Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 438.0k 874

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @boredeng Tebrikler, herhangi bir oturum vs gerekiyorsa bir abi tanıyorum yakın zamanda 3 kişiye çalışma izni çıkartmıştı onunla konuşturabilirim sizi tabi eğer o da kabul ederse. Oturum gerekmiyorsa tayland için sıkıntı yok ama


  • @Birgariphayat Vallahi hiç sorma burası çökmüş çökmüş :beaming_face_with_smiling_eyes: Ekonomik kriz burayı da vurmuş haberimiz yok :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @Birgariphayat 3. başvuruda heves kaçıyormuş, ilk defa başvuran az sanırım yoksa yine canlı olurdu.


  • @newbie97 Tayland oturum istemiyor. Yine de teşekkür ederim. Mayısta bahtınız açık olsun


  • İlk başvurumun sonucu açıklanıyormuş gibi heyecan kapladı içimi :) Yine kesin bana çıkacakk


  • Bu ileti silindi!

  • @Birgariphayat o ekipten çoğu kişi bıraktı diye yorumluyorum. Beklemek yorucu azizim...


  • arkadaslar benim lise mezuniyetim var ama is deneyimim yok yinede basvuru yapabilirmiyim. işim var tabi (belki actigim konulari gorebiliyorsaniz daha detayli okursunuz) ama eski usul oldugu icin resmiyette yok yani


  • @k7lest lise mezunu iseniz iş tecrübenizin olmamasının bir önemi yok.


  • En son 2021 yılı sonu yazmışım. Uzun zamandır daha yeni aktif oldum. Gerçekten de o ilk baştaki heyecan gidiyor. Ama yine de başvurumuzu yapıyoruz. Eskiden her gün girerdim buraya. Şimdi sadece sonuçlar açıklanırken giriyorum.

    Bu sene herkese bol şanslar diliyorum.


  • Çok sakin buralar.. Mayıs a da 3 aydan az zaman kaldı.
    Eskiden sayaç vardı, bi ara dv26 için de aktif di ama göremedim şimdi?

    Zaman azaldıkça hareketlenecektir mutlaka ama sayaç aktif olsaydı güzel olurdu.
    Herkese selamlar.

  • ⭐⭐

    @k7lest Lise diplomanız varsa ve kazandığınız taktirde gösterebileceğiniz bir mali yeterlilik varsa gerisinin bir önemi yok.


  • @orhancengizk Sayaç buga girdi galiba başvuru zamanında eklenmişti o sıfırlanınca bir daha eklenmedi

    Bu sene 500 sayfayı görmeyiz gibime geliyor kimseden çıt çıkmıyor

  • ⭐⭐

    Sayaçlar için bir iki admine mesaj atarsak ekleyeceklerini düşünüyorum ama mesaj atmak istemiyorum sebebine gelirsek kazanan yada kazanıp da sorun yaşayanların her birine yardımcı oldukları için bu kadar basit bir konu için onları meşgul etmek istemiyorum bu yüzden ben kendi sayacıma haftada bir kez bakıyorum vaybe zaman ne kadar hızlı geçiyor diyorum :)

    12 hafta kaldı :)

    image.png


  • @T-C-Kubilay-Dikici Ramazandan sonra bir şey kalmıyor valla :)


  • Selamlar herkese, ilk başvurum ve mayısta güzel haberi alacağımdan nerdeyse eminim! 😅 ilk başvurumda greencard bana çıkacak💪💪💪
    Sevgiler sabırsızlıkla gün sayan herkese 🤓


  • @newbie97 Sonuçlar biran önce açıklansa ramzan dan umutluyum hızlı geçiyor çünkü bugun yeni bir yatırım daha yaptım güzel bir yatırım fırsatı daha geldi 20 aylık bir borcun altına girdim :D kazanırsam olurda giriş çıkış yapıp tr tekrar dönmem gerekecek :)


  • @T-C-Kubilay-Dikici Hey maşallah 20 aylık borç :beaming_face_with_smiling_eyes: Ben kredi kartı kullanmıyordum bana zorla ailem çıkarttırdı. Bende parasal konularda aşırı tutumluyum ekstrem otomatik ödemede ama yine de incelerim harcamalarımı. Bir gün baktım kredi kartı aidatı kesilmiş ne hikmetse. Aradım dedim ben sizin maaş müşterinizim benden niye aidat kesiyorsunuz vs bana dediler ki kartınızı 6 ay iptal ettirmezseniz kestiğimizin %75 ini iade ederiz bende el mahkum kabul ettim. Tam 6 ayın dolmasını bekledim dolduğu gibi aradım iptal ettirdim kurtuldum zaten kullanmıyordum. Aidatsız kart vs verelim dediler kabul etmedim tüm ısrarlara rağmen iptal ettirdim.

    O şu kadar krediniz hazır diye sms atan, sürekli arayıp limitinizi yükseltelim diye çabalayan bankadan bir daha ses soluk çıkmadı o günden beridir. Ne arıyorlar ne soruyorlar kredi kartın olmayınca :beaming_face_with_smiling_eyes: Hayatımda hiç kredi felan da çekmedim zaten ödememi de geciktirmiyordum otomatik ödemede olduğu için kart. Herhalde beni yolunacak kaz olarak görüyorlardı. Bende de huy var asla kredi çekmem, çekersem rahat uyuyamam borç vs beni aşıyor, zaten bu yaşıma kadar para biriktirdim maddi yönden rahatım o yüzden. Geçen sene hayatımda ilk defa kurban kestim, rabbim öyle bir yerden para nasip etti ki anlatamam. Öyle bereketli oldu ki sanki banka hesabımdan hiç para eksilmedi üstüne hiç ummadığım yerden para geldi. Size de tavsiyem rızkınızdan asla şüpheye düşmeden bu sene kurbana girmeniz, emin olun paranızdan eksilmiyor aksine çoğalıyor :)


  • @newbie97 ne güzel sizin adınıza sevindim. ben çok fazla kredi kartı kullanırdım evlendikten sonra eşim frenledi beni bir dönem kartlarımı bile kapattım daha sonra ailemden birinin sağlık sorunu oldu kart kullanmam gerekti hastaneye taksitle çekmem gerekti bundan dolayı aldım şuan kartlarımın limiti 1milyon toplam harcamam 15bini geçmez kart ile eşim bu konuda çok frenliyor beni borcun altına girme sebebim ise yatırımdan dolayı bu faizsiz evimm sektörlerinde güzel bir kampanya vardı bu yüzden borcun altına girdim ayda 75k ödeyeceğim 8 ay sonra ev alacağım


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum