ekim 2025 - 30 Eylül 2026 tarihleri arasını kapsayacaktır.
Bol şans... -
Kaldı 47 gün zamanın yavaşladığı günlere geldik

-
ben de basvurdum millet. sirf bunun icin ilk defa fotografciya gidip resim cektirdim. Kanada'dayim. deprem vizesinden faydalandim. abd yi gormus ve 5 yil yasamis biri olarak kanada bana koy gibi geldi. sevenler de var sozum yok ama ben tekrar abd ye gitmeye calisiyorum. Ailem adina da basvurdum. Cikarsa ailecek ayni yere mi gelip basvurmamiz gerekir yoksa toronto'dan da olur mu basvuru? bilenlere soruyorum.
-
@T-C-Kubilay-Dikici bunu beklediğim şey kadar hiç bir şeyi beklemedim, Allah'ım nasip edecek inşallah.
-
ben de basvurdum millet. sirf bunun icin ilk defa fotografciya gidip resim cektirdim. Kanada'dayim su an. deprem vizesinden faydalandim. abd yi gormus ve 5 yil yasamis biri olarak kanada bana koy gibi geldi. sevenler de var sozum yok ama ben tekrar abd ye gitmeye calisiyorum. Ailem adina da basvurdum ama ailem su an Turkiye de. Cikarsa ailecek ayni yere mi gelip basvurmamiz gerekir yoksa ben toronto'dan onlar da ankaradan olur mu basvuru? bilenlere soruyorum.
-
@mehmedwater Çıkarsa DS260 formunu doldururken bunun organizasyonunu kendi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k