Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Beyrutt Ehliyet icin burada hem yazili sinav hem de direksiyon sinavini gecmeniz gerekiyor. Yazili sinav test seklinde 25 sorudan olusuyor ve DMV'lerde bilgisayar basinda yapiliyor. Sinava hazirlik icin googelda NC DMV Practice Tests olarak aratirsaniz bir suru ornek soru cikacak karsiniza, bunlarla calisabilirsiniz, yine DMV sayfasinda bir kitapcik var onu da okumanizi oneririm.

Bu testin disinda birde isaret levhalarindan test oluyorsunuz, bu testi gorme testi ile beraber yapiyorlar. Durbune benzer bir cihaz kullanarak cesitli harf sekil sayi gibi seyler var bunlari okumanizi istiyorlar. Bu okuma testinin ardindan size isaret levhalarini gosteriyorlar ayni sistemle ve hepsinin adini/anlamini siradan soyluyorsunuz. Bu arada testten once beklerken size bu isaretleri iceren bi A4 kagit veriyorlar, isaretlerin tamami bu kagitta var, beklerken de calisabilirsiniz.

Son olarak direksiyon testi var, bu test icin standart bir parkur var, her bolgede bu parkurun yeri degisiyor. Bulundugunuz bolgeyi ve NC Driving Test gibi anahtar kelimelerle arama yaparsaniz parkuru anlatan youtube videolari bulabilirsiniz.

Sonra toplam masraf yaklasik 50/60 dolar, kredi kartindan odeme yapabiliyorsunuz ve adresinize geliyor. Ehliyet fotografi DMV de cekiliyor.

Turkiye'de araba suruyorsaniz bazi kuralari ogrendikten sonra direksiyon sinavinda zorlanmazsiniz. Ingilizceniz yeterliyse ve ornek sorulara calistiysaniz test de kolay ama ingilziceniz yeterli degilse testi Turkce yapan ofislerde var. Bunu size en yakin DMV'ye ugrayip sorarak ogrenebilirsiniz.

Birde randevu ile calisiyorlar, gelmeden randevu almanizi oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında ay-yıldızlı ekip, turnuvanın oynanacağı ülkelerden ABD'de iki özel maç oynayacak.

Milli takım, bu maçların ikincisini 10 Haziran Salı günü TSİ 03.30'da turnuvanın ev sahiplerinden Meksika ile yapacak.

Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kentindeki Kenan Stadyumu'nda karşılaşacak iki ülke, A milli düzeyde ilk kez karşı karşıya gelecek.

A Milli Futbol Takımı'nın ABD'de oynayacağı ilk maç ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

• Arkadaşlar merhaba, farklı eyalete ait ehliyeti bulunan kişiler özelinde proses nasıl işlemektedir? Direksiyon ve yazılı testin gerekli olmadıgı sadece randevuda bir kaç trafik işaretinin sorulduğu yönünde yazı okudum. Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@kkaya

Direksiyon ve yazılı testin gerekli olmadıgıni, sadece randevuda bir kaç trafik işaretinin sorulduğu yönünde yazıyi nerede okudunuz ve hangi eyalet için okudunuz? Illinois’e taşınan ve başka eyaletten geçerli ehliyeti olan kişilerden istenen evraklar aşağıdaki gibi.

Taşınmayı planladığınız eyalet özelinde o eyaletin DMV’sinden kontrol etmeniz gerekiyor bu hususu.

• Vision screening
    • Written exam and possibly a drive exam.
    • Proper identification with full name, date of birth, social security number, Illinois residency and written signature.

• simdiye kadar PA, MA ve NJ eyaletlerinde yasadim. Hicbirinde licence transfer yaparken knowledge ve driving test istenmedi.

• @ATS16 North Carolina başlığı altında yazdıgımdan soruda spesifik olarak belirtmedim. North Carolina'ya taşınan kişileri kastetmiştim. DMV websitesini kontrol ettigimde daha önce belirttiğim proseslerin(yazılı/yol testi) istenemeyebileceği yönünde okumustum ama net olarak ibare yoktu diye hatırlıyorum. Reddit'te okudugum deneyimlerde bunu destekliyordu. Sonuç olarak kesin bilgiye erismek adına buradan da teyit etmek istedim. Selamlar.

• Arkadaşlar merhaba, EB2 kategorisinden Green card aldık. Biyomühendislik alanında PRofesörüm. Eşim fizik öğretmeni. 5,8,14 yaşında 3 çocugum var. 8 yaşında olan polen alerjisi (mevsimsl geçişlerde egzemalar oluyor) ve alrjik astım alerjik bronşit sağlık sorunları var. ÖZellikle bu çocuk için NC uygun mudur bilginiz var mıdır? Veya Raleigh mi, Durham mi veya neresi daha uygun bizim gibi bir aile için. Okul kaliteleri, iş bulma ve alerji kriteri için. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hilal-2

Hocam öncelikle tebrikler. Bizimde benzer bir deneyimimiz olmuştu göç etmeden önce ve bende bu konuda araştırma yapmıştım. Mutlaka sizde çevrimiçi kaynakları arasitrmissinizdir, Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA)‘nin yayinladigi yıllık raporları inceleyebilirsiniz.

https://oransi.com/blogs/how-it-works/states-highest-lowest-pollen-count#:~:text=Durham%2C NC%2C with a total,at 62.80 out of 100

• @ATS16 Teşekkür ederim. Evet haklısınız ben de baktım hala da bakıyorum verilere. Hatta forumda başka bir arkadaş da AAFA raporunu atmıştı. Elinize sağlık ikisi de verdiklerinizin çok faydalı. Ben sizler deneyimlisniz oralarda yaşadınız belki aynı probleme sahipseniz sizin yaklaşımlarınız tavsiyeniz ne olur diye duymak istemiştim. O benim için çok önemliydi.
    İnanın Dallas TX ve NC Durham arasında kesin karar vermem lazım çok az zamanımız kaldı. Bir türlü veremiyorum bizim profilde bir aile için.

• @Hilal-2
    Merhaba chapel hill de oturuyoruz. Size şöyle diyebilirim. North Carolina çok güzel ve yaşanılası bir yer gerçekten ama çok ağaçlık bir yer olduğu için aylarca polen problemi oluyor bu konuyu lütfen iyi araştırın. Hakkınızda hayırlısı.

• @Kevser-Akbas Haklısınız, çok teşekkür ederim.

• @Hilal-2 Merhaba NC'de belirli zamanlarda asiri polen oluyor. O kadarki arabanizi temiz tutamiyorsunuz. Ben bu polen doneminden once tasindim NC'den ama sonrasinda uyesi oldugum bazi kurumlardan bu olayi anlatan e-postalar alinca esim rahatladi, cunku polen alerjisi var.

Bununla birlikte bitki ortusunun oldugu her yerde bu problemi yasayacaksiniz. Kuzey ve dogu eyaletlerinde cok yogun bitki ortusu var ve budurum kacinilmaz. Bati ve guney eyaletlerde bitki ortusu belirgin sekilde azaliyor. Ama Texas'da yasayan bir arkadasimin annesinin polen alerji var ve her ziyaretinde cok zorlandigini soyluyor. Dolayisi ile kimi nasil etkiliyor bilmiyorum. Ama biz simdi orta Amerikadayiz. Bahardan once tasindik burya ve su ana kadar esim polen alerjisi ile ilgili problem yasamadi.

Eger is bulduysaniz yerlesebilirsiniz ama henuz is yoksa gezmenizi ve en azindan birkac yer gorup ona gore yerlesmenizi tavsiye ederim. Ben Texas, NC, Kentucky, Virginia eyaletlerinde cesitli surelerde yasadim, Tenesse, Washington DC, Arkansas, Louisiana, W.Virginia gibi yerleri de ziyaret ettim. Duyduklarinizin hicbir anlam ifade etmedigini goruyorsunuz. Kesinlikle gormek gerekiyor.

Iyi sanslar dilerim.

• @dil Anladım hocam. Teşekkürler.

• @Ben-Batur merhaba, acaba gitmeden kiralanabilecek şirketler hakkında bilgi edindiniz mi? Ev konusunu nasıl hallettiniz? Tavsiyeniz nedir? Green card adresini nasıl hallettiniz?
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Merhaba,

Apex, NC sularinda olup da yenilerini alana dek birkac parca (storage unit icinde duran) kullanilmis temiz esya ile ilgilenebilecek ve gidip kendisi alacak birini taniyorsaniz bana yazabilir misiniz lutfen?
    Esyalar karsiliksiz verilecektir.

(uclu ve tekli koltuk, dort sandalyeli ahsap yemek masasi, queen mattress, iki adet cekmeceli nightstand, sehpa, mutfak esyalari, temizlik gerecleri ve ev kuracak birinin ilk zamanlarda ihtiyaci olacak kucuk esyalar)

• @Hilal-2 bır arkafadım alerjık astımı için sadece nyta yasıyor. Trde sureklı hastaneye atıyorsum kendimiburda sıkımtı yasamıyorum dedi.

• @Ben-Batur merhaba, şubat ortası gibi iş dolayısıyla charlotte a taşınmayı planlıyoruz. tanıdığımız kimse yok yardımcı olabilir misiniz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@selselink2323

Charlotte hususunda North Carolina basligi altinda da deneyimler bulabilir ve yasayanlar var ise destek alabilirsiniz. @Ben-Batur'u goc ettigi 2025 Ocak ayindan bu yana foruma aktif katildigini gormedim, forum basliklarinda herhangi bir paylasimi da olmadi goc ettikten sonra.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/45/north-carolina

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Yeşilkart-Forum sevgili forum üyeleri merhaba, 2026 gc talihlisiyiz. mart ayında charlotte a taşınacağız. evimizi nasıl tutabiliriz, hangi havayoluyla uçmak daha iyi olur, geldiğimizde hangi bölgeden air bnb tutmalıyız vs gibi konularda desteğinize ihtiyacım var cevaplayabilirseniz çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

@selselink2323

Türkiye’den çıkış noktanız hangi şehir olacak? İstanbul ise THY ile İstanbul - Atlanta ve devamında iç hat uçuş ile Charlotte’a ulaşabilirsiniz veya araç ile de 254 mil yaklaşık 4,5 saat araç yolculuğu yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif de British Airways ile İstanbul çıkışlı İstanbul - Londra Heathrow ve devamında American Airlines ile Londra Heathrow - Charlotte uçabilirsiniz. Göçmen ABD vizeniz olacağı için İngiltere için herhangi bir vizeye ihtiyacınız olmayacak bu bahsi geçen tüm parkur tek bilet olarak biletlenmiş ise ve İstanbul’dan uçağa binmeden önce LHR (Heathrow) - CLT (Charlotte) boarding kartınızda yanınızda ise (IST’de vereceklerdir British Airways kontuarında).

Londra'da uçaktan indikten sonra Charlotte uçağı için takip etmeniz gereken adımlar aşağıda zira İstanbul’dan kalkan British Airways uçağı Terminal 5’e (T5) iniyor ve Charlotte’a uçacak olan American Airlines uçuşu Terminal 3’den (T3) kalkıyor. Arada yaklaşık 3 - 4 saatlik bir bağlantı süresi ayırmanız stres seviyenizi azaltacaktır.

Step-by-step transfer (Airside)
    Follow Signs: After disembarking at T5, follow the purple signs for "Flight Connections".
    Board Transfer Bus: You'll be directed to the free Flight Connections bus that goes between terminals.
    Travel to T3: The bus ride itself is quick (around 8 minutes) and runs frequently (every 10-15 mins).
    Re-clear Security: Upon arrival at T3, you must go through security again before reaching your gate.
    Proceed to Gate: Once through security, follow signs to your departure gate in T3 (Gates A, B, C).

@akara’nın UK vize olmaksızın Londra aktarmalı tecrübesi ve @serel’in deneyimleri aşağıdaki linkte mevcut.

https://yesilkartforum.com/forum/post/476797
    https://yesilkartforum.com/forum/post/476917

Benzer Başlıklar

• 12
  • 106
  • 26
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |