Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @murat-taskin California içinde söyledi:

    ABD de 15- 20 yıldan daha az yaşayanlar bir şey yazmasın lütfen.

    Şu son cümleyi okuyunca beynimden aşağı kaynar sular indi. Lütfen böyle bir derdiniz varsa kendinize özel sadece 15-20 yıldan fazla ABD'de yaşayanların üye olabildiği bir grup kurun.

    Aksi takdirde kimseye efelik yapmayın rica ederim.
    Herkese açık bir yere yazıyorsanız isteyen herkes de görüşünü belirtebilir.

    Kaldı ki siz kendiniz güncel deneyimlerinizi 10 günlük gözlemle yazdığınızı belirtmişsiniz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @volkanu bulaşma değmez muhtar olur kendisi


  • @murat-taskin Murat abi mesajin ve verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Ben niye Florida, Texas, California'ya gitmiyorum saniyorsun? Bizim burada o saydiklarinin hicbiri yok. Gecenlerde Vermont eyaleti diversity olsun diye Hispanic ve African -American'larin bolgeye yerlesmesini tesvik etmeye calisiyor. Benim oglanin okulunda 500 cocuktan 8-10 tanesi siyahi ya da Hispanic.
    Ben iki yili doldurdgum icin self employed olarak mortgage guestimate aldim ancak simdi. 250K veririz dediler. 250K'ya bizim burada ev yok. @Rookie ile konustuk dun, o da Alabama'da. Abi senin istedigin gibi ev yoktur herhalde 250K'ya dedi, ben de hayir benim istedigim gibi degil hic ev yok dedim. Burada insan kalitesi cok yuksek, egitim seviyesi de oyle. Yan komsumuz olan ev sahibimizle birbirize jest yapmaktan gina geldi. Adam kapimizin onunu karini kurur, biz kapilarina sarap cikolota birakiyoruz falan. Okul saglik vs buradaki seviye malum. Gel abi sen buraya. Herkesin gelme amaci farkli olabilir. Ben buraya refah duzeyi icin gelmedim, medeniyet, insaniyet, bireysel ozgurlukler, ifade ozgurlugu icin geldim. Soguga da alistim, pahaliliga da. Massachusetts kimseyi zor durumda da birakmiyor. Bu yil 7K civari vergi odedim. Son kurusuna kadar helal hos olsun.


  • Sevgili @ayvalik10 kardesim. Iyi niyetli oldugunuza eminim ama bazen insanlarin zekasini kucukseyecek mesajlar yaziyosunuz. Siz yazmadan da google aramasi yapabilir herkes. Pek cok kisi bireysel tecrubeleri soruyor bu forumda, kalin saglicakla.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadriabi
    ABD de 15- 20 yıldan daha az yaşayanlar bir şey yazmasın lütfen.
    @crazycells yönetici olmasına rağmen bu cümleye göre yazmasın diyor sence mantıklı mı ağız dalaşına girmek için burada değiliz sadece siz amerikada yaşıyorsunuz diye bizi yukarıdan bakma hakkı vermez ki


  • Ya arkadaşlar yazının dili soğuk.. memleket yeterince sinirli. Her gün kavga var.. siyasiler sürekli ayrıştırıyor. Televizyonlarda tecavüz,ölüm,öldürme var.. siz bari kavga etmeyin.. birbirinizi yanlış aldığınızı düşünüyorum. Bu foruma değerli katkısı olsun herkesin.. 1 günlük arkadaşın tecrübesi de 10 yıllık arkadaşımın tecrübesi de önemli.. selamlar


  • @ayvalik10 kimsenin size tukaridan baktigi yok, en azindan ben bakmiyorum. Adam Kalifornia’dayim nereyi gezeyim diye soruyor size Tr’den gezimanya sitesini oneriyorsunuz. Sadece burada degil baska basliklarda da boyle mesajlarinizi muhtelif defalar gordum.

    15-20 sene yazarak mubalaga etmis Murat abi. Kisisel tecrubesi olan demek istemistir herhal ama sert tinlamis haklisiniz. O sekilde dile getirmese iyiydi.

    Saka bir yana forumda ilgili bolumler acilabilir. Burada yasayanlarin ya da henuz yasamayanlarin konu acabildigi bolumler. Gearslutz forumu vardir mesela orada high end-low end ayirimi vardir. Yuksek seviyeli ekipmanlarla ilgli bolume uciz ekipmanlarla ilgili baslik acarsaniz kimse cevaplamaz hatta baslik kilitlenir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadriabi müsait bir zamanda inceler misin ben dalga geçmek için yazmadım bu siteyi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    yok sayin @ayvalik10 , tabii ki -sayin @VolkanU 'nun da belirttigi uzere- herkes yorum yapabilir bu konuda.

    Orada sayin @murat-taskin konu icin degil, kendi yorumu icin gelecek cevaplari kastetmis, demek istedigi "ben eskiyle su an gordugum durumu kiyasliyorum ve gozlemlerimi yaziyorum, eger siz yeni tasindiysaniz, eski halini bilmediginiz icin size oyle gorunmuyor olabilir"...

    Anladigim kadariyla bu konuda tartismak istemedigi icin de o sekilde ekleme yapmis, yazmasaymis daha iyiymis ama bence de kotu niyetle yazmamis. Zaten oyle olsa su an ardi ardina cevaplar vermis olurdu. Ayrica forumda hickimsenin fikir veya deneyimlerini de yanlislamaya calismiyoruz; o usluba sahip olan kisiler de forumdan ayriliyor. Dolayisiyla boyle cumleler yerine daha yapici bir uslupla konusmak lazim. Ama diger taraftan da insanlar onca isi gucu arasinda foruma girip yorum yazmaya ve bilgi vermeye calisiyor, bunu da takdir etmek, dolayisiyla da boyle bir anlik agizdan cikan cumle veya kelimeleri de hosgormek lazim 🙂 Ben California'da yasiyor olsam sayin @murat-taskin 'in bu yorumlari uzerine bundan alinmak yerine, kendisine eski California hakkinda sorular sorardim 🙂 Nerelerde, ne kadar yasamis, hangi sektorlerde calismis vs. vs.

    Lutfen rahatsiz oldugunuz yorum veya cumlelerde, o yorumu rapor edip (yorumun sag altinda bulunan seceneklerden) dilerseniz bana da mesaj gonderin. Ben ilgili kisilerle uygun sekilde konusurum.


  • @crazycells Yazdıklarınızın her kelimesi doğru. Anlayışınıza hayranım. Keşke sizin gibi olsa herkes. Ne yazık ki ülkem insanının psikolojik bozukluğu burada da devam ediyor. Yazılanı anlamadan kafasında kurduğu hayale cevap yazıyorlar, sormak yerine hemen saldırmayı tercih ediyorlar. Biliyorum bu insanlarla uğraşmak sizin için çok daha zor. Harika bir insansınız. Sabrınız muhteşem !
    Başarılarınızın devamını diliyorum. NY'a geldiğimde sizi tanımak isterim.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 California içinde söyledi:

    @murat-taskin gezimanya bir site vardır orasını incele youtube bak Los Angeles bahsediyoruz. Bence biraz araştır

    Siz gezimanya sitesinin sahibi veya editörü müsünüz?
    Youtube kanalınız nedir?


  • @sadriabi Sadri Bey, İyi akşamlar, Bu gün LA'de epeyce dolaştım.. ben taktım bu polislere 🙂 Burada da ortalıkta hiç polis yok. Hiç alışılmamış bir durum. Kuytuda bekleyip kural ihlal edenin üstüne avını bekleyen bir kaplan gibi atlayıp kovalayan polislerden eser yok. Sanırım tasarruf amacıyla binlerce arabayı garaja çektiler. Buna bağlı olarakta kural ihlalleri almış başını gitmiş. (Sanırım tüm ABD aynı durumda) Eski alışkanlıklarını sürdürenler de az değil allahtan. Los Angeles, TR kaynaklılar dahil hiç seyahat konulu web sitelerinde abartıldığı gibi değil. Santa Monica, Beverly Hills gibi bir kaç seçkin semtin dışında LA adeta bir Meksika şehri gibi. Hollywood ve Sunset Blvd. ı ne yalan söyleyim Ankara, Ulus'taki Denizciler Caddesi'ne (Ankara'nın en eski caddelerindendir) benzettim 🙂 Bizim Tunalı Hilmi ve Bağdat Caddesi bin kat daha güzel ve modern.
    Bu yakada da kalite yukarılara çıktıkça artıyor. Sanırım Oregon ve Washington bu yakanın yaşanabilir eyaletleri. İnsan burada New York'u bile arıyor doğrusu.
    6 ay sonra sanırım ilk durağım tavsiyeniz doğrultusunda MA olacak.


  • @murat-taskin abi selam. Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. CA’da bulunmadim, uzaktan seviyorum. 🙂 Arkadaslarim var. Uzaktan is yaptigim bir okul ve pek cok musterim var. Genc ve bekar olsaydim gelirdim. Evli ve cocuklu 47 yasindayim Istanbul yasantisi bir silindir gibi uzerimden gecmis o yuzden buyuk sehir ve attraksiyona hic gelemiyorum. Arada bir Boston’a bir restorana, gezmeye, oglani akvaryuma gezmeye ya da nadiren is icin bir gidip hemen geri kaciyorum. Buraya geldiginde Boston merkezde buyuk metropolun olumsuzluklarini hissedersin burada da ama kanaatimce burasi daha duzenli gelecektir sana. Nerde olursa olsun bence bu ulkede biraz sehir disina cokarsan daha fazla huzur bulursun. Eski hallerini bilmem tabi. 2010’da yine Boston’a gelmistim daha eskisini bilmem.

    Bizim kasabada ve komsu kasabalarda polisler ziyadesiyle mevcut ve kanaatimce islerini gayet iyi yapiyorlar. Tali yolda kenara cektikleri arabalara sahit oluyorum ve boyle bir yolda neden cevirmislerdir acaba diye merak etmeden edemiyor insan.
    Iki haftada bir cuma gunleri polis memurlari sabah okula girerken okulun kapisinda butun cocuklara cak yapiyorlar. High Five.
    Hanim haftanin 3 gunu okulun kutuphanesinde gonullu olarak calisiyor. Haftada bur gun polis memuru gelip hal hatir soruyor ortalagi kolacan ediyormus ve cocuklarla ogle yemegi yiyormus.

    Kuralsizliktan sikayet edip buraya gelmis bir kisi olarak cok dikkatliyim ama bir kere otobanda State Trooper cevirdi.
    Gece 12ye yaklasirken Boston’dan gec saatlere kadar devam eden bir isten donuyordum. Sagdan 2. Seritte seyrederken sol arkamdan yaklasip hizini sabitledi. Farlari gozumu aldigi icin biraz ani sekilde yavasladim, sarhos falan zannettim. O anda isiklari calistirinca trooper oldugunu anladim. Zifiri karanlikta eli silahinda yanima yaklasti, evrak istedi. Ic cebimden cikarmak icin izin istedim. Aracina dondu, GBT yapti. Niye aniden yavasladin telefonuna mi bakiyordun falan dedi. Ani serit degistirmekten bana yazili uyari verdi. Sert ama saygili ve duzgun bir tavri vardi.

    Bir keresinde ilk sene oturdugumuz 3. kat apartman dairesinden bakarken sitenin havuzunda bir vakaya sahit olmustum. Muhtemelen iki hanim agiz dalasina girdigi icin bir polisi aramis. Iki ayri state trooper araci bir de Salisbury Police araci geldi. Ayri ayri kadinlarla dakikalarca konustular vs vs. Bizim burada asayis berkemal gibi gorunuyor abi. Bu kadar soguga bu kadar pahaliliga ve vergiye bu kadar insanin bir bildigi olmali burada yasamak icin.
    Mesela buradaki lemon law cok kuvvetli New Hampshire’a kiyasla. O yuzden arabayi buradan aliyorsun, iPhone’u NH’dan, cunku orda sales tax yok. Gerci son zamanlarda NH’dan alis veris yapmaya imtina eder oldum zira vergi onlara gidiyor. Cevrede buy local cagrisi goruyorum zaman zaman.
    Bir de benim oglan universiteye gidince ikametimiz burada oldugu icin in state fiyari odeyecegiz.

    Neyse cok uzadi. Bozuk yollarla falan da ilgili bazi fikirlerim var bir ara onlari da yazmak istiyorum.


  • @murat-taskin Ankara'da uzun yıllar araç kullandım. Son 6-7 yıldır özellikle hiç çevirme denk gelmedi. Daha öncesinde 1-2 kez çevirmeye denk gelmiştim. Ama artık trafik polisi de görmüyorum. Son furyada uçana kaçana ceza kesip iyi para topladılar ama öncesinde gerçekten ortalıkta polis göremiyorduk.
    Santa Clara'da epeyce polis var ortalıkta. Kimi turlayanlardan kimi trafikte kenarda sotelenmiş. 30 dk lık bir yolculukta mutlaka 1-2 devriye arabası görüyorum. Bizim sokak D şekilli bir loop. Ama bizim sokaktan bile gecede 1-2 defa polis geçiyor 10-15 mile ile.


  • Sevgili Sadri,
    Ben de teşekkür ederim. Güzel anlatmışsın eline sağlık. Benim yaşadığım, özlediğim Amerika tam da orası gibiydi işte.
    Şimdi yine hemen itirazlar yükselecek 🙂 ama CA özellikle LA dediğim gibi bazı elit yerleri dışında tam bir şişirilmiş balon... Belki bir kez merakını gidermek için gelmeli insan. Ama bence buna bile değmez. Ben senin gibi değilim. Genç! (63) ve bekarım. Çoluk çocukta yok ama ne yalan söyleyim sevemedim işte buraları.
    Kışları yaşanan güzel havasından başka bir şey yok (hoş artık o bile kalmamış. Yakın dağlarda kar var, hava buz... bir haftada grip oldum :))
    İlk yazışmamızda Salisbury ve civarını Google Maps den ve Zillow'dan inceledim. Tek olumsuz yanı evlerin çok eski ve pahalı oluşuydu. Tabii gelip görmek ve yaşamak farklı. Mutlaka yeni, güzel binalar da vardır. Onu da dediğim gibi 6 ay kadar sonra yapacağımı umuyorum.
    Yollar ABD'de ilk bozulan yerlerin başında geliyor. 2010 yılında geldiğimde dikkatimi çekmişti. Sanırım ilk kısıntıya oradan başladılar.
    Güzel sohbetin devamını bekleyeceğim. Sevgiler.


  • @murat-taskin California içinde söyledi:

    Bu yakada da kalite yukarılara çıktıkça artıyor. Sanırım Oregon ve Washington bu yakanın yaşanabilir eyaletleri. İnsan burada New York'u bile arıyor doğrusu.
    6 ay sonra sanırım ilk durağım tavsiyeniz doğrultusunda MA olacak.

    Seattle ve cevresi dururken, kar-kis, buz gibi Boston 🙂 WA nin polisi de boldur hem. Kirklanddan sonra Turkiyeye donunce bizim cocuklarin dikkatini ceken sey Turkiyede trafik polislerinin az olusu ve ihlallere goz yummalari olmustu. Demek ki o gorunurluge alismislar. Ayrica WA ahalisi trafikte de cok saygilidir. Amerikanin dogu yakasina tasindiktan sonra, pacific northwest denen bolgenin amerikanin en yasanilasi yeri oldugu fikrinde biz ailece hemfikiriz. Madem karar verme asamasindasiniz, hem atlantik hem pasifik tarafinda yasamis biri olarak izlenimlerimi paylasmak istedim.


  • @murat-taskin California içinde söyledi:

    Sevgili Sadri,
    Ben de teşekkür ederim. Güzel anlatmışsın eline sağlık. Benim yaşadığım, özlediğim Amerika tam da orası gibiydi işte.
    Şimdi yine hemen itirazlar yükselecek 🙂 ama CA özellikle LA dediğim gibi bazı elit yerleri dışında tam bir şişirilmiş balon... Belki bir kez merakını gidermek için gelmeli insan. Ama bence buna bile değmez. Ben senin gibi değilim. Genç! (63) ve bekarım. Çoluk çocukta yok ama ne yalan söyleyim sevemedim işte buraları.
    Kışları yaşanan güzel havasından başka bir şey yok (hoş artık o bile kalmamış. Yakın dağlarda kar var, hava buz... bir haftada grip oldum :))
    İlk yazışmamızda Salisbury ve civarını Google Maps den ve Zillow'dan inceledim. Tek olumsuz yanı evlerin çok eski ve pahalı oluşuydu. Tabii gelip görmek ve yaşamak farklı. Mutlaka yeni, güzel binalar da vardır. Onu da dediğim gibi 6 ay kadar sonra yapacağımı umuyorum.
    Yollar ABD'de ilk bozulan yerlerin başında geliyor. 2010 yılında geldiğimde dikkatimi çekmişti. Sanırım ilk kısıntıya oradan başladılar.
    Güzel sohbetin devamını bekleyeceğim. Sevgiler.

    Abi, bizim buralarda ev stoku aslinda o kadar eski degil belki ama satiliga cikip satilmayi bekleyenler eski zira zeni bir ev satiliga ciktiginda cabucak satiliyor kanimca o yuzden Zillow'da falan karsilasmak zor. Emlak vergisi bize gore biraz fazla olsa da New Hampsire'da bize gore evler oldukca ucuz ve yeni. Ben zaten sinirdayim ama siniri gecersem saglik, egitim vs gibi konularda Massachusetts'in imkanlarini kaybedecegim o yuzden gecmiyorum.

    Bizim deniz kiyisi ve cevresinde yeni yapilar var. Bir tane yeni condo yapiliyor, 350K civari. O kadar mortgage ciksaydi hemen alirdim, belki seneye, satilmazsa tabi ama imkansiz.
    https://www.zillow.com/homes/for_sale/Salisbury-MA-01952/2086247740_zpid/58564_rid/pricea_sort/42.886781,-70.799933,42.809129,-70.923186_rect/12_zm/

    Cevrede Amesbury, Newburyport, Seabrook, Hampton, Rye gibi cok guzel yerler var. Portsmouth NH, Portland ME.

    Yanliz @Senay-Sirin hanimin dedigi gibi northwest de herhalde guzel yerler yasamak icin.


  • @Senay-Sirin Güneydoğu ve güneybatıdan sonra gelecek sefer kuzeydoğu ve kuzeybatıyı görme niyetindeyim. Her ne kadar Kuzeybatının yağmuru, kuzeydoğunun da soğuğu beni biraz düşündürse de aradıklarımı bulabilme umudu beni şimdiden heyecanlandırdı.
    350 K lık condo cazip geldi doğrusu. WA' da o fiyata ev bulmak zordur sanırım. Ne dersiniz Senay Hanım?


  • @sadriabi California içinde söyledi: merhabalar yazınızı okurken Massachusetts'in sağlık ve eğitim ile ilgili imkanlarına grizgah yapmışsınız. Eğer zamanınız olduğunda bu konuyu açabilir misiniz?
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @sadriabi California içinde söyledi:

    @murat-taskin Murat abi mesajin ve verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. Ben niye Florida, Texas, California'ya gitmiyorum saniyorsun? Bizim burada o saydiklarinin hicbiri yok. Gecenlerde Vermont eyaleti diversity olsun diye Hispanic ve African -American'larin bolgeye yerlesmesini tesvik etmeye calisiyor. Benim oglanin okulunda 500 cocuktan 8-10 tanesi siyahi ya da Hispanic.
    Ben iki yili doldurdgum icin self employed olarak mortgage guestimate aldim ancak simdi. 250K veririz dediler. 250K'ya bizim burada ev yok. @Rookie ile konustuk dun, o da Alabama'da. Abi senin istedigin gibi ev yoktur herhalde 250K'ya dedi, ben de hayir benim istedigim gibi degil hic ev yok dedim. Burada insan kalitesi cok yuksek, egitim seviyesi de oyle. Yan komsumuz olan ev sahibimizle birbirize jest yapmaktan gina geldi. Adam kapimizin onunu karini kurur, biz kapilarina sarap cikolota birakiyoruz falan. Okul saglik vs buradaki seviye malum. Gel abi sen buraya. Herkesin gelme amaci farkli olabilir. Ben buraya refah duzeyi icin gelmedim, medeniyet, insaniyet, bireysel ozgurlukler, ifade ozgurlugu icin geldim. Soguga da alistim, pahaliliga da. Massachusetts kimseyi zor durumda da birakmiyor. Bu yil 7K civari vergi odedim. Son kurusuna kadar helal hos olsun.

    Boston’a bedava Harvard’dan master verseler gitmem 😀 Sizler kar buz ayazdan tir tir titrerken bahcemde domates ekip tutar mi tutmaz mi diye dertlendim bugun 27 derece sicakta.

    Hemen suraya zillow dan guncel bir ev linki paylasayim oyle devam edeyim.

    https://www.zillow.com/homedetails/3930-SE-9th-Ct-Cape-Coral-FL-33904/45401139_zpid/

    Linkteki ev 10000 sqfeet alan icerisinde havuzlu ev ve $215000.

    Ben oncelikle Abd yasantima Philadelphia dan basladim. Ankarali oldugumdan buz gibi havayi gorunce bu mudur dedim ve Florida’ya kactim. Florida’nin neresinde yasayacagini bilmezseniz her yer hispanic dilde ispanyolca gibi bi yanilgiya kapilabilirsiniz. Mesela Miami’de yasanmaz hatta gezilmez bile bence 🙂 sadece adi cikmis. Hem de dediginiz gibi dili ispanyolca agirliklidir. Burdan hareketle Guney eyaletleri kaba sabadir diye genelleme yapmakta yanlis olur. Benim sehrimde Cape coral-fort myers trafigin t si yoktur herkes birbirine saygilidir dili ingilizcedir ve buyuk sehirdir. Aradiginiz herseyi bulabilirsiniz bulamazsaniz da amazon prime bir tik ötede zaten.

    Florida’yi kotuleyenin anlini karislarim diyomusum 😁😁😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum