Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @Biyolog hayırlı olsun. birşeyi merak ettim ağustos ayında AP sonuçlanmış peki neden 6 ay sonraya vize basıldı pasaportlarınız yeni gelmiş arada neden o kadar süre var?

• @begumm evet doğru erken sonuçlandı ancak eşimin okulu temmuzda bittiği için gir çık yapmak istemedigimiz icin sağlık raporu ve evrak gönderimini Şubat'ta yaptık.

• @Biyolog HAyırlı olsun. YEni hayatınızda başarılar....

• @Biyolog tebrik ederim. Yolunuz açık olsun, güzel başlangıçlarınız olsun.

Texas/Dallas seçme nedeni özel değilse söyleyebilir misiniz? Benim de ara ara baktığım bir yer.

• @Biyolog hayırlı olsun, çok güzel haber, 3 sene sürmüş. bizimkiler bakalım kaç sene sürecek 😞

• @hBrd merhaba. PP ücreti ne kadar ödediniz? ayrıca, önerirmisiniz?

tüm PP hizmeti alan arkadaşlar, PP ücretini de eklerse çok makbule geçer.
    saygılar.

• @Biyolog hocam cok ilginc bugun saat 11.57de size ozelden msj atmistim, birden aklima gelmistiniz icgudusel merak etmistim durumunuzu uzun suredir gormeyince. Sanirim msjimi gormediniz. Cok sevindim, cok mutlu oldum surecin pozitif bitmesine. Hayirli olsun. Bu arada Green Cardlarimizi biz de sag salim alirsak, yuksek ihtimal giecegimiz yeri ben cikcasi tx dallas FW olarak sectim. Gecen yaz da bizzat gidip gorup kaldim. Tesaduf:)

• @Biyolog anladım teşekkürler cevap için. hayırlı olsun.

• @mrkc Hocam zaman cabuk geciyor, ben de J1 için 2 yil beklemeye takılmıştım, bu arada dosyamı güçlendirip başvurayım dedim, zaman nasıl gecti anlamadım.

• @aksinaletinsan @finalhope hocamla aynı, artı diğer normal ücretlere ilave olarak ödedim

• Merhaba arkadaşlar, ben de Kasım 2023'te EB2 için I140 yollamıştım fakat hala sonuçlanmamıştır. Sanıyorum red veya RFE olacak gibi gözüküyor ama bugun USCIS'e soru sorabilme süresi geldi ve Chen ile soru sorduk. Aranızda bu USCIS'e service request yazan veya genel olarak RFE veya red alan var mı ? Çok karşılaşmadım forumda aslında ama, bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.

• @kemalede Guncelleme:

sonunda EB1A basvurum da bugun kabul aldi! 🙂

soyle ki: bu basvurunun neredeyse yil donumu geldi. casestatusext.com/cases sitesinden hep takip ediyordum basvuru blogumu. son 3 ayda benim blogum (yani 2024 mart ayinda gonderilmis I-140 basvurulari arasindan) sadece 3-4 basvuru ilerledi! degerlendirme suresi bu kadar uzayinca ben de 13 subatta premium processing talebinde bulundum. bunu eskiden yapmamistim, cunku hem masraf yapmak istemedim hem de nasilsa mevcut calisma vizemde daha sure var diye dusunuyordum ama yeni yonetimle birlikte gelen belirsizlikler can sikmaya basladi.

bir de sunu farkettim, gecen sene EB1 kategorisindeki vize kotasi agustos ayinda tuketilmisti. gerci ekimde sifirlaniyor tekrar ama bu da bir gecikme yasatiyor. o yuzden bu senenin yazina kadar greencard'im elime gecmis olsun istedim..

neyse uzun lafin kisasi, simdi EB1A basvurum kabul aldigi icin hemen ilgili evraklari ve formlari toplarlayip ABD icinden iki hafta icerisinde AOS (I-485) surecimi baslatacagim. Bunu da kendi basima yine avukatsiz yapmayi planliyorum.

• @kemalede tebrik ederim. Çok mutlu oldum, sizi yürekten kutlarım. Süreci kontrollü bir şekilde takip ettiniz. DIY uzmanı olduğunuzdan sizi saygıyla selamlıyorum.

EB1A regular processing 12-14 ay arası sürer demişlerdi bana sizinki yaklaşık 12 ay sürdü. AOS için tahmini bir süre var mıdır?

Mevcut yönetim çok farklı ve ani kararlar alabiliyor. İmkan varken işlemleri bir an önce bitirmek gerek.

• @finalhope cok tesekkur ederim!
    AOS icin reddit ten gordugum kadariyla, EB1A ve NIW kategorileri genelde 3-5 ay arasinda ama bazen de 8-12 aya civarinda sonuclaniyor.. kismet artik

• @kemalede Tebrik ediyorum hocam.

• @kemalede tebrik ederim. PP'yi daha sonradan eklemişsiniz. Aslında ben de regular EB1A başvurusu yaptım, editörlük/hakemlik görev sayımı artırıp ben de PP'ye döneceğim, RFE verirlerse bu şekilde hakemlik görevimi eklediğimi göstererek cevap verebilirim.

• @kemalede Tebrikler

• Daha sonraki arkadaşlara kayıt olsun diye USCIS'den Chen'in dosyamla ilgili aldığı yanıtı paylaşıyorum.

" Thank you for your inquiry. We have received your request and are working diligently to process your case within the processing times posted on the USCIS website. For your reference, USCIS processing time are available here. Due to the high volume of work we are currently receiving, it may take longer to provide you with a final adjudicative decision. We appreciate your continued patience.

We encourage you to create a USCIS online account so that you can file forms online and track your case anytime from anywhere. Steps to creating an account can be found here. If you work with an attorney or representative, they can also create their own account to manage your case, but they cannot use your account."

Saniyorum inquiry time dolunca, service request açmak da çok bir işe yaramıyor. Tipik jenerik bir cevap gibi duruyor. Bu arada bir service request açtıktan sonra, yeni bir tane açmak için 30 gün beklemek gerekiyormuş.

• Arkadaşlar 7 şubatta approve aldım. 1-797 | NOTICE OF ACTION avukatıma iletildi. Avukat aslını bana gönderip göndermemeyi sordu. daha sonrasında bu belge gerekli oluyor mu? Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |