Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


Benzer Başlıklar

  • F1 vizem basvurum red olursa, B1-B2 vizem de iptal olur mu?

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    81 Bakış
    Emre ErtürkE
    Merhaba; hali hazirda B1-B2 turist vizesine sahibim, vizemin bitmesine de yaklasik 8 sene var. TR de konsolosluktan F1 vizesi icin basvuru yapmayi dusunuyorum. Eger F1 vize basvurum reddedelirse, mevcut B1-B2 vizem de iptal olur mu? Simdiden yanitlariniz icin cok tesekkurler..
  • J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    519 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
  • 0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @jesus-0, içinde söyledi: 9 Agustos 2018 itibariyle baslayacak F, J ve M vizelerini ilgilendiren degisiklik merhaba, mesela yasal olarak j statümüz bitti ama 1-2 yıl daha mevcut ssn imizi kullanarak çalışmaya devam ettik ama aynı zamanda vergilerimizi de eksiksiz ödedik yinede ilerde statü değişikliği yaparken sıkıntımı oluyor veya greencard alırken vatandaşlık alırken bir sorum da bazı türkler hatta çoğu türk diyim j statüsü bitmeden f1 e cevriyor ve yine vergisisni verererek çalışmaya devam ediyor yine 2 durumda da gc ve vatandaşlık yada statü değşikliği bu iki durumda da yanıyor mu ? daha önce bir yerde yazıldımı göremedemim veya bulamadım eğer varsa çok özürdilerim teşekkürler saygılar Evet, maalesef "unathorized employment" durumunun daha sonra tespit edilmesi sizi bazi basvurulardan mahrum edecek... Izinsiz calismak EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek. Tabii, bu basvurulari ABD icinden yaparsaniz gecerli, ABD disinda vize basvurusu yaparken, bu durum dert olmayabiliyor. Ayrica eger IR-1 , IR-5 gibi ABD vatandasinin aile uyesiyseniz bu durumda basvurularda istisna uygulaniyor ve izinsiz calismis olsaniz dahi IR kategorisinden Green Card alabiliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum