Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @hsn-kartal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@tfnsylmz basic trainingden önce ESL kursu için order geldi zaten arka arkaya tarihleri ESL orderi ile de lease i iptal edebilirmiyim

evet olur

• @rezanclz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Merhaba, yaklasik 93 sayfa iletinin tamamini okudum ancak reserve hakkinda pek bir bilgi bulamadim. Henüz net bir karar veremedigim icin birkac sorum var. Öncelikle profilimi özetlemek istiyorum daha iyi tavsiyeler alabilmek icin;

21 yasimdayim önlisans siber güvenlik mezunuyum, cocuklugumdan liseye kadar futbol oynadim daha sonra boks ve fitness sporlariyla ugrasmaya basladim hali hazirda hala spor yapiyorum alkol sigara uyusturucu kullanmiyorum. Fiziksel kondisyonumun ve gücümün iyi oldugunu düsünüyorum (180 boy 87 kiloya sahibim)

Armye katilmayi düsünmekteki 2 ana sebebim var biri universite ücretinin ödenmesi, önlisans mezunu oldugum icin en azindan lisansa tamamlamak istiyorum. Bir diger sebep ise erken vatandaslik, biliyorum greencard holder ile vatandas arasinda fark yok ancak ben türkiyede siber güvenlik alaninda calisiyorum ve amerikada da siber güvenlige gecmek istiyorum arastirdigim kadariyla ordu disinda sivil firmalar da siber güvenlik alaninda calisanlarindan security clearence istiyor, yani meslegimi idame ettirmem icin bir an önce vatandas olmam sart gibi.

Simdi sorularim su;

Ben reserve national guard olarak katilmayi planliyorum, hem eyaletimde kalmak istiyorum hem de olur da kötü bir bölüge/is bölümüne denk gelirsem kontratim boyunca hapsolmak istemiyorum. Bundan dolayi active duty e pek sicak bakmiyorum. Reserve olarak min 3 yillik mi kontrat imzalayabiliyorum? Kontratim bittiginde vatandas olacagim icin direkt armynin cyber security alanina da gecmeyi düsünüyorum bu mümkün mü? Reserve olanlar da universite okumak isterse bu ödeniyor mu yoksa bu benefit sadece active duty icin mi gecerli? Son olarak benim profilime göre armye katilmak mantikli mi? Armye katilma istegimin bir diger sebebi ise olur da amerikaya tutunamazsam kontratim bitince cebimde vatandasligim oldugu icin türkiyeye dönüs yapip meslegimde iyice yükselip gelisip öyle amerikaya dönmeyi planliyorum, bunun icin re entry permiti de düsünüyorum ancak vatandas olmak cok daha garantiye almak gibime geliyor. @tfnsylmz @Richmond paylastiginiz bilgiler icin sizlere ayri tesekkür etmek istiyorum ve sizlerin de degerli yorum ve düsüncelerinizi almak isterim.

Universite işini bir yanda ordudayken Tuition assistance la halledebilirsin sanırım.Çok yüksek değil yardım miktarı ama iyi fiyatlı bir okul bulursan yardımcı olur. 5000 dolardı sanırım yıllık ama gerçekten emin değilim.Reserve ile bilgilerim yüzeysel. National guard da bir bakmanızı tavsiye ederim. Arkadaşlarım bana national guard seçmelerinin sebebinin reserveden daha iyi benefitleri olduklarını söylemesiydi.Bol şans. Güzel plan bence. Şunuda bir araştırın ama reserve de clearence nasıl alınır .Çünkü active dutyde belli bir süre hizmet yapınca zorla aldırıyorlar bazen ama ben almamıştım mesela söylemelerine rağmen.Pişman oldum tabi ama yapacak birşey yok

• @kngslyr06 ben uber falan yapıyordum ama company commander a bağlı arıza çıkarabilir tabi. Genelde saçma sapan işlere para harcayıp sürekli sorun çıkarmandansa çalışmanı tercih edebilirler 😃

• @hsn-kartal, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@rezanclz puanım düşük olduğu için seçemedim 4 yılık kontrat ve lojistik mesleğini uygun gördüler yanliz benim kurs sürem 39 hafta 19 hafta dil eğitimi 9 hafta basic training 11 hafta mesleki eğitim bayağı fazla yani, pazartesi gidip dil kursu sanırım ESL idi bu süreçte ailemle kalma imkanımız mi yokmu onu soracağım yok derlerse de birliğin olduğu yerde aileme airbnb den ev tutacağım şimdi bulunduğum evin ise sözleşmesini fesih edeceğim askeri kanunlarla alakalı bir kolaylık varmış sanırım erken fesih için eşyaları da bir depo tutup oraya bırakacağım.Bu arada kusura bakmayın herseyi Türkçe olarak yazıyorum birliktir,sözleşmedir:)

aynı bensin he. Bende amazonda pickerdım orduya girdiğimde 😃 Hatırladığım kadarıyla 6ay veya daha uzun AIT varsa ailenle kalabiliyorsun. Sadece AIT .Diğer eğitimlerde ailenle yaşayamıyorsun.

• @hsn-kartal Bu arada eğer active duty askeriyseniz veya active duty order iniz var ise anında lease inizi iptal edebilirsiniz. Sadece orderı göstermeniz yeterli.

• @Rhonster, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@tfnsylmz egitimdeyken cuzzide olsa bir para odeniyor mu minimum ihtiyaclari karsilamak adina

Normal maaşın ödeniyor. Evliysen BAH de ödeniyor

• @Richmond Teşekkür ederim.Aslında kafamda şöyle birşey vardı,eğer orduda aşçı için falan alırlarsa mesai dışında aynı mesleği yaparım yada doordash,uber yaparım diye düşünüyodum çünkü ben bekarım ve lise mezunuyum hatırladığım kadarıyla 2800-3000 civarı aylık maaşı var oda açıkçası düşük geliyor bana.Benefitlerinden ve vatandaşlığından dolayı düşünüyorum.

• @Richmond sanırım aynı yollardan geçmiş olacağım dün Amozondan ayrildim nisan 14 de süreç başlayacak ama benim yolum çok uzun 39 hafta orderi bugün aldim mevcut sözleşmeyi iptal edip ailemi daha guvenli biryere taşıyacağım sonrasi Allah kerim bakalım

• @Richmond anında mi iptal edebiliyorum yoksa ev sahibinin 1 aylık bir hakkı mı var

• @Richmond malesef tüm eğitimler ayrı ayır 6 aydan az ve toplamda 39 hafta inşallah bu 19 haftalık esl kursunda şu dil işini yoluna koyabilirim

• @hsn-kartal Hocam selam DM kutuna bakarmisin bir seyler yazdim

@Richmond anında mi iptal edebiliyorum yoksa ev sahibinin 1 aylık bir hakkı mı var

Anında iptal edebilirsin . Yasal olarak karşı çıkamazlar sana

• @kngslyr06, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@Richmond Teşekkür ederim.Aslında kafamda şöyle birşey vardı,eğer orduda aşçı için falan alırlarsa mesai dışında aynı mesleği yaparım yada doordash,uber yaparım diye düşünüyodum çünkü ben bekarım ve lise mezunuyum hatırladığım kadarıyla 2800-3000 civarı aylık maaşı var oda açıkçası düşük geliyor bana.Benefitlerinden ve vatandaşlığından dolayı düşünüyorum.

Tam dicektim ki maaşlar o kadar yüksek değil . Bir bakayım dedim baya artmış 3-4 sene önceye göre . Haberim yoktu. Uber falan iyi oluyor . Schedule olmadan

• @Richmond yazdığım rakamlar civarına mı gelmiş ?

• @kngslyr06 yazdığınız maaş kadar ek ödemeler var BAH vs

• @kngslyr06 Asagidaki linkten guncel maaslara ve diger benefitlere bakabilirsiniz.

• Arkadaşlar dün bir recruiter ile görüştüm. Lisans mezunuyum fakat dil seviyem yeterli olmadığı için dil eğitimi de olacak muhtemelen. Bunun için bana lise diplomam olup olmadığını sordu. Ama yanımda getirmemiştim. E devletten de çıktısını alamıyorum çünkü 2008 öncesi mezunum. Lise diploması ne için gerekli biliyor musunuz? Onsuz olmaz ise anneme posta yoluyla göndermesini söyleyeceğim çünkü.

• @ssoydan88 muhtemelen 5 ay kadar dil eğitimi cikacak size

• @hsn-kartal dil eğitimi verilecek farkındayım da. Lise diploması konusunu sordum aslında. Yanımda değil çünkü. Olmazsa olmaz bir durum ise Türkiye’den postalatacağım. Bilginiz var mı?

• @ssoydan88 evet o durum çok enteresan unuversite mezunu olup elinde diploman olsa da adamlar lise diplomasını görmek istiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |