Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 siz hangi bankayı tercih ettiniz acaba? Amerika'ya her ay emekli maaşımı dolar bazında alacsgım için bende TEB düşünüyordum ama

• ⭐⭐⭐⭐

• Merhaba,

ABD'deki Mercury Bank hesabımız üzerinden TR'ye Ziraat Bankası'na bir B2B para gönderimi yapmak istiyoruz fakat Mercury sistemi bizden Account Number ve Routing Number istiyor. Account number tamam, onda bir problem yok. Fakat Routing number için sadece 9 rakam istiyor, haliyle SWIFT ya da CHIPS kodu kabul etmiyor sistem. Acaba bu sorunu nasıl aşabilirim? Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu daha önce? Ziraat Bankası/Şubesinin Routing Number'ını nasıl öğrenebilirim?

Teşekkürler şimdiden.

• @fyucel bankaniz hakkinda bir bilgim yok fakat sizden routing ve accounting numaralari istiyor ise, amerika icinde wire islemi secmis olabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@fyucel

FOREIGN TRANSFERS TO TÜRKİYE
    Make transfers from abroad to accounts at our bank.
    Foreign transfers may be made to our bank from any bank in your location or through our branches or affiliate banks. Postal addresses of our branches are found on our The Nearest Ziraat page.

Our Bank's SWIFT Code
    The SWIFT code (BIC code) of our bank's General Directorate is TCZBTR2A. Only our Corporate and Free Zone branches have separate SWIFT numbers.

CHIPS UID
    The CHIPS UID of our bank for transfers originating in the USA is 409993.

• @mister @ATS16 teşekkürler.

Evet, normalde SWIFT ya da CHIPS ile yapılması lazım fakat sistem International Wire seçeneğini sunmuyordu. Banka ile yaptığım görüşmeden sonra hesapta bu özelliği aktif etmediklerini öğrendim ve ardından aktif hale getirdiler.

Güncelleme yapalım:

Çıkış Bankası: Mercury Bank(Choice Financial Group)
    Varış Bankası: T.C. Ziraat Bankası
    Gönderim Tutarı: 795.40 USD
    Wire Ücreti: 15 USD
    İşlem Türü: Business to Business
    İşlem Süresi: Aynı gün çıkışlı, 1-2 iş günü TR varışlı.
    Durum: Çıkış başarılı, varış için beklemedeyiz.

İyi forumlar.

• ABD'de kripto konusunda ekstra temkinliydim ve uzunca bir sure hic exchange hesabi acmadim, ancak sonunda Coinbase 'den actim. Capital One checking hesabim ile eslestirdim ve oradan dolar yatirdim. Birkac hafta kadar sonra BTC olarak yaklasik $4000 lik bir transfer gerceklestirdim Turkiye'deki borsa hesabima, islem ucreti 1 dolar altinda idi ve 1dk icinde ulasti (lighting network).

Bazen kripto cekme talebi uzerine hesaplari donduruyorlarmis... Bu noktada sunlara dikkat edilebilir:
    Asla ama asla VPN ile Coinbase'e girmemek
    Banka hesabini baglamak ve tum verification lari tamamlamak
    Yuksek meblaglardan kacinmak (sahsen $10k alti cekerim, ancak $50k uzeri riskli ve $100k civari cok riskli)

• Arkadaşlar 14 Şubat'ta Amerika'ya taşınıyorum. Birikimim şu an TEB'de ve bunun dışında enpara, vakıf, ziraat vs birçok bankada da hesaplarım var. Türkiye hattımla geleceğimden gerekirse oradan da farklı Türkiye'de ki bankalara transfer yapabilirim. TEB kartım ile BOFA atmlerinden günlük 300 $ çekebiliyormuşum. Önceliğim BOFA'da hesap açabilmek, bunun için de önce kaldığım AirBNB evine amazon dan sipariş vererek o faturayı kullanmak. Bunun dışında bilmem gereken öneriniz olan birşey var mı ? Bir de merak ettiğim ülkeye girişte nakit 10000 $ götürebiliyoruz, da buna gerek var mı ? Yeni bir ülke vs, cepte 10k $ ile gezmek tehlikeli değil mi ? Zaten hesap açınca Türkiye'den transfer edebiliriz, bunun neden yaptığınızı anlayamadım ? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@hDundar

BofA hesap açarken (şubeye veya görevliye göre değişmekle beraber) adres kanıtı olarak Amazon faturası kabul etmesi çok mümkün değil, diğer adres kanıt alternatifleri için aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.

Adres Kaniti (Proof of Address)

Hesap açıncaya ve swift transferini tamamlayıncaya kadar harcamalarınızı karşılayacak parayı yanınızda bulundurmaniz ve kredi kartı limitinizi kontrol ederek seyahat etmeniz faydalı olacaktır

• @fly_me_to_the_moon coinbase bu islemi IRS e bildirecegi icin 2025 vergi sezonunda sizi bir supriz bekleyecek.

• @fly_me_to_the_moon meblağnın boyutu önemli değil bence IRS'ten kaçamazsınız 🙂

• Arkadaslar merhaba,
    forumda bircok kisi Turkiye>ABD yada ABD>Turkiye arasinda para transferi yapiyor ve "Turkiye'den ABD'ye para transferi icin" benim de nacizane bir fikrim var ozellikle bankalar herseyde oldugu gibi giden ve gelen para transferlerinde cok yuksek miktarlarda para kesiyor malumunuz bu durumdan muzdarip olanlar icin ya da alternatif olmasi icin Papara ya bir goz atmalarini oneririm gonderilen miktar fark etmeksizin sadece 2,5 $ ucret aliniyor 1 is gununde karsi tarafa gidiyor ayrica basta Avrupa ulkeleri olmak uzere baska ulkere de yine para transferi yapilabiliyor hatta Avrupa Ulkeleri icin yine miktar fark etmeksizin Sadece 1 Euro ucret kesiyor.
    belki birilerinin isine yarayabilir,yararsa ne mutlu bana. 😊

• Arkadaslar merhaba,
    forumda bircok kisi Turkiye>ABD yada ABD>Turkiye arasinda para transferi yapiyor ve "Turkiye'den ABD'ye para transferi icin" benim de nacizane bir fikrim var ozellikle bankalar herseyde oldugu gibi giden ve gelen para transferlerinde cok yuksek miktarlarda para kesiyor malumunuz bu durumdan muzdarip olanlar icin ya da alternatif olmasi icin Papara ya bir goz atmalarini oneririm gonderilen miktar fark etmeksizin sadece 2,5 $ ucret aliniyor 1 is gununde karsi tarafa gidiyor ayrica basta Avrupa ulkeleri olmak uzere baska ulkere de yine para transferi yapilabiliyor hatta Avrupa Ulkeleri icin yine miktar fark etmeksizin Sadece 1 Euro ucret kesiyor.
    belki birilerinin isine yarayabilir,yararsa ne mutlu bana. 😊

• @fly_me_to_the_moon Aynı şekilde binance'e de yükleme yapılabiliyor mu? bir de orada kaldıraçlı işlem yapmak serbest mi? Transfer konusunda neden meblağ konusunda hassasiyet var? Her şey tanımlı olduktan sonra yüksek meblağ transferinde ne gibi sorunlar yaşanıyor?

• @user0283725 merhaba.papara dan Bofa hesabıma para transferini 2-3 kez denememe rağmen yapamadım.sormak istediğim konu ACH numarasi Routing numbers bölümünde 9 haneli "wires" yazan kisim mi yoksa "paper&electronic" yazan kisim mi?bir de belirli bir limit varmı o yüzden mi transfer başarısız oluyor acaba?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @kenankulll merhaba limit olarak aylik 9.999 $ bofa kisminida ben malesef bilmiyorum.

• @user0283725 ek olarak bu kadar yazip silmemin nedenini de aciklayayim ben bilmiyorum ama bir tanidigim wires olan 9 haneli numarayi kullaniyordu diger numarayi çekler icin falan kullaniyordu diye hatirliyorum ama emin degilim uzgunum 😕

• @fly_me_to_the_moon @mister @boredeng IRS dan yana bir problem cikacagini dusunmuyorum cunku irs kripto sattigina odaklaniyor. aldigin kripto icin vergilendirilmiyorsun. begefendi 4 bin $ cuzdanina yatirmis ve muhtemel 4 bin lik USDT yi TR deki borsa hesabina cekmis. burada herhangibir kripto satisi (kazanc) olmadigi icin vergi dogmuyor. Fakat coinbase hesabinda kripto al sat yapsaydi vergi doneminde borsa hesabina girip alis satis listesini indirip beyan edecekti.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 7
  • 36
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |