Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 239.2k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

    @btek14 evet veriler biraz ilginç. uzun zamandır ilerleme olmadığı için sanırım bültende A tablosunda en çok ilerleyen kategori Other Workers oldu :D hayırlı uğurlu olsun herkes için.


  • @tufank ilerlesin hocam surekli az cok demeden ilerlesin :)


  • PWD basvurusu September 2024 olan varmi aranizda? Eger var ise bu ay hizli ilerledi cok sukur dosyalara bakmaya baslamislar. Benim henuz onay gelmedi bekliyorum onay gelen varmi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Employment based için AOS filing tarafında geçen ay olduğu gibi A tablosu kullanılacağı belirtilmiş. O zaman ne diye EB3 Other Workers için B tablosunda 1 ay ilerledi bülten anlamak mümkün değil :) Bu saatten sonra AOS filing için B tablosuna geçerler mi bilmiyorum, ne yapacaklarını kestirmek zor.

    Screenshot 2025-03-12 at 22.16.49.png


  • @tufank ya hocam onu diyorum cok anlamsiz geldi bana o ilerleme :) kisiye zumreye ozel bi ilerleme mi oldu mecbur ilerleyecez mi dendi hic anlamadim. Bu saatten sonra belki sadece 1 ayligina gecme durumu olabilir ama YTD :)
    arz talep durumuna gore FAD'in biraz daha ilerlemesi de lazim mesela ama o da tam ilerlemedi yani her aciklanan bulten kafami bi tik daha karistirip birakiyor :)


  • Selamlar,

    Şafak bekleyen herkese bol sabırlar diliyorum. Bende sürece yeni dahil olanlardanım.
    hepimizin hakkında hayırlısı olsun.


  • @Aleras kendi sorumu kendim cevaplayim cok sukur PWD onayi geldi ve reklam asamasina gectik :) Kategorim EB-3 skilled olacak. EB-2 icin zorladik ama pozisyon icin maas biraz yuksek geldi avukat riske atmamak adina EB-3 ten ilerleyelim dedi ve surecimiz baslamis oldu. Hepimiz icin hayirlisi olsun..


  • Merhaba arkadaşlar Trump 43 ülke sanırım seyahat yasağı getirecekmiş doğru mu bilmiyorum ne düşünüyorsunuz Türkiye için de yokmuş

  • ⭐⭐

    @Duygu-Çelik Neyse ki bu masada yokuz :))
    08a9e982-3b22-481c-b358-57d49d941a05-image.png


  • @Riethian Evet ben de gördüm bu listeyi bu bizim açımızdan iyi mi acaba ?


  • @Duygu-Çelik

    Olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz. Kota artmadığı sürece bir etkisi olmaz hiçbir gelişmenin. Belki lotoya ayrılan 50 binlik kota, EB ye dağıtılırsa olabilir, ama bunun için bile 10.000 lik üst limit kaldırılmalı.


  • @tufank A tablosuyla ilerlemesinin bi garantisi yokmuş, önümüzdeki aylarda B tablosuna göre süreç ilerleyebilirmiş

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ephedra evet bir kesinlik ve yazılı kural yok bu konuda ama genelde uygulanan yöntem; mali yılın ilk aylarında AOS filing için B tablosu kullanılması, belirli bir süre sonra da A tablosuna geçilmesi ve başvuruları dengelemek. Araya başkanlık seçimleri girmesi, bültenin aylardır her 2 tabloda da duraksamış olması nedeniyle belkide biraz daha farklı uygulamalar görebiliriz. Sonuçta ipler USCIS'in elinde. İstediği tabloyu istediği şekilde ilerletip, AOS filing için tablolar arasında geçiş yapıp, kota / başvuru dengesini ayarlayabilirler.


  • @emre911 Bu adrese girip baktığımda dosyamın yüksek ihtimalle 2034'te onaylanacağını söylüyor. Bir yanlışlık var sanırım. Başka bakan oldu mu?

  • ⭐⭐

    @Thor88 Evet ben de kontrol ettim 2027 sonu gibi çıkıyor, sapıtmış. Ben manuel olarak giriyorum her hafta hobi amaçlı. Buradan da kontrol edebilirsiniz. Benzer sonuçlar çıkıyordu.

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nEPyamxokVN2jVJBUBq1a3OcorOX_UTC/edit?gid=368517630#gid=368517630


  • @enesilbey Oncelikle hakkinda hayirlisi olsun. Hemen hemen ayni zamanlarda baslamisiz surece. Benim skilled olacak. Aklima takildigi icin sorayim dedim ilan surecin neden hala tamamlanmadi ve uzun surdu. Yoksa imzanda yazmayimi unuttun? Benimde reklam surem basladi hayirlisiyla bitmesini bekliyorum...


  • Herkese merhabalar, vasıfsız kategori için bdv ve eb3vize.com dışında bir firma ile çalışan var mı? Örneğin Burçak Bey ile.

  • ⭐⭐


  • @Aleras Selamlar,

    bize EB3vizecom şirketi 24 martta LC file edileceğini bildirdi. Sözlü olarak söylemelerine göre ilan süreci tamamlandı , ek bir 10 gün bekleme süresi var dendi, o da 24 martta dolacak sonrasında LC file edilip G ile başlayan takip numaralarınız verilecektir şeklinde bilgi verildi. Şuan bunu bekliyoruz. Dün oldu mu bizim LC başvuruları bilmiyorum. Grupta herkes neden bu kadar geciktiği hususunda endişeli açıkcası. Çünkü LC başvuru için ocak dendi , sonra şubat oldu, sonra mart 24 dendi. Bekliyoruz. Açıkcası bu şirket güvenilir mi konusunda endişelerim artmaya başladı.

    İlan tamamlanma tarihimi koymadım imza'ya çünkü eb3com panelinde ilanın tamamlandığı resmi olarak yazmıyor şuan. Yani hangi tarihte tamamlandı bilmiyorum. Sadece sözlü olarak ilan süreci tamamlandı denildi.


  • @desskhalifa merhaba. Biz Burçak beyle çalışıyoruz. 9 aile var. bunlardan üçünün I-140 ı onaylandı. biz de Lc yi bekliyoruz. Kendisi Türkiye ye de sık sık geldiği için görüşme fırsatımız da oluyor. Hatta son görüşmemizde rakı içtik :)


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    501 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum