Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bu ayki bülten EB-2 için üzücü kendi açımdan baktığımda. İlk başvuru yaptığımızda forumdaki arkadaşların PD- interview arasındaki sürelerine bakarak 2025 yazında randevu almayı umut ediyordum. Şuan 2026 yaz aylarını bulabilir gibi duruyor,

• @chemistontheroad Hocam J1 icin 2 sene kuralinin kalktigi yaziyor artik. Acaba oncesinde J1 alip gitmek nasil olur? Waiver alma derdi olmayacak en azindan diye dusunuyorum. Tabi hem mulakat hem de giris acisindan riskli olabilir ama mevcut pozisyonu da kaybetmemek adina belki dusunulebilir.

• @shinriyeon Kuralın kalktığına dair bir kaynağınız var mıdır hocam? bu sebepten dolayı çok istediğim bir postdoc pozisyonunu kaçırdım. H1b alamadığım için.

• @chemistontheroad Kulen Law dan Remzi Kulen bugünkü videosunda söyledi. Videonun ilk girişinde bahsediyor. Şu an için detay vermedi.

• @Feridun-Boylu
    Teşekkürler Hocam, Bu bizim için epey güzel bir haber. Bulduğum postdoc pozisyonu umarım dolmamıştır.

Türkiye'nin de daha önce yer aldığı ülkelerin listesini de ben paylaşmış olayım;

• @chemistontheroad Evet hocam daha onceki konusmalardan hatirliyordum J1 ile pozisyon buldugunuzu, o nedenle dedim. Hatta mevcutta J1 olup 2 sene kurali olanlari da kapsadigi yaziyor. Detaylar burda var. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/exchange-visitor-skills-list.html

Tek sikinti EB2-NIW dosyasi yollanmis ya da onay alinmissa giriste sikinti olabilecegi yonunde ancak 2 sene kurali kalmadigindan belki de cok takilmazlar diye dusunuyorum.

• @shinriyeon
    Teşekkürler Hocam, Dün bu bilgiyi görünce hocaya mail attım direk. Fakat H1b veremeyeceğini söyleyip konuyu kapatmıştı yaklaşık 1 ay önce, umarım birini bulmamıştır 🙂 .
    Funding içeren bir postdoc bulmak oldukça zor TR'den.

• @chemistontheroad Rica ederim hocam, insallah hala pozisyon bostur. Bu arada pozisyon icin online mulakat felan yapmis miydiniz acaba? Kimi zaman sonraki asamalarda yuz yuze felan da cagirmak isteyebiliyorlar. Turkiye'de iken sans cok olmuyor malesef o acidan merak ettim.

• @shinriyeon
    Yapmıştım hocam online görüşme. Yani aslında vize aşaması kalmıştı sadece.

Bence ilanlara başvuru yapıldığında rekabet yüksek oluyor, direk hocalara mail atmak daha mantıklı fakat çok fazla mail atmak gerekiyor. Uygun pozisyonu olan birini denk getirmek çok kolay değil. Olumlu sayılacak yanıtların çoğu uygun bir aday olduğum fakat şuan funding olmadığı veya kısa süre önce postdoc aldığı gibi oldu.

Belki 100 mailde bir adet mülakat teklifi aldım ve oda olumlu olmuştu.

• @chemistontheroad Anladim hocam, cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Dediginiz gibi ilanlardan nerdeyse hic cevap gelmiyor.

• Arkadaşlar, forumda January, 2025 bültenine göre EB2 NIW current olan var mı? Veyahut EB1 A olup DQ sunu da alan? Yani Önümüzdeki ay için randevu alabilecek kimler var onu bilmek istedim. Teşekkürler.

• @canag EB2-NIV sıranız gelmediyse Premium neden ihtiyaç duyuyorsunuz. Sıranız gelmediyse gerek yok

• Ben ellisporter ile çalışıyorum ve dosyamı hazırlamaya başladım. Avukatım aşağıdaki belgelerin dosyama yardımı olmayacağını ve bunları eklememizin gereksiz olacağını belirtti. Sizlerin bu konudaki görüşlerini alabilir miyim?

• Abstractlar, posterler, oral sunumlar
    • Uluslararası derneklerdeki üyelikler
    • ABD'de tamamladığım kurslar ve aldığım sertifikalar
    • ABD'de üniversite öğrencilerine 'advisor' olarak bulunduğum projeler
    • Seminerlerde posterleri değerlendirdiğim hakemliklerim
    • Yüksek impact faktörlü dergilerden yayın davetleri ve kongrelerden gelen sözlü sunum davetleri

Ben bunlar dosyayı güçlendirir diye düşünüyordum. Sizlerin bu konulardaki tecrübeleriniz merak ettim açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim.

• @mutlu234 da

Abstractlar, posterler, oral sunumlar eger peer review'dan gecmedilerse onemsizler. gectilerse de kriterlerin ne kadar competitive oldugunu gostermeniz gerekebilir. yani peer-reviewed article kadar degerli degiller..

dernek uyeliklerinde sartlarin competitive olmasi gerekiyor. sirf para odediniz diye uye oldugunuz mesleki derneklerin onemi yok. sizi alanda iyi oldugunuz diye uye yapan dernek varsa ne ala.

kurslar ve sertifikalar para veren ya da basvuru yapan herkesi aliyorsa onemsiz. ama eger sizi bilmem kac basvuran arasindan ozellikle sectilerse ve bu kriterleri kanitlayabiliyorsaniz o ayri.

advisor olmak onemli bence. ama ozellikle master ve doktora danismanliklari. onun disinda alaninizda iyisiniz diye advisor olduysaniz ve bunu supervisor unuz mektubunda bahsettiyse, o zaman onemli olabilir. ya da ozel bir kriterden gectiyseniz ve okul size advisor sifati verdiyse onemli olur.

poster degerlendirmesi onemli olabilir ama bir makale hakemligi kadar degil.. ama eger sizi alaninizda cok iyisiniz diye hakemlige davet ettigini kanitlayabilirseniz ve/veya ilgili kongrenin cok onemli ve degerli bir kongre oldugunu ispatlarsaniz, o zaman degerli olabilir.

yayin ve kongre davetleri eger istirak etmediyseniz ve thank you epostasi ya da bir serfika gosteremiyorsaniz onemli degil. davet kendi basina degersiz.

• @kemalede, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@mutlu234 da

Abstractlar, posterler, oral sunumlar eger peer review'dan gecmedilerse onemsizler. gectilerse de kriterlerin ne kadar competitive oldugunu gostermeniz gerekebilir. yani peer-reviewed article kadar degerli degiller..

dernek uyeliklerinde sartlarin competitive olmasi gerekiyor. sirf para odediniz diye uye oldugunuz mesleki derneklerin onemi yok. sizi alanda iyi oldugunuz diye uye yapan dernek varsa ne ala.

kurslar ve sertifikalar para veren ya da basvuru yapan herkesi aliyorsa onemsiz. ama eger sizi bilmem kac basvuran arasindan ozellikle sectilerse ve bu kriterleri kanitlayabiliyorsaniz o ayri.

advisor olmak onemli bence. ama ozellikle master ve doktora danismanliklari. onun disinda alaninizda iyisiniz diye advisor olduysaniz ve bunu supervisor unuz mektubunda bahsettiyse, o zaman onemli olabilir. ya da ozel bir kriterden gectiyseniz ve okul size advisor sifati verdiyse onemli olur.

poster degerlendirmesi onemli olabilir ama bir makale hakemligi kadar degil.. ama eger sizi alaninizda cok iyisiniz diye hakemlige davet ettigini kanitlayabilirseniz ve/veya ilgili kongrenin cok onemli ve degerli bir kongre oldugunu ispatlarsaniz, o zaman degerli olabilir.

yayin ve kongre davetleri eger istirak etmediyseniz ve thank you epostasi ya da bir serfika gosteremiyorsaniz onemli degil. davet kendi basina degersiz.

Hocam ayrıntılı cevabınız için teşekkürler, uğraşıp yazmışsınız o kadar. Ben hiç böyle düşünmemiştim. Avukatla anlaşalı 6 ay oldu ve ben hala daha çok yayınım olsun da göndereyim diye bekliyorum. Ama sanırım artık göndermenin zamanı. Çünkü yayın işleri çok uzun süre alıyor.

• arkadaşlar merhaba, hep dert yanıyordum, güzel bir haber için yazıyorum. 4 tane recommender buldum. Umarım EB1A çok iyi bir şekilde sonuçlanır. Premium process için avukat çok çekiniyor ama ben yapmak istiyorum; anladığım PP ile süreci 6 ay geriye çekebiliyoruz. Hepimize güzel haberler olsun.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@mrkc eb1 şu an current oldugu için PP yapmazsanız boşuna beklemiş olursunuz.

• @finalhope biz çok şanslıydık, hafta sonunu sayma, 3 iş gününde onay geldi 😀

• @charon teşekkür ederim cevap için. avukatımın dediği, PP yaptığımızda ret oranı çok yüksek diyor. O nedenle PP'yi tavsiye etmedi. Ben de risk alıp PP yapmayı düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |