Herkese merhaba!
Ablamın vize görüşmesi vardı bugün maalesef red aldı. Sizlere de deneyim olması açısından ve görüşlerinize de ihtiyacımız olduğu için buraya yazıyorum.
Ablamın profil 35 yaş, çalışıyor, yurtdışı giriş çıkışları var.
Ben de greencard sahibiyim. Toplamda yaklaşık 8 yıldır amerikada yaşıyorum.
3 tane konsol çalışıyormuş, biri ingilizceleri yapıyormuş ikisi türkçe. Ablam genç olan bir konsol ile Türkçe gerçekleştirmiş görüşmesini.
Aslında herşey olumlu gitmiş: taa ki benim ismime kadar.
-neden gitmek istiyorsun?
-kimle gideceksin?( annemle demiş ablam, anneninizin vizesi var mı? , ne zaman aldı ?, bi kopyasını görebilir miyim ?)
Annemin vize kopyasını koymak aklımıza hiç gelmemişti. 
-ne iş yapıyorsunuz?
-masraflarınızı kim karşılayacak?
- kardeşiniz ne kadar zamandır orada? Ne iş yapıyor?
Herşeye cevap vermiş ablam olumlu gitmiş.
Sonra durmuş,
- kardeşinizin ismi neydi demiş(tabiki formda yazmıştık. Ablam söylemiş.
- bilgisayarda bişeyler yazmış ve kardeşiniz work abd travel vizesi ile gidip orada kalmış demiş yüzünü falan maalesef der gibi yapmış.
Ablam da greencard sahibi kardeşim demiş.
-görebilir miyim belgeleri varsa demiş. Ablam davet mektubu ile birlikte greencard ve state ID kopyalarının olduğu dosyayı uzatmış. Göz ucuyla bakmış.
-Kardeşiniz work and travel ile gidip orada kalmış, maalesef onaylayamıyorum demiş.
Annem vize alırken böyle bi durum hiç olmadı, çevremizde birsürü insan bi şekilde değişik vize türleri ile gelip burada legal bi şekilde kalıyor ve aileleri hep vize aldı ve geldi.
Bu konuda bize görüş bildirebilecek olan var mı? İkinciyi ne zaman denemeliyiz, nasıl bi yol izlemeyeliz? Benim ismimi söylemese olmazdı, sistemde çıkarsa daha büyük yalan olmasından korktuğumuz için herşeyi doğru yazdık. Ayrıca ablamın kalma gibi bi niyeti asla yok zaten ciddi ciddi 18 günlük plan yapmıştı.
Lütfen görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz ?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum