Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.1k 128

• Bu istedikleri belgeleri sozel istedi telefonda konusurken. Pasaport istemek yasal degilse sozel istemesinin sebebi bu olabilir bilemedim. Bana mail atti maildeki email uzantisi sirketin ismi araci firma bu zaten. Ismi de talentola. Recruiter linkedinden kendi ulasti bana. Bu arada son gorustugum recruiterlarin cogu greencard istiyor bilgilerini gizleyerek yolla diyor. Yasal calisma izninin olup olmamasini check etmek icin sanirsam. Bunu istemeleri de yasal degilmis galiba ama kendilerini mi garantiye almak istiyorlar bilmiyorum.

• @serlinkonakciyan yani bilgilerini gizleyerek yolla diyorsa kimlik hirsizligi degildir gibi de geldi. hani belki seni firmaya sunduktan sonra bunun calisma izni yokmus nasil insan buluyorsunuz diye firmadan geri donus olmasin iye yaiyor da olabilirler.

Bir de bana araci firmalar cok saglammis gibi gelmiyor. Dogrudan formanin ik departmani daha saglikli geliyor. tabi is olmayinca secme sansi da cok olmuyor.

• merhabalar ofansif security alaninda calisiyorum yeni mezunum ve deneyimim cok fazla yok su an hali hazirda global danismanlik firmasinda junior pozisyonunda calisiyorum eger yapabilirsem kendimi direkt abd subesine transfer ettirecegim. Eger ettirmezsem diye aklimda birkac soru var. Alanim ile alakali sertifikalar almam yararima dokunur mu? OSCP CRTP eWPTX OSWE sertifikalarinin sinavlarina hazirlaniyorum. Para israfi orda sertifikaya bakmiyorlar diyen de var kesin al orada isini kolaylastirir diyen de var… ne yapacagimi bilemedim. Sertifikalar da biraz pahali, OSCP‘nin 1600$ ücreti var security alaninda calisan birisi cevaplayabilirse cok iyi olur benim icin :)

• @rezanclz Cv nize ekleyeceginiz her turlu egitim sertifika isinize yarar. Birinde yaramaz digerinde yarar. Sonucta alaninizla ilgili bir sertifika aliyorsunuz. Ise alimlar merkezi sinavla yapilmiyor. Onemli olan mulakatda bilginizi karsi tarafa hissettirmeniz.

• Arkadaşlar merhaba,

Ben de yazılımcı olarak yeni bir iş teklifi aldım, ve ilk defa amerikada background-check süreci yaşıyorum haliyle önceki iş tecrübelerimin hepsi türkiyede.

Yaklaşık 16 gün önce bilgilerimi Checkr üzerinden doldurdum ama hala rapor durumu için processing gösteriyor. Tatil dönemidir diye olabilir ama oldukça zaman geçti.

Daha önce bu süreçten geçen arkadaşlar, bu kadar uzun sürmesi normal midir?

• Sure cok degisken olabiliyor. Kendi maillerime baktim Lyft 1 haftada tamamlamis, Walmart 1 ayda. Su an ise basladigim yerde 15 gun onceden background check atmislardi ise basladigimda tamamlanmamisti. Ama yine de ise baslamistim.

• @maliek42 bu ise baslamaniza engel degil. Ama bir problem olursa anlasmayi sonlandirirlar. Zaten boyle bir madde vardi offer da.

• @arnblt yani geçmişimle alakalı bir problem yok, suç kaydı veya başka bir şey. Cvdeki şirketler ve tarihleri ile ilgili de bir sorun yok ama işe başlama tarihimi uzatabilirler. Umarım sıkıntısız sonuçlanır. Teşekkür ederim.

• @TMG Suç geçmişi, eğitim ve iş tecrübesi için Checkr üzerinden bir form doldurdum. Aslında sadece isimden ve doğum tarihinden Türkiye’de sonuç almaları kolay mı onu da bilmiyorum. T.C. vermedim.

• @TMG @maliek42 benim BG check de okul bilgisinde sorun cikmisti. Dogrulama icin alakasiz bir okula email atip bilgi istemislerdi. Ve surec bu yuzden gecikmisti. Ama bazi orneklerde sonradan tamamlandigini biliyorum.

• @maliek42 Merhaba, Öncelikle tebrik ederim adınıza çok sevindim. Bende sürekli cv gönderiyorum sadece bir kaç tane ön görüşme oldu ama bir türlü ilerlemiyor görüşmeler. Özellikle tavsiye deceğiniz bir şey var mıdır?

• @maliek42
    Basvuru yaptiginiz firmanin calistigi anlasmalk sirketin is yogunlugu, resmi tatiller vs bu sureyi uzatabiliyor. Ortalama bg check 7 ile 14 is gunu surebiliyor. Bazi durumlarda 21 is gunune ciktigina sahit oluyorum.

• @jtcarlos

Eger basvurularin cogundan bir cevap gelmiyorsa, resumenizde sorun olabilir ve recruiter esgecebilir. Resumeniz yeterli detaya sahip olmayabilir. Profesyonel birine hazirlatabikirsiniz. Ozellikle resumenizde fotograf kullanmayin.

Ilk etapta, amerikada is gecmisiniz yoksa, agency ler araciligiyla ise girilip ordan yuruyebilirsiniz.

Maas bekletinizi hicbir zaman ilk gorusmede belirtmeyin. Profesyoneller her zaman 2. Gorusmede maas beklentisini belirtir.

Maas beklentinizi, glassdoor gibi sitelerde o bolgede o pozisyona odenen maas araligini ogrenip, o sekilde fiyat soyleyin.

• @jtcarlos bu aralar tum sektorlerde oldugu gibi yazilim sektorude sorunlu. Ben Turkiyede 23 yil calistiktan sonra burada is teklifi aldiktan sonra ABD ye yerlestim. Tabii hali hazirda GC vardi ama ABD tecrubesi yoktu. Bu ciddi problem olabiliyor. Ama yuzde 100 sart degil. Artik cogu is IT consulting ve services firmalari uzerinden yuruyor. Bu firmalar genelde ya araci firma oluyor ya da kendileri direk alim yapip client lara danisman olarak eleman veriyor. Araci firmalar sizi ilk once kendi mulakatina sonrada client mulakatina aliyor gecerseniz araci firmanin elemani olarak client da contractor olarak calisiyorsunuz.Client da proje bitince araci firma ile de anlasmaniz feshediliyor. Bazi IT service ve consulting firmalari ise kendi mulakatindan sonra sizi ise aliyor ve maas odemesi yapiyor tum haklariniz ile birlikte. Bu surede de size client mulakatlari ayarliyorlar surekli. Tabi bunlari gecemezseniz size en fazla 3-4 ay gibi bir sure tahammul ediyorlar ve anlasmayi sonlandiriyorlar. Oncelik ne tur firma olursa olsun bir is almaya calisin. Firmanin kendisi, araci firma veya danismanlik firmasi artik hic farketmiyor. Bugun bankalar veya buyuk kuruluslar acimasizca lay-off yapiyorlar. Bu durumda tamamen ortada kalirsiniz. Ama danismanlik firmasinda veya outsource olarak orada calisiyorsaniz en azindan yeni client imkanlari ve 3-4 aylik bir zamaniniz oluyor is bulmak icin. Birde cv nizi iyi hazirlayin her ise ayni cv ile basvurmayin. Kolay gelsin.

• ⭐⭐

@arnblt bu danışmanlık firmalarının %90i dolandırıcı hintlidir :)

• @charon yok o tur danismanlik firmalarindan bahsetmiyorum. TCS, Wipro, Infosys, Deloitte, Accenture, IBM, Cognizant gibi firmalardan bahsediyorum. Cogu Turkiye deki cok buyuk bankalarindan bile cok buyuk.

• ⭐⭐

@arnblt cognizant ve infosys hintlidir ve dolandırıcıdır.
    hatta dava bile açıldı kendilerine cbp tarafından. Hatırladığım kadarıyla abd tarihinin en yüksek cezasını ödediler :)
    arkasında hintli olan her şirket dolandırıcıdır h1b konusunda. Deloitte vs. düzgün tabi ki.

https://www.ice.gov/news/releases/indian-corporation-pays-record-34-million-fine-settle-allegations-systemic-visa-fraud

infosys :)

• Dolandirmaktan kastim su. Bazi firmalar para karsiligi kurs verip insanlara fake cv ler duzenleyip ise sokuyorlar. Bu kurslar nedense cok pahali kurs oluyor. Yani tam anlamiyla bir adam carpma. Bu tur firmalar aslinda paravan firmalar oluyor. Yukarida belirttiginiz ihlal maalesef bizim ulkemizdeki cok buyuk bankalarda da oluyor. Halkbank olayini unutmamak lazim ABD hala Halkbanki suclu goruyor. Bende Turkiyede devlet bankasinda calistim. Bizim bankayada savcilik sorusturmalari acildi usulsuz kredi islemlerinden. Usulsuz veya kanuna aykiri her islem suctur. Ben siz dolandiricidir diye yazinca insanlardan para toplayip is vaadiyle kandirma anladim. Maalesef bu tur sirketler cok var ABD de. Dikkat etmek lazim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k