Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ryuzakitw Merhabalar bazı dönemlerde kapanıyor sık sık kontrol edin seçenek geri açılacaktır.

• iyi günler. Temmuz ayında vize görüşmem var fakat pasaportumun süresi ekimde bitiyor. Yeni pasaport alacağım ama ds160 formumda eski pasaportumun numarası yazacak. Bu durumda yeni ds160 doldurmam gerekir mi? Ya da iki pasaportumu da alıp mı gitmem daha sağlıklı olur? Ds160 formunu 1 kez güncelleyebildiğimi biliyorum fakat daha önce güncelledim mi hatırlayamıyorum. Bunu kontrol etme şansım var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@siskebab Her iki pasaportu yanınızda götürmeniz yeterli.

• Merhabalar, babam için vize yenilemeye başvuracağım. Ds-160'ı doldurdum fakat UK vize başvurusu var 15 gün sonra. USA vize yenilemede ais işlemlerinden sonra mail gelmesi pasaport gidip gelme işlemleri güncel yoğunluğa göre ne kadar sürüyor? Bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@krimer-2

Annem icin mulakatsiz vize yenileme surecim asagidaki post'da yer alan tarihler dogrultusunda olmustu ama bu deneyim 2024 yili Ekim ayi icindi. Son zamanda mulakatsiz cocuk vize basvurularinda ve mulakatsiz vize yenileme taleplerinde talimatlar e-mailinin gelmesinin 3 ayi buldugunu ve hatta 3 ayi gectigine dair deneyimler var.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5434/mülakatsız-b1-b2-turist-vizesi-yenileme/651?page=33

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci/599?_=1740603705741

https://yesilkartforum.com/forum/topic/5434/mülakatsız-b1-b2-turist-vizesi-yenileme/706?page=36

• Bilgilendirme ve linkler için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@krimer-2 Ayrıca, UK Vizesi için VFS Global'de (randevu alırken veya aldıktan sonra da olur) ek hizmet olarak 4150 TL ye pasaportum bende kalsın seçeneği var. Değerlendirme süreci bitince, eğer vize onaylanmışsa pasaportu getirin diye mail yolluyorlar, gidiyorsunuz yarım saatte basıyorlar, bunu da düşünebilirsiniz.

• Bunu öğrendiğim iyi oldu yazdığınız için teşekkür ederim.

• Herkese merhaba!
    Ablamın vize görüşmesi vardı bugün maalesef red aldı. Sizlere de deneyim olması açısından ve görüşlerinize de ihtiyacımız olduğu için buraya yazıyorum.
    Ablamın profil 35 yaş, çalışıyor, yurtdışı giriş çıkışları var.
    Ben de greencard sahibiyim. Toplamda yaklaşık 8 yıldır amerikada yaşıyorum.
    3 tane konsol çalışıyormuş, biri ingilizceleri yapıyormuş ikisi türkçe. Ablam genç olan bir konsol ile Türkçe gerçekleştirmiş görüşmesini.
    Aslında herşey olumlu gitmiş: taa ki benim ismime kadar.
    -neden gitmek istiyorsun?
    -kimle gideceksin?( annemle demiş ablam, anneninizin vizesi var mı? , ne zaman aldı ?, bi kopyasını görebilir miyim ?)
    Annemin vize kopyasını koymak aklımıza hiç gelmemişti. 😭
    -ne iş yapıyorsunuz?
    -masraflarınızı kim karşılayacak?

• kardeşiniz ne kadar zamandır orada? Ne iş yapıyor?
      Herşeye cevap vermiş ablam olumlu gitmiş.
      Sonra durmuş,
    • kardeşinizin ismi neydi demiş(tabiki formda yazmıştık. Ablam söylemiş.
    • bilgisayarda bişeyler yazmış ve kardeşiniz work abd travel vizesi ile gidip orada kalmış demiş yüzünü falan maalesef der gibi yapmış.
      Ablam da greencard sahibi kardeşim demiş.
      -görebilir miyim belgeleri varsa demiş. Ablam davet mektubu ile birlikte greencard ve state ID kopyalarının olduğu dosyayı uzatmış. Göz ucuyla bakmış.
      -Kardeşiniz work and travel ile gidip orada kalmış, maalesef onaylayamıyorum demiş.

Annem vize alırken böyle bi durum hiç olmadı, çevremizde birsürü insan bi şekilde değişik vize türleri ile gelip burada legal bi şekilde kalıyor ve aileleri hep vize aldı ve geldi.

Bu konuda bize görüş bildirebilecek olan var mı? İkinciyi ne zaman denemeliyiz, nasıl bi yol izlemeyeliz? Benim ismimi söylemese olmazdı, sistemde çıkarsa daha büyük yalan olmasından korktuğumuz için herşeyi doğru yazdık. Ayrıca ablamın kalma gibi bi niyeti asla yok zaten ciddi ciddi 18 günlük plan yapmıştı.

Lütfen görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz ?
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum 🙏🏼

• @merlin2020 diger ustadlar daha ayrintili cevap verebilirler, ama benim yorumum sartlarin degismesi lazim. Siz amerikan vatandasi olunca tekrar deneyebilir ablaniz. Yada kanada veya ingiltere vizesi gibi pasaportu guclendirecek vizeler ile bu ulkelere giris cikislar yapmasi olumlu olacaktir. Ancak su an aldigi ret hep sistemde durcak; keza ds160 formunda daha once vizeye basvurdunuz ve ret aldiniz mi diye soru var.

• ⭐⭐

@merlin2020 Ablanıza Türkiye'ye bağı ile ilgili soru gelmedi mi? Evli olup olmadığı,çocuğu olup olmadığı gibi?

• @selamibasaran sormuş;
    Ne iş yapıyorsunuz? Masrafları kendiniz mi karşılayacaksınız? Hiç yurtdışına çıktınız mı?
    Diye sormuş, ablamın dediğine göre bana takılı kalmış herşeyden sonra işte 😔
    Ablam evli değil çocuğu da yok. Ama sormamış bunları

• ⭐⭐

@merlin2020 Tam da bu nokta birinci sorun oluyor. İkincisi de sizin ülkede kalış şekliniz ile alakalı. Evli ve çocuk olsaydı ve sadece ablanız vize almak isteseydi, Türkiye bağı kuvvetlenirdi. Nasıl geriye döndürülebilir bilemiyorum açıkcası.Zor bir süreç.

• ⭐⭐⭐⭐

@merlin2020 Çok geçmiş olsun.
    Şimdi bundan sonra ne yapılabilir?
    Hemen başvurmayın, üzerinden biraz zaman geçmesi, maddi ve mesleki durumunun değişmesi başvuruya olumlu katkı sağlar. Çünkü aynı şartlarda kısa süre sonra yapılan başvurular genellikle yine red ile sonuçlanır.
    Başvuruda sizi hiç anmasın mı?
    Konsolosluk sisteminde sizin geçmişiniz zaten görünecektir. O yüzden sizin ABD’deki statünüzü daha net ve olumlu bir şekilde ifade etmek iyi olabilir.
    Mesela “Kardeşim DV programı ile Green Card sahibi oldu ve yasal olarak ABD’de yaşıyor” diyebilir.
    Ancak sadece formda belirtmekle yetinmeli, mülakatta sorulmadıkça konuyu açmamalı.

Konsoloslar için en önemli kriter, kişinin ülkesine geri döneceğini gösteren bağlar.
    Ablanızın işini, varsa mülkünü, ailesini, Türkiye’deki sorumluluklarını vurgulayan ek belgeler hazırlaması önemli olur.
    Seyahat planını iyice detaylandırsın, kalacak yer, iş yerinden izin belgesi vb. belgelerle desteklesin.
    Turistik amaçla gittiğini ve belirli bir tarihte döneceğini daha net gösterebilsin.
    Sonuç olarak; bir süre bekleyip, yukarıdaki noktalara dikkat ederek yeni bir başvuru yapması en mantıklısı. Reddin nedeni “kardeşiniz orada kalmış” yorumu olduğu için, bu konuyu doğrudan düzeltmek mümkün olmasa da süreci daha olumlu hale getirmek için bu önerilerim belki size yardımcı olur.
    Kolay gelsin.

• Aralık ayı ortalarında ailece vize randevusunu daha kısa süre olması sebebi ile Ankara'dan 2 Haziran 2026 ya almıştım.

Şubat ortasına kadar hiç bakmadım fakat son 2-3 haftada günde 10 defa farklı saatlerde kontrol ederek önce 2026 Mayıs sonra 2026 Nisan 19, aynı günde nisan 8, 3-4 gün sonra da öğlen saatlerinde Kasım 2025'e kadar çekebildim randevuyu. Fakat 1 haftadır olduğu yerde duruyor randevu günleri.

En sonunda malum uzantıyı Google'a ekledim, 3 gün bedava hakkımı kullandım fakat sonuç çıkmadı.

7 $ kredi kartı ile bağış yaptım ve randevuyu daha da öne çekeceğime inanıyorum. Eğer bir sonuç alırsam bildiririm. Şimdilik 2 gün oldu, herhangi bir gelişme olmadı.

Onaylayabileceğim tek şey, düzenli saatlerle kontrol ederseniz belirli aylara 1-2 haftalık randevu açılıyor ve minimum 7-8 ay öncesine çekilebiliyorsunuz randevuyu.

Kısa süreli tecrübem bu kadar.

• ⭐⭐⭐

@mercz Tamamen şans meselesi ben aralık ayında kaydımı oluşturdum ücretimi ödedim beni haziran 2026 ya attı. Arkadan youtube videosu açtım toplasanız 4 5 sefer sayfa yeniledim 2025 marta randevu açıldı aldım. Sonra randevu saatini beğenmedim youtube videomu izlemeye devam ettim aldığım günün hemen ertesi gününe açıldı onu aldım. Toplam sürecim 8dk sürdü diye hatırlıyorum sabah 10 gibi girip almıştım sisteme tüm randevularımı. Ben baya randevu aramayla cebelleşirim gece gündüz sayfa yenilerim diye düşünüyordum ama youtube videom bitmeden direk hallettim işimi açıkcası bende şaşırdım nasıl bu kadar kolay oldu diye

Daha zorlasam erkene çekerdim ama tarih iyi diye dokunmadım bu ayın sonunda giriyorum ben mülakata size tavsiyem sayfaya sürekli f5 atın. Telefondan randevu yakalayabileceğinizi sanmıyorum bilgisayardan girerseniz yakalarsınız

• @newbie97 bende bilgisayardan takip ediyorum çoğunlukta. Sizin ki çok güzel bir şans olmuş.

• ⭐⭐⭐

@mercz Benim dikkatimi çeken şey direk gün olarak açılmıştı randevular. İlk aldığım randevu 7 den 9 a kadardı en erken saati seçtim vermedi sonra dönüp 9.30 u seçtim verdi. Sonraki gün açıldığında onda da 7 den 9 a kadar vardı botlar sanırım erken saatleri kaptığı için 7 yerine 8 i seçtim aldım direk.

Yani benim aldığım randevu birilerinin öne çekmesiyle boşluk oluşan yerler değildi şansıma o 2 gün için tüm saatleri açtılar ona denk geldim diye tahmin ediyorum yoksa tüm saatler boş olmazdı sadece 1 tane boşluk olurdu

• Merhaba. Yakın zamanda ziyaretçi vizesi ile giriş yapan var mı? Vizemi 2022 yılında aldım.
    2022 - 3 ay
    2023 - 4 ay
    2024 - 5 ay kaldım.

Hic bir girişimde zorluk çıkarmadılar. Ne icin geldiniz. Ne kadar kalacaksınız? gibi basit bir iki soru sorup aldılar içeri.

Tabi bunlar Joe Biden zamanında oldu. Şimdi Trump var. Kapilarda ki durum nedir? Tekrar gitmem lazım ama endişeliyim.

• Merhabalar, B1/B2 turistik vizesiyle ABD'ye girerken yanımızda laptop getiriyor olmak girişte bir sorgulamaya sebebiyet verir mi? Eşim seyahatlerimizde genelde yanında bilgisayar taşıyor işle ilgili acil durumlarda müdahale için. Bununla ilgili olumlu/olumsuz deneyim yaşayanlar var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 199
  • 5
  • 22
  • 60
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |