@Karras @Programmer dediği gibi eğer oturumun yoksa çok sağlam referansin olmalı. Bahsettiğin bölümde piyasa hintlilerde 🙂 Ayrıca bu bölümde burada iş bulma ihtimalin Türkiye'de bulma ihtimalinden daha fazla. Bizde her işi herkese yaptırma düşüncesi olduğu için bu iş alanı çok kısıtlı.
-
@JesusBeliever detayları öğrenebildiniz mi? ya da IT alanınızda biryönelme veya gelişme oldu mu?
-
@arnblt Gercekten oyle bazen diyorum ki gayet normal telaffuz ettim bu kelimeyi nasil anlamaz! 🙂
-
İşe yeni başlayan bir junior developer amerikada en kolay nasıl iş bulur neler yapmalı üniversite şart mı?
-
@dilmel, içinde söyledi: FIRAT ÜNİVERSİTESİ Yazılım Mühendisliği (İngilizce) (UOLP-Sam Houston State)
@cgokhan 2023 talihlilerinden, ne yazık ki gidememiş olabilir.
Aynen o gözümden kaçmış, umarım mülakat alır.
-
@Karras @Programmer dediği gibi eğer oturumun yoksa çok sağlam referansin olmalı. Bahsettiğin bölümde piyasa hintlilerde 🙂 Ayrıca bu bölümde burada iş bulma ihtimalin Türkiye'de bulma ihtimalinden daha fazla. Bizde her işi herkese yaptırma düşüncesi olduğu için bu iş alanı çok kısıtlı.
-
-
@harryp4, içinde söyledi: 10 yıllık yazılımcı deneyimim var, amerikaya turist vizesiyle gitsem iş bulup kalma ihtimalim nedir?
Oncelikle merhabalar. Ben lise mezunuyum amerikada calismak ve vatandas olmak istiyorum. Universite mezunu degilim ancak yazilim gelistirici olarak calisabilirim. Sizce nasil bir yol izleyerek calisma ve vatandaslik hakki elde edebilirim? Suan benim gordugum kadariyla en kolay yolu yazilim muhendisligi icin 2 senelik bir ogrenim gorup sonra 4 seneye tamamlamak. Daha kolay yollari var mi? Cunku bunun icin yeterli birikime sahip degilim.Eger calismama izin verirlerse karsilayabilirim. Ogrenciyken 20 saatte olsa abd ici baska sirkete remote calismama izin verirler mi? Yanlis bir sey dediysem affola nedense kendimi gergin hissettim 😢
Yapmaniz gereken sey bir is bulmak olmali. Su an is bulmak icin yeteri bilgi birikiminiz ve tecrubeniz olmadigindan bunu ancak egitim alarak ve egitim alirken surekli staj ve networking firsati kovalayarak yapabilirsiniz diye dusunuyorum.
Ama maalesef egitim almak icin bunu karsilayabilecek maddi birikiminiz oldugunu da gosterebilmeniz lazim, daha sonra bir ihtimal calisma izni de alabilirsiniz lakin sadece bu ihtimal uzerinden konsolosluktan vize alamazsiniz.
Universiteye hazirlik icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
Ayrica genel olarak bu konularda hazirlik icin su basligi da inceleyebilirsiniz:
-
@thestars sayin @yalta latife yapti 🙂 tabii ki konunun ne zaman once acildigi konuya bilgi aktarmak icin bir kistas degil.
-
@ahsenaydgdu ben Amerikaya ilk ayak bastığım gün Manhattan 5.cadde de bir firma ile bookkeeping ve accounting üzerinde mülaktım vardı. Arada hatırlı kişiler vardı ve hemen başlamam gerekiyordu. Eşim sen IT cisin ne muhasebesi dedi. Telefon edip mülakata gitmedim. Zaten ilk gidişimde kalıcı olmayı düşünmüyorduk. 1 hafta durup döndük.
Söz kısası sorunuza cevap: Neden Olmasın 🙂 -
interviewlara hazırlık için çok güzel bir kitap var.
Bu adreste de pdf versiyonu bulunuyor. Amerika'daki mülakat süreçleri Trdekinden tamamen farklı, her halükarda code sessionlarda data structures veya algoritma soruluyor. İlgili linkin faydalı olacağını düşünüyorum.
-
Merhaba, ben de Hacettepe BBY mezunuyum. Türkiye de yazılım alanında çalıştım. Amerika'ya gittikten sonra da bilişim alanında çalışmayı planlıyorum inşallah.
-
Bu başlığın altına gidebilir bir haber: https://webrazzi.com/2018/12/14/apple-kuzey-austinde-1-milyar-dolarlik-kampus-kuruyor/
Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@rezanclz Cv nize ekleyeceginiz her turlu egitim sertifika isinize yarar. Birinde yaramaz digerinde yarar. Sonucta alaninizla ilgili bir sertifika aliyorsunuz. Ise alimlar merkezi sinavla yapilmiyor. Onemli olan mulakatda bilginizi karsi tarafa hissettirmeniz.
-
Arkadaşlar merhaba,
Ben de yazılımcı olarak yeni bir iş teklifi aldım, ve ilk defa amerikada background-check süreci yaşıyorum haliyle önceki iş tecrübelerimin hepsi türkiyede.
Yaklaşık 16 gün önce bilgilerimi Checkr üzerinden doldurdum ama hala rapor durumu için processing gösteriyor. Tatil dönemidir diye olabilir ama oldukça zaman geçti.
Daha önce bu süreçten geçen arkadaşlar, bu kadar uzun sürmesi normal midir?
-
Sure cok degisken olabiliyor. Kendi maillerime baktim Lyft 1 haftada tamamlamis, Walmart 1 ayda. Su an ise basladigim yerde 15 gun onceden background check atmislardi ise basladigimda tamamlanmamisti. Ama yine de ise baslamistim.
-
@maliek42 bu ise baslamaniza engel degil. Ama bir problem olursa anlasmayi sonlandirirlar. Zaten boyle bir madde vardi offer da.
-
@arnblt yani geçmişimle alakalı bir problem yok, suç kaydı veya başka bir şey. Cvdeki şirketler ve tarihleri ile ilgili de bir sorun yok ama işe başlama tarihimi uzatabilirler. Umarım sıkıntısız sonuçlanır. Teşekkür ederim.
-
-
@TMG Suç geçmişi, eğitim ve iş tecrübesi için Checkr üzerinden bir form doldurdum. Aslında sadece isimden ve doğum tarihinden Türkiye’de sonuç almaları kolay mı onu da bilmiyorum. T.C. vermedim.
-
-
-
@maliek42 Merhaba, Öncelikle tebrik ederim adınıza çok sevindim. Bende sürekli cv gönderiyorum sadece bir kaç tane ön görüşme oldu ama bir türlü ilerlemiyor görüşmeler. Özellikle tavsiye deceğiniz bir şey var mıdır?
-
@maliek42
Basvuru yaptiginiz firmanin calistigi anlasmalk sirketin is yogunlugu, resmi tatiller vs bu sureyi uzatabiliyor. Ortalama bg check 7 ile 14 is gunu surebiliyor. Bazi durumlarda 21 is gunune ciktigina sahit oluyorum. -
Eger basvurularin cogundan bir cevap gelmiyorsa, resumenizde sorun olabilir ve recruiter esgecebilir. Resumeniz yeterli detaya sahip olmayabilir. Profesyonel birine hazirlatabikirsiniz. Ozellikle resumenizde fotograf kullanmayin.
Ilk etapta, amerikada is gecmisiniz yoksa, agency ler araciligiyla ise girilip ordan yuruyebilirsiniz.
Maas bekletinizi hicbir zaman ilk gorusmede belirtmeyin. Profesyoneller her zaman 2. Gorusmede maas beklentisini belirtir.
Maas beklentinizi, glassdoor gibi sitelerde o bolgede o pozisyona odenen maas araligini ogrenip, o sekilde fiyat soyleyin.
-
@jtcarlos bu aralar tum sektorlerde oldugu gibi yazilim sektorude sorunlu. Ben Turkiyede 23 yil calistiktan sonra burada is teklifi aldiktan sonra ABD ye yerlestim. Tabii hali hazirda GC vardi ama ABD tecrubesi yoktu. Bu ciddi problem olabiliyor. Ama yuzde 100 sart degil. Artik cogu is IT consulting ve services firmalari uzerinden yuruyor. Bu firmalar genelde ya araci firma oluyor ya da kendileri direk alim yapip client lara danisman olarak eleman veriyor. Araci firmalar sizi ilk once kendi mulakatina sonrada client mulakatina aliyor gecerseniz araci firmanin elemani olarak client da contractor olarak calisiyorsunuz.Client da proje bitince araci firma ile de anlasmaniz feshediliyor. Bazi IT service ve consulting firmalari ise kendi mulakatindan sonra sizi ise aliyor ve maas odemesi yapiyor tum haklariniz ile birlikte. Bu surede de size client mulakatlari ayarliyorlar surekli. Tabi bunlari gecemezseniz size en fazla 3-4 ay gibi bir sure tahammul ediyorlar ve anlasmayi sonlandiriyorlar. Oncelik ne tur firma olursa olsun bir is almaya calisin. Firmanin kendisi, araci firma veya danismanlik firmasi artik hic farketmiyor. Bugun bankalar veya buyuk kuruluslar acimasizca lay-off yapiyorlar. Bu durumda tamamen ortada kalirsiniz. Ama danismanlik firmasinda veya outsource olarak orada calisiyorsaniz en azindan yeni client imkanlari ve 3-4 aylik bir zamaniniz oluyor is bulmak icin. Birde cv nizi iyi hazirlayin her ise ayni cv ile basvurmayin. Kolay gelsin.
-
@arnblt bu danışmanlık firmalarının %90i dolandırıcı hintlidir

-
@charon yok o tur danismanlik firmalarindan bahsetmiyorum. TCS, Wipro, Infosys, Deloitte, Accenture, IBM, Cognizant gibi firmalardan bahsediyorum. Cogu Turkiye deki cok buyuk bankalarindan bile cok buyuk.
-
@arnblt cognizant ve infosys hintlidir ve dolandırıcıdır.
hatta dava bile açıldı kendilerine cbp tarafından. Hatırladığım kadarıyla abd tarihinin en yüksek cezasını ödediler
arkasında hintli olan her şirket dolandırıcıdır h1b konusunda. Deloitte vs. düzgün tabi ki.infosys

-
Dolandirmaktan kastim su. Bazi firmalar para karsiligi kurs verip insanlara fake cv ler duzenleyip ise sokuyorlar. Bu kurslar nedense cok pahali kurs oluyor. Yani tam anlamiyla bir adam carpma. Bu tur firmalar aslinda paravan firmalar oluyor. Yukarida belirttiginiz ihlal maalesef bizim ulkemizdeki cok buyuk bankalarda da oluyor. Halkbank olayini unutmamak lazim ABD hala Halkbanki suclu goruyor. Bende Turkiyede devlet bankasinda calistim. Bizim bankayada savcilik sorusturmalari acildi usulsuz kredi islemlerinden. Usulsuz veya kanuna aykiri her islem suctur. Ben siz dolandiricidir diye yazinca insanlardan para toplayip is vaadiyle kandirma anladim. Maalesef bu tur sirketler cok var ABD de. Dikkat etmek lazim.
-
@jtcarlos hocam maalesef biraz geç gördüm gözümden kaçmış ama kendi tecrübemi aktarayım size belki bir faydası olur.
Yukarıdaki yorumlarda da belirtmişler, piyasa gerçekten oldukça kötü. İlan sayısı çok fazla ama başvuran sayıları da çok fazla. Bu da iş arayışını gerçekten zorlaştırıyor.
İlk önce bahsedildiği gibi cv’nin opitimize ve buraya uygun şekilde hazırlanması lazım. Reddit gibi forum sitelerinde baya bir başlık var. Kendi iş arayışımda cvyi optimize etmenin gerçekten faydasını gördüm. Dönüş almamda faydası oldu diye düşünüyorum. Biraz araştırıp kısa, ekstra kelimelerden, laf kalabalığından uzak ve öz bir cv hazırlarsanız oldukça faydası olur. Kendim 4-5 kere güncelledim cv’yi bu süreçte.
İkinci söyleyeceğim linkedin özelinde yoğunlaşmakta fayda var. Birçok web sitesi var, özellikle IT alanında iş arıyorsanız. 5-6 yere üye oldum ben de. Bunlardan da geri dönüş aldığım oldu ama dolandırıcıların eline düştü mailim ve cv’im. Faydadan çok zararı dokundu bana. Kendi tecrübeme dayanarak çok yararlı gelmedi o siteler(Dice, Builtin vs).
Üçüncü ve bence en önemlisi doğru zamanda iş ilanına başvuru yapmak. Bence en kritik olanı bu. Eğer ilana 50. veya daha üzeri sırada bir başvuransanız gerçekten şans çok azalıyor gibi. Halihazırda 100 üstü başvuru almış bir ilana başvurmak boşa form doldurmak gibi geliyor bazen. Özellikle ilk 20 başvuran arasında olduğum birçok yerden geri dönüş aldım. O iş başvuru formlarını doldurmak ciddi zaman kaybı oluyor bir süre sonra. Birkaç hafta iş arayıp geri dönüş alamadıktan sonra, sadece son gün açılan ilanlara odaklanmaya başladım. Linkedin’de de bu son gün açılan iş ilanlarını en güncele göre sıralayıp başvuruyordum. Birkaç saatte bir bu şekilde kontrol edip özellikle sabahları çok iş ilanı paylaşıldığı için erken kalkıp takip ediyordum. Sadece bu şekilde başvuru yapmaya odaklandıktan bir hafta sonra aynı günde birkaç recruiterla mülakata girdiğim zamanlar oldu. Biraz şans faktörü de kensinlikle gerekiyor.
Diğer bir konu da yılın hangi döneminde olduğumuz da önemli. Ben ekim-aralık arası iş arayışındaydım. O döneme göre iş ilanları ciddi şekilde azalmış gibi görünüyor şu an. Bir aya falan sanırım yine çoğalır diye düşünüyorum forumda daha tecrübeli arkadaşlar vardır.
Buraya kadar olan kısım mülakata girebilmek içindi. İş arayışına odaklanıp, moral bozup kesinlikle mülakata çalışmayı bırakmamak gerekiyor. Yorucu bir süreç ve ben doğru düzgün çalışamadığım için başka birkaç güzel fırsatı kaçırdım. Mülakatı aldığınızda panik bir şekilde çalışmamak özgüvenli olmak için hazır olmak ve fırsatı tepememek çok önemli. Çok fazla gelmiyor o fırsat.
Siz belki de amacınıza ulaşmışsınızdır ama abdye yeni gelecek arkadaşlara da tecbüreleri aktarmış olurum bu vesileyle.
Bol şans dilerim.
-
Merhaba oyun sektöründe durumlar nasıl güncel bilgisi olan var mıdır, senior game artist / concept artist alanında linkedinde oldukça açık pozisyon görünüyor ama henüz bir başvuru yapmadık.Mülakat aşamasında oturum olmayınca kabul almanın zor olduğuna dair çok şey okudum.Sizce şimdiden oradaki bir şirketle uzaktan çalışıyor olmanın artısı olur mu gc aşamasında?
-
@cvatulip Dora Özsoy'u takip ediyor musunuz
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k