iki ara birdere durumu yok. Hesabındaki paraları şişirmeye başla ve mezun olur olmaz başvur. Kesin
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
@ahmettyetmez54 F1 Vizesi Hakkında Lütfen Acil Yardım ! içinde söyledi:
@dustyblue Haklısınız. Konsolosluğun en çok dikkat ettiği şey de bu. Geri döneceğini kanıtlaman gerek. Yurtdışında herhangi bir ülkeye gidip geri dönmüş olman çok büyük avantaj sağlar. Ben daha önce yurtdışına çıkmadım. Bunun büyük dezavantajı var tabi ki. Ama yine de büyük oranda buna göre değerlendirmeleri biraz mantıksız gibi geliyor kulağa. Sonuçta mesela Schengen alırken de yurtdışına çıkmamış olman dezavantaj oluyor. Şimdi her ülke vize verirken bu şekilde bir tutum sergilerse biz nasıl vize alacağız. Bu hususta biraz daha esneklik olması daha sağlıklı olur kanaatimce.
yalnız schengen evraka dayalıdır genellikle. abd vizesi daha cok ds160 dakı yazdıklarınız ve mulakattaki tavırla alakalı.
-
@ahmettyetmez54 tekrar denediniz mi vize almayı?
-
@dustyblue Schengen ile ilgili bir tecrübem olmadı o yüzden ne yazsam yanlış olabilir. Ama bildiğim kadarıyla Schengen'de pasaport da inceleniyor. Yurtdışına çıkıp çıkmadığını da dikkate alıyorlar. Onu da göz önünde bulunduruyorlar.
-
@lordbolton Denemedim. Aslında tekrar denemeyi defalarca düşündüm fakat yine red almaktan korktum açıkçası. Ailem de tekrar denememi istemedi. 14 Ocak'ta dönem başladı hakkımı kaçırdım. Ama yazın tekrar denemeyi düşünüyorum.
-
@ahmettyetmez54 ben birini görmüştüm 2 kez büyüleçilik bir kez de konsolosluğa gitmişti fazladan bir sponsor bulmuş onay almıştı. sizin ki de biraz siyasi gerilimin arttığı dönemde olduğu için yanmış sanırım bence tekrar deneyin
-
@lordbolton Okan serbes'in kanalında paylaştığı
şu videodaki gözlüklü eleman da sizin anlattığınızın aynısı durum yaşamış. Belki de ondan bahsettiniz
Bir daha denemeyi gerçekten çok istiyorum yaz dönemi için bir daha deneyeceğim kısmet olursa.
-
@ahmettyetmez54 F1 Vizesi Hakkında Lütfen Acil Yardım ! içinde söyledi:
@dustyblue Schengen ile ilgili bir tecrübem olmadı o yüzden ne yazsam yanlış olabilir. Ama bildiğim kadarıyla Schengen'de pasaport da inceleniyor. Yurtdışına çıkıp çıkmadığını da dikkate alıyorlar. Onu da göz önünde bulunduruyorlar.
hocam ben iki kere schengen aldım hemde bu vizeyi çek cumhuriyeti ile birlikte en zor veren ülkeden almanyadan aldım. ikisinde de konsoloslukta yuz yuze gorusme yaptım. verdiğim evraklara baktılar evraklar tamamsa çalıştığın işe ya da okuduğun okula bakıyorlar. eğer bu adam döner diyorlarsa evraklar tamamsa sorun yok. dönmez dıye dusunurlerse 9.maddeden ret verirler.
abd de hiç bir evrakınıza bakmazlar(bakadabilirler) vizeyi yinede verirler schengende böyle bir ihtimal yoktur. schengende itiraz hakkınız vardır abd vizesinde yoktur.
-
@DustyBlue Doğrudur hocam. Schengen Abd vizesine göre baya farklı.
-
@ahmettyetmez54 aynen bende ondan bahsediyordum :))
-
Danışmanımla konuştum yakın zamanda randevu alıp gideceğim görüşmeye , yinede siz değerli dostlarımın deneyimlerimlerinden çıkardıklarına ihtiyacım var yardıma açığım, teşşekkür ederim arkadaşlar.
-
@crazycells nasilsiniz, bir sorum olacak esim 41 yasinda18 yillik muhendis, community college e f1 ile tr den mi yoksa turist olarak abd den mi basvursa olumlu sonuclanir, tr de banka hesaplari ve tapular mevcut, Bu yasta niye basvuruyorsun derler mi, 2020 gc a basvurduk sonuclar aciklanmadan basvurdugumuz gorunur mu, ailecek gitmemiz skinti yaratir mi? Bir de mulakatta ne soylememizi tavsiye edersiniz?
-
@cgdm F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
@crazycells nasilsiniz, bir sorum olacak esim 41 yasinda18 yillik muhendis, community college e f1 ile tr den mi yoksa turist olarak abd den mi basvursa olumlu sonuclanir, tr de banka hesaplari ve tapular mevcut, Bu yasta niye basvuruyorsun derler mi, 2020 gc a basvurduk sonuclar aciklanmadan basvurdugumuz gorunur mu, ailecek gitmemiz skinti yaratir mi? Bir de mulakatta ne soylememizi tavsiye edersiniz?
Zaten yaptiginiz isi 18 yildir yapiyorsunuz, bu konuda yeni bastan bir egitime ihtiyac duyacaginiza ikna olmayabilirler maalesef. Eger bu egitimin size gercekten bir yarari olacaksa bunu acikca gosterebilmelisiniz ama bana biraz zayif bir plan gibi geldi maalesef.
GC lotosuna basvuru yaptiginizi gorebiliyorlar, ama bunu sorun etmiyorlar. Bu konuda soru gelirse yalan soylememelisiniz. Turist olarak ailece seyahat edebilirsiniz, o F1'den daha makul bir yol olur. Ailece seyahat edip, geri doneceginizi gosterebilirsiniz (sizin isiniz, cocuklarinizin egitimi vs.)
-
@crazycells bu da mi Gol degil
baska bir sey dusuneyim o zaman
tesekkurler 
-
@cgdm F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
@crazycells bu da mi Gol degil
baska bir sey dusuneyim o zaman
tesekkurler 
ben kendi fikrimi soyledim
tabii ki nihai karari konsolos verecek. Eger kendisini ikna edebilirseniz, vizeyi alabilirsiniz 
-
@crazycells sanki abd den almak daha kolay gibi

-
@cgdm F1 Öğrenci Vizesi Alma İhtimalim içinde söyledi:
@crazycells sanki abd den almak daha kolay gibi

maalesef bilemiyorum
bu sizin dosyanizin ne kadar ikna edici olduguna da bagli biraz 
-
@crazycells yanit icin tesekkur ederim
-
@crazycells merhabalar umarım doğru yerden yazıyorumdur..size birşey danışmak istiyorum çok yakın bi arkadaşım da 2020 greencard çekilişine katıldı ve zamanında şu tarz bir olay geçmiş başından “2012 yılında california eyaleti san diego şehrinde visa violation durumundan sorguya alınıp volunteer departure seçerek usa den ayrıldım” o dönem f1 vizesi ile giriş yapmış..bu tip durumlarda greencard veya j1 veya turistik vize ile girişinde bir sıkıntı olur mu?
-
@mel (F/M) Öğrenci Vizeleri içinde söyledi:
@crazycells merhabalar umarım doğru yerden yazıyorumdur..size birşey danışmak istiyorum çok yakın bi arkadaşım da 2020 greencard çekilişine katıldı ve zamanında şu tarz bir olay geçmiş başından “2012 yılında california eyaleti san diego şehrinde visa violation durumundan sorguya alınıp volunteer departure seçerek usa den ayrıldım” o dönem f1 vizesi ile giriş yapmış..bu tip durumlarda greencard veya j1 veya turistik vize ile girişinde bir sıkıntı olur mu?
Bahsettiginiz vizeleri almis mi?
Tam emin degilim ama o volunteer departure'in sadece o geziyi etkilemesi lazim. Hangi formu imzaladigini biliyor mu? (form number?) Eger gecerli vizesi varsa veya daha sonra vize alabilirse, onlari sikintisiz kullanabilir. Ama tabii bu yasanmis durumun, gocmen olmayan vize basvurularini etkileyecegini unutmayin.
-
@crazycells yok bu yasadigı olaydan dolayi hic denemedi vize almayi..greencard cıkmaz ise j1 vizeye başvurmayı düşünüyor..yazdıgınızdan anladıgım kdrıyla diyelim greencard cıktı Cok fazla sknti olmuyor..fakat j1 veya turistik vize başvurusu yaparsa red alma olasılığı yüksek?
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum