Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @beylerbeyi35 biz danışmanlık şirketiyle çalıştık bilmiyorum o yüzden ama Google dan bulabilirsiniz yada burdan bilen biri varsa yardımcı olabilir telefonlada iletişim kurabilirsiniz

• Yasaklı

K1 Fiance;
    Evrak Gönderimi: 13.02.2025
    NOA1 onay : 20.02.2025
    NOA2 onay : ??-??-????
    NVC Ready : ??-??-????
    Konsolosluk Görüşmesi: ??-??-????
    Vize onay : ??-??-????
    Vise Teslim : ??-??-????
    USA Giriş : ??-??-???? mesele başladı bakalım nasıl gelişecek :))

• Yasaklı

@beylerbeyi35 K-1 vizesi tek girişlik bir vizedir. Bu nedenle ABD'ye ilk giriş yaptıktan sonra ülkeyi terk ettiysen, tekrar aynı vizeyle ABD’ye giriş yapamazsın. Pasaportunda 22 Nisan'a kadar geçerlilik tarihi yazıyor olsa bile, vizenin ABD'ye sadece tek giriş hakkı sağladığını unutmamak gerekiyor.

Ancak endişelenme, yapabileceğin birkaç seçenek var:

📌 Durumunla ilgili tavsiyeler:
    Tekrar giriş yapmaya çalışma
    Normal şartlarda K-1 vizesiyle ikinci kez giriş mümkün değildir. CBP yetkilileri kapıda seni geri çevirebilir ve bu gelecekteki girişlerini zorlaştırabilir.

Yeni K-1 vizesi başvurusu yapma
    Bu durumda nişanlın, tekrar USCIS üzerinden yeni bir I-129F başvurusu yapabilir. İlk süreç kadar uzun sürmeyebilir; çünkü önceki başvuru ve onay belgelerini referans göstererek süreci hızlandırabilirsin. Ayrıca durumunu anlatan belgeleri (babanın sağlık raporları, hastane kayıtları vs.) ekleyerek durumu net şekilde açıklamak faydalı olur.

Yerel ABD Konsolosluğu'yla iletişime geçme (önerilir)
    En iyi seçenek, durumu belgelerle birlikte ABD İstanbul Büyükelçiliği'nin Göçmen Vize Birimi ile iletişime geçerek anlatmak. "Humanitarian Parole" denilen insani giriş talep edebilirsin. Böylece nişanlılık vizesi nedeniyle mağduriyet yaşadığını, babanın hastalığını ve belgelerini sunup giriş için özel izin isteyebilirsin. Bu her zaman kolay değil, ama güçlü belgeleme ile bir şans yakalayabilirsin.

🔑 Yapman gerekenler:
    Hemen belgeleri hazırla (babanın ameliyat belgeleri, hastane kayıtları vs.)
    Nişanlın da ABD'den durumu USCIS ve CBP yetkililerine yazılı olarak bildirip destek isteyebilir.
    Gecikmeden İstanbul Amerikan Başkonsolosluğu ile görüşüp resmi yönlendirme iste.
    Cesaretini ve sakinliğini koru! Bu insani durumlarda yetkililer sıklıkla anlayış gösterir. Belgelerini sağlam tut ve iletişimini güçlü yaparsan iyi sonuç alma şansın yüksek.

• @hartigen gerçekten kıymetli ve değerli bilgileriniz için sonsuz teşekkür ederim ilk kez bu kadar açıklayıcı bı metin okudum 3 gündür aramadigim sormadigim kimse kalmamıştı söylediklerimizi harfiyen yerine getireceğim Allah razı olsun belki bı umut ise yarar çünkü nişanlımda bende mutsuzuz bu konuyla alakalı çaresizlikten dolayi

• Herkese iyi aksamlar 🙂 Sonunda dosyamiz " in transit" oldu az once. 27 aralik tarihinde DOS'a gonderilmisti ve ben artik tam umudumu yitirmisken bugun dosyamizin durumu guncellendi. @ANDE surec biraz sizinkine benziyor. NOA2'den 3.5 ay sonra Ankara'ya transfer edildi.

• @dreamer32 hayırlı olsun, sonunda yaaa

• @ANDE yaaa cok tesekkur ederim 🙂 gercekten bekleyen dervis muradina erermis 😃

• Bu arada "in transit" yazan ekranin altinda " Your interview date was provided to you by the National Visa Center" yaziyor. Bu kisim aklimi karistirdi. Normalde biz kendi randevumuzu olusturmuyor muyuz?

• @dreamer32 bende de aynı yazıyordu, biz oluşturuyoruz

• @beylerbeyi35 çok çok geçmiş olsun babanıza, umarım halledersiniz bu vize işlemlerini. Çok eskiden biri de bu forumda aynı durumu yaşamış bir ara denk gelmiştim, şu an bakıyorum da o konuşmaları bulmak için ama göremedim 😔

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A ANDE 
  • Yasaklı

@beylerbeyi35 rica ederim umarım her şey gönlünüzce ilerler

• @ANDE merhaba tekrar, randevu olusturmadan once onume bu sekilde kabul etmem gereken bir sey cikiyor. Sizde de durum benzer miydi? Cunku ben "instructions maili" falan almadim henuz.

interview.png

Diger arkadaslar da tecrubelerini yazabilirse sevinirim 🙂 Simdiden cok tesekkur ederim!

• @dreamer32 merhabalar sorunuzu yanıtlayamayacağım çünkü henüz o aşamaya gelemedik ama merak ettiğim bir konu var. Randevular açık mı ve rahat alınabiliyor mu şu an? Paylaşabilirseniz çok sevinirim

• @goldie randevu tarihi alirken sizi bilgilendirmis olurum hangi aylarda randevular acik. Burdan bazi arkadaslar randevularini olustururken subat, mart ve nisan aylarinda birer gunun acik oldugunu soylemislerdi bana 🙂

• @dreamer32 ben mail almadan randevu aldım 🙂

• @dreamer32 aldım deyin ben öyle yaptım bir sıkıntı olmadı

• Amerika’da evlenmek için Türkiye’den götürmem gereken bir belge var mı? Yoksa orada da halledebilir miyim

• @ANDE cok tesekkur ederim 🙂

• @gozdeec şuan bende tam olarak aynı durumu yaşıyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum vizemin bitmesine sadece 60 gün kaldı amaerikaya girdikten bir ay sonra geri çıkmak zorunda kaldım babamın ayak parmaklarını kestiler diyabetten dolayı siz nasıl bir sonuç aldınız hangi yolları izlediniz eğer bilginiz varsa benimle paylasirmisiniz

Benzer Başlıklar

• 61
  • 1
  • 3
  • 148
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |