Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@eminucf1975 Öyle düşünmeyin hocam ama sadece lotterye de bel bağlamayın. Resmi veriye göre turist vizesinin onay oranı %80. Geçen sene burada gc çıkmayan çoğu kişi başvurup aldı vizesini, iyi bir profil oluşturup muhakkak turist denemenizi öneririm. Düşünün ben bile denedim haftaya mülakatım var 😁

• ⭐⭐

@newbie97 Bunun önceki pasaport şartı ile bir alakası yok. Pasaport şartı başkan tarafından kararnameyle çıkartıldı ve mahkeme tarafından eşitlik ilkesine aykırı olduğu için iptal edildi. Bu yasa tasarısı ise kongreden geçerse yasalaşır. Mahkeme ile itiraz hakkı kapanır. Normal zamanda takmayabilirsiniz ama şu an arkalarına aldıkları rüzgarla her şeyi yapabilecek durumdalar.

Hiç bir şey kesin değil ama takipte kalmakta fayda var. Ocak 2027'ye kadar yasalaşmazsa zaten çöp olacak.

• ⭐⭐⭐

@Riethian Hocam bence siz çok aşırı endişe ediyorsunuz telaşa kapılıyorsunuz yada ben kişilik olarak çok rahatım 😁 😁 Ben adım kadar eminim kimsenin umrunda olmadığımıza

Gc ile kaç suçlu kaç işe yaramaz adam girmişte kapanacak. Komple kontrol edilmiş background ı temiz adamlar giriyor ülkeye. Abd de bunu hayrına yapmıyor vasıfsız elemana ihtiyaçları var özellikle yasal gelenlere. Trumptan daha göçmen karşıtı o kadar başkan geldi hiçbiri gc yi kapatmadı. Trump un çıkarttığı pasaport şartını bile kaldıran hukuk sizce gc ye müdahale eder mi

• ⭐⭐

@newbie97 Yo endişe ettiğim yok. Sadece böyle bir hazırlık var, onun altını çiziyorum. İsteyen istediğini alabilir.
    Paylaştığım şey bir varsayım veya tahmin değil.
    "ABD bunu hayrına yapmıyor vasıfsız elemana ihtiyaç var" diyorsun ama DV Lottery'nin belirttiğin şeyle uzaktan yakından alakası yok. Amaç ülkeye farklı milletlerden göçmenlerin gelmesi, ve bir renk katması. Adı üstünde çeşitlilik.
    Temsilciler meclisinde de senatoda da Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu bir ortamdan bahsediyoruz. Neyse bekleyip göreceğiz zaten.

• ⭐⭐⭐

@Riethian Varsayım veya tahmin dediğinizi kesinlikle iddia etmiyorum fakat iddia ettiğiniz yasa tasarısı zaten önceden hep kongreye sunulmuş ve bugün günümüzde hala dv lottery var. Trump ın sayısı daha çok onaylatırlar gözüyle bakabilirsiniz zaten daha önceden gelen başkanlar da göçmenleri sevmiyordu hatta daha sıkı politika izliyordu bu konuda. Trump ın yaptığı sadece medya önünde bağırmak milletin gözüne sokmak, klasik ikizler burcu politikacısı benim gözümde 😁

• Merhaba zaman daraldıkça heyecanım ilk başvurumda ki kadar yüksek ritimle seyrediyor umarım o sene bu sene olur dileyen bekleyen kendini hazır hisseden herkesin şansı bol olsun saygılar.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Riethian Abi artık beklemeyi bıraktım ben 😃 Gc sonucu bekle, gc kaldırılır mı bekle boş ver bazı şeyleri akışına bırakmak lazım, kapanırsa da kapanır zaten çıktığı da yok kaybettiğimiz bir şey olmaz 😃

• ⭐⭐

@Atlantis00 Benim için de şahsen bir önemi kalmadı EB3 yoluna girdikten sonra. Ama burada takip etmek isteyenler olabilir diye paylaştım. Daha önce 2017'de vermişler benzer tasarıyı ama yasalaşmamış. Umarım bu da öyle olur. Çıkmasa da heyecanı yeter 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian Trumpın önceki başkanlık dönemiyle bu dönem arasındaki en büyük fark bizdeki tabirle meclisin çoğunluğunu ele geçirmiş olmasıydı. Hatta halk desteği bile arkasındaydı diyebiliriz ekonominin kötü gidişatından şikayetçiydi herkes çünkü ancak aldığı bazı saçma sapan kararlarlada bu halk desteğinin etkisini biraz kaybetti bence

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş umarım geçmez zaten. Yıllardır benim küçük eğlencem bu çekiliş 🙂

• ⭐⭐⭐

@Riethian Ben sadece 1 cümleyi arattım 3 tane buldum 2017 de de verilmişse en az 4 sefer eder. Bu da demek oluyor ki belirli aralıklarla bunu sürekli gündeme getiriyorlar

• @Riethian hocam selamlar..
    DV Lottery'nin kaldırılması için hazırlanan yasa tasarısı bu konu başlığı altında paylaşılınca merak edip biraz araştırdım. Ne olacağı hiç belli olmamakla birlikte bu programın kaldırılma ihtimalini ben şahsen çok düşük görüyorum. Atladığımız bir konu var ki Trump bu yıl seçildiğinde herkesin genel endişesi "temsilciler meclisi ve senato çoğunluğu"nu alması oldu. Ancak adam bir önceki başkanlık döneminin ilk yarısında da (ilk 2 yıl) mecliste ve senatoda çoğunluğu elinde bulunduruyormuş. Başkanlık döneminin ikinci yarısında da (son iki yılı) sadece temsilciler meclisindeki çoğunluğunu kaybetmiş, senato çoğunluğu yine Cumhuriyetçilerin elindeymiş.

ilk başkanlık döneminde de DV programını kaldırmak için ciddi adımlar atmış, üstelik en ciddi adımları da meclis ve senato çoğunluğu elindeyken atmış (başkanlık döneminin ilk iki yılında) ancak teklifler yasalaşmamış. Amerika'da işler Türkiye'de bizim alışık olduğumuz şekilde işlemiyor belli ki. "Güçler ayrılığı" konusu orada hayati bir önem taşıyor. Şu an için çoğunluk Cumhuriyetçilerde ancak bu kafalarına göre at koşturabilecekleri anlamına gelmiyor. Gerçek olan bişey var ki Trump DV programını topyekün kaldırmak veya belli noktalarda askıya almak için elinden geleni ardına koymayacak belli ki ama ne derece başarılı olur ondan pek emin değilim.

• ⭐⭐

@berkibirdinc Katılıyorum. Daha önce bir kaç füze fırlatmışlar ve hedefi tutmamış, ama şu anda havada başka bir füze daha var. Göğe bakmaktan zarar gelmez :)) Umarım çöp olur diğerleri gibi.

• Yılda dünyadan 55 bin insan bu 55 bin kişiden ortalama 30 bin dolar güvence istiyor sağlık istiyor sabıka iş vs vs ya trump dw sürecini bilmiyor ya da ölü internet teorisi green cardın kalkması

• ⭐⭐⭐

@TR-Savunma Selamlar..Siz DV2026 ya başvuru yapmış durumdasınız..Sonucunuz Mayıs 2025 in ilk haftasında belli olacak. Kazandığınız takdirde sizin mali yılınız 1 Ekim 2025 - 30 Eylül 2026 tarihleri arasını kapsayacaktır.
    Bol şans...

• ⭐⭐

Kaldı 47 gün zamanın yavaşladığı günlere geldik 🙂

• ben de basvurdum millet. sirf bunun icin ilk defa fotografciya gidip resim cektirdim. Kanada'dayim. deprem vizesinden faydalandim. abd yi gormus ve 5 yil yasamis biri olarak kanada bana koy gibi geldi. sevenler de var sozum yok ama ben tekrar abd ye gitmeye calisiyorum. Ailem adina da basvurdum. Cikarsa ailecek ayni yere mi gelip basvurmamiz gerekir yoksa toronto'dan da olur mu basvuru? bilenlere soruyorum.

• @T-C-Kubilay-Dikici bunu beklediğim şey kadar hiç bir şeyi beklemedim, Allah'ım nasip edecek inşallah.

• ben de basvurdum millet. sirf bunun icin ilk defa fotografciya gidip resim cektirdim. Kanada'dayim su an. deprem vizesinden faydalandim. abd yi gormus ve 5 yil yasamis biri olarak kanada bana koy gibi geldi. sevenler de var sozum yok ama ben tekrar abd ye gitmeye calisiyorum. Ailem adina da basvurdum ama ailem su an Turkiye de. Cikarsa ailecek ayni yere mi gelip basvurmamiz gerekir yoksa ben toronto'dan onlar da ankaradan olur mu basvuru? bilenlere soruyorum.

• ⭐⭐

@mehmedwater Çıkarsa DS260 formunu doldururken bunun organizasyonunu kendi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 682
  • 906
  • 22394
  • 4045
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |