Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@charon Kaç kere ingiltere kaç kere şengen olmalı?

• ⭐⭐

@galadriel Sizin adınıza üzüldüm bana da çok soru sormadılar size sorulan soruların aynısını ama ben ekrana birşey girerken vize kararını etikİleyecek bilgileri sormadan söyledim örnek evimin olduğunu ve yeni aldığımı bunu kutlama yapmak için gitmek istediğimi söyledim bu bilginin onun kararını etkileyip etkilemediğini bilmiyorum forumdaki deneyimler okursanız geriye dönük birdaki sefere sizin daha düzgün profil çıkarmanıza faydası olacaktır.

Diğer arkadaşlarımın da söylediği gibi bir kaç schengen ülkesine gitmenizi tavsiye ederim şayet deneyimlerde okuduğum kadarıyla bunu uyguladım memur sorduğunda evet ..... (schengen ) ülkerine gittim dedim..

schengen vizesini almak sanıldığı kadar zor değil son zamanlarda görüğüm kadarıyla ispanya italya kolay vize verdiklerini söylüyorlar ben vizemi alırken önce gemi turu satın aldım sonra vizye başvurdum okuduğum deneyimlerde bir çok kişi booking gibi sitelerden sahte rezervasyon yaptıkları için karasal turlarda daha eleyici oluyorlar gemi turlarında rezervasyon yaptığın 1 gün sonra dahi iptal etsen belli bir tutarda kesinti yapılıyor bundan gemi turları daha güvenilir bir seyahat gibi geliyor dediler . bende italya başlangıçlı 7gecelik bir tur satın aldım ilk yurt dışını deneyiminide bu şekilde kazandım size tavsiyem sizde bu doğrultuda bir planlama yapın

• @T-C-Kubilay-Dikici Teşekkür ederim. Yani bilmiyorum yeni ilk defa pasaport alıp tertemiz sayfalarla direkt konsolosluğa gidip vize alan tanıdıklarım var. Başka vizeli yerleri gezmenin illa etkisi oluyordur ama saçma çünkü gezmeden alan da var.
    Dediğiniz gibi turla vize almak daha kolay olur o şekilde şansımı deneyebilirim. Fakat yakın zamanda Amerika'yı tekrar denemeyi düşünmüyorum, çünkü bende eksik olup, şöyle olsaydı böyle olsaydı yaşım büyük olsaydı, evli olsaydım gibi kriterler orada tanıştığım yaşı büyük bir ablada vardı fakat 3 kez ret almış 4. gelişi olduğunu söyledi. O yüzden benim umudum pek kalmadı

• ⭐⭐⭐⭐

@galadriel yine kişisel görüşüm konu TC pasaportu almış Suriyeliler değil, red oranlarının nedenlerini daha yukarılarda aramak gerekiyor bence.

Sürecinizde bol şans, Avustralya ve Yeni Zelanda (turistik vize ise) başvurularınız içinde bahsi geçen konsoloslar da seyahatiniz sonrası yaşadığınız/vatandaşı olduğunuz ülkeye geri dönüp dönmeyeceğinize dair sosyo demografik özelliklerinizi inceleyeceklerdir.

• ⭐⭐

@selamibasaran ozel bir sayi yok acikcasi. Ingiltere onemli cunku bilgi paylasiyorlar abd ile.

• ⭐⭐

@galadriel suriyelilerle alakasi yok olayin. Rahip Branson olayindan once %5 red vardi Ve o zamanda suriyeliler vardi.
    Dolar kuruna bakin suriyelilere degil.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 
  • ⭐⭐

@galadriel şöyle bir durum var;
    işin bir kısmı şans evet. O gün vize memuru modunda olmaz, vıdı vıdı. Sonuçta vize memuru istediğine vize verir,istemediğine vermez. Vize vermediğinde rapor bile yazmasına gerek yok, dava bile açamiyorsunuz. Allah gibiler yani.

Lakin;
    Bunun olma olasılığı az. Vize memurları çok ciddi eğitimlerden geçiyor, bunun unutulmaması gerek.

Sizin kendinizi en iyi şekilde açıklamanız gerek. Vize memuru sizin ds160a yazdığınızı biliyor sadece. En basitinden söylersek benim arkadaşım hindistandan başvurmuştu öğrenci vizesine(ailesi ağır zengindir), ilk defa red aldı.
    İkincisinde ds160'a gelirini yazdı, mülakat sırasında da aile şirketi olduğunu, xyz tane evleri olduğunu söyleyince vizeyi aldı.

Sorulan sorularin cevabını nasıl vereceğinizi siz kontrol ediyorsunuz.

Bir amerikalının nasıl düşündüğünü bilmeniz gerek ki bize göre çok değişik düşünürler. Türkiyede yaşayan birisi daha avrupayi gezmemiş(ki avrupada gezilecek çok yer var), neden binlerce dolar harcayip abdye gelmek istiyor? Memurun kafasından geçen bu, emin olabilirsiniz. Onu geçtim 24 yaşında genç bekar bir kadının abdye gidip geri dönmemesi gayet yüksek bir risk(adamların beyni böyle çalışıyor).
    Ayrica türkiye eski türkiye değil. Maaşlar leş, çalışma/yaşam şartları daha kötü, abdye kaçak göçen onbinlerce türk var, ülkeyle alakalı olumlu birşey yok yani.

İngiltere vizesi alin + 1-2 tane schengen, gezip gelin, %80 vize alırsınız tekrar başvurduğunuzda.

Vize danışmanlığı hizmeti veren eski vize memurları var. Kendileriyle konuşabilirsiniz.

• arkadaslar merhaba benim 18 yasinda kiz kardesim ve annem vize gorusmesine katilacak. kardesim bir isyerinde sigortali olarak calisiyor annemin okuma yazmasi ve turkcesi olmadigi icin kardesimle birlikte girsinler istedim kardesim yardimci olur diye. formlarini ben doldurdum ve sponsorlari ben olacagim masraflari bana ait ekstra olarak geri kalan babam ve 7 kardesim daha turkiyedeler sizce vize verirler mi sunu veya bunu yaparsaniz iyi olur dediginiz bir sey var mi?

• @Neslihan-Yaşar Anneniz vizesini rahat alir ama kiz kardesiniz Turkiye'ye baglayan saglam bisey yok ise %90 vize vermezler.

• ⭐⭐

@Neslihan-Yaşar okduğum deneyimlerde anne babaya özellikle sadece 1 kişi yolculuk yapacaksa çocuklarımı özledim dediklerinde genellikle vizelerini aldılar.

Benim vize görüşmemde bir bayan erkek kardeşim amerikada 2 senedir onları görmeye gideceğim 2 yıldır türkiyede çalışıyorum dedi daha önce hiç yurt dışına çıkmamış direk ret verdiler

• @graombze maalesef ret almış babam. Kızımı torunlarımı ve damadımı ziyaret etmek istiyorum demiş. Memur kızınızın adı ne demis söylemiş. Dogum tarihimi sormus soylemiş uygun degıl diyerek ret etmiş. İşin ilginç kısmı, bu adamın TR’de malı mülkü var, emekli, yesil pasaportlu ve hala sgklı calısan tr’ye mecbur donecek belli , bunu reddediyorlar. 2 ay önce ben esport etkinliğini izlemeye gideceğim diyen bekar erkek kardeşiminkini kabul ediyorlar. 😳

• @Didem-G çok üzüldüm canim benim yaa. siz yeni mi tasindiniz amerikaya belki ondandir. Neden vermediler çok merak ettim ve çok hayal kirikligi olduğuna eminim bir sure bekleyin ve tekrar başvuru yapin

• @Didem-G Merhaba Didem uzuntunu derinden paylasiyorum dilerim sonraki sefer verirler..Ne yazik ki neden vize verip vermediklerini cogu zaman anlamak zor tum kriterler uygun olsa bile sonuc olumsuz olabiliyor..Hatirliyorum da yillar evvel evrak ofisinde bulundugum bir sirada ayni gun bir anne kizinin dugunune gitmek istiyordu pasaportunda cok fazla ulkeye giris cikis yapmadigi icin red vermislerdi.Halbuki kadin 3 farkli ulkeye gitmis daha once.Ayni gun yine genc bir adama vize vermemislerdi gozlerinin halkalarindan oturu goz halkalari koyuyumus daha once madde kullanimi var suphesiyle vermemisler di ona da vize diye ogrendik.Cocuk madde filan kullanmiyordu oysa tum saglik raporlari temizdi.

• @NewyorkNewyork cok acayip gerçekten amerikalı gibi düşün dedikleri çok doğru. Bize cok garip geliyor anlamlandıramıyoruz 😕 ben de su an heyecandan kendini net , doğru ifade edemediği için başka bir intiba bıraktığını düşünüyorum. Neye taktılar kim bilir. Sağlık olsun denemeye devam. Uzun surse de insallah o vize alınır.

• ⭐⭐⭐⭐

Babamın bugün Ankara konsoloslukta katıldığı B1/B2 mülakat deneyimini paylaşmak istiyorum, bu konu başlığındaki geçmiş olumlu/olumsuz deneyimlerden çok yararlandım. Katkı verenlere teşekkür ederim.

DS-160 ve randevu alma süreci
    2024 yılı Eylül ayı başında DS160’ı babam adına ben doldurdum, ödemesi yaptıktan sonra mülakat randevusunu Ankara’dan 2026 Nisan tarihine alabildim. Akabinde forumda okuduğum randevuyu öne çekebileceğiniz @rushvisasnow aracılığıyla 19 gün bekledikten sonra randevuyu 13.12.24 tarihine çektik. Sorunsuz bir işlem oldu, kullanmak isteyen forum kullanıcılarına tavsiye ederim.

Mülakat hazırlık süreci
    Mülakata giderken babamın yanında götürdüğü evraklar

1. Güncel pasaport
    2. 1 adet, 5 x 5 ölçülerinde fotoğraf (başvuruda kullandığı resmi kullandık)
    3. Vize başvurusu kapsamında elektronik ortamda doldurulan DS160 formunun sadece onay sayfasI
    4. Talimatlar sayfasının ve kurye formunun çıktısı

Bu evraklara ilave olarak DV2024 kazananı olduğumuz için benim ve eşimin permanent resident kartlarımızın fotokopisini, torununun doğum nedeniyle sahip olduğu ABD pasaportu fotokopisini yanına aldı. Ayrıca annemin vizesini mülakatsız uzatmıştık Kasım ayında, annemin güncel vizesinin fotokopisini yanına aldı. Her ihtimale karşın son 6 aylık banka hesap hareketini, vukuatlı nüfus kayıt örneğini, evlilik cüzdanının fotokopisini, emekli olduğuna dair emeklilik kartı fotokopisini de yanında götürdü.

Babamın profili
    71 yaşında, üniversite mezunu, emekli devlet memuru, yeşil pasaport sahibi, son 1 yıl içerisinde Almanya ve Hollanda turistik seyahati var, son 5 yıl içerisinde yukarıdaki seyahatlere ilave olarak İsviçre, İtalya ve birden fazla Sırbistan seyahati mevcut.

Mülakat günü
    Mülakat öncesi babamla mülakat canlandırması yaptık defalarca, bu konu başlığında paylaşılan deneyimlerde gelen soruları soru cevap yaparak. Aynı zamanda Ankara yolculuk esnasında bu soru-cevapları yazılı olarak babama vermiştim kendi kendine prova yapması için.

Sabah 08:45 randevusu için 08:20’de konsolosluk önünde idi, konsolosluğa yakın bir otelde bir gece öncesinde konakladığı için ekstra uğraşmamak adına elektronik tüm eşyalarını ve çantasını otelde bırakmıştı. Hızlı ve sorunsuz bir şekilde konsolosluğa giriş yapmış, personel ilgi ve alakalı davranmış.

Sticker yapıştırma, parmak izi gibi standart işlemlerden sonra sıra ile çağırıldığı bankoya geçmiş, esmer erkek konsolos görüşmesini gerçekleştirmiş. Sorduğu soruları aşağıda iletiyorum. Sarışın erkek konsolos hususunda babamı uyarmıştım, babam gözlemlemiş kendisini, formundaymış sarışın erkek konsolos bugün de. Asya kökenli kadın konsolosun da onay sayısının yüksek olduğunu söyledi.

K: Konsolos, B: Babam

K: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: Emekli devlet memuruyum, 30 yıllık bir meslek hayatım oldu. (Konsolos yıl sayısını tekrar duymak istemiş ve biraz şaşırmış)

K: Neden ABD’ye gitmek istiyorsunuz?
    B: Greencard kazananı olan oğlum, gelinim ve torunumu ziyaret etmek için vize almak istiyorum (cevabı verirken elindeki kâğıtların arasından bizim permanent resident kartların fotokopisini göstermiş, konsolos bu belgeye ihtiyacım yok demiş)

K: Evli misiniz?
    B: Evliyim, bu seyahati eşimle birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz (cevabı verirken elindeki kâğıtların arasından annemin vizesinin fotokopisini göstermiş, konsolos teşekkür etmiş)

K: Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    B: En son iki hafta önce Almanya’ya gittik, öncesinde de Hollanda, İsviçre, İtalya ve Sırbistan seyahatlerimiz oldu eşimle.

K: Almanya’ya neden gittiniz?
    B: Oğlum ve ailesi ile maça gittik, Noel pazarlarını gezdik (bu sırada hangi maç diye sormuş konsolos, Borussia Dortmund - Bayern Münih maçı demiş babam ve konsolos gülümsemiş)

K: Kaç çocuğunuz var?
    B: İki çocuğum var, diğer çocuğumda Belgrad’da yaşıyor, yıl içerisinde onu da ziyarete gidiyoruz.

K: ABD’ye ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?
    B: Yaz tatilinde, torunumun 25.08.25 Pazartesi günü okulu açılacak. Okullar açılmadan üç haftalığına gideceğiz (DS160’ı da bu şekilde planlayarak aynı tarihler doğrultusunda doldurmuştuk)

K: Vizenizi onaylıyorum, iyi günler.

Babam mutlu haberi verirken rahatlamıştı, forumda benzer deneyimleri paylaşan tüm kullanıcılara teşekkürler.

• @Didem-G Benzer profille benim annem ve babam da ret aldi malesef. Ayni sekilde ziyaret diyerek. Emekli de degil hala calisiyordu ve uc haftalik izni vardi sadece. Artik anne babalar icin de cok kolay oldugunu dusunmuyorum.

• Hayirli olsun.

@ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Mülakat öncesi babamla mülakat canlandırması yaptık defalarca, bu konu başlığında paylaşılan deneyimlerde gelen soruları soru cevap yaparak. Aynı zamanda Ankara yolculuk esnasında bu soru-cevapları yazılı olarak babama vermiştim kendi kendine prova yapması için.

Benim bildigim bunu yapmak biraz tehlikeli cunku eger memur karsidakinin ezberletilmis konustugunu yada dogal davranmadigini gorurse direk red veriyor. Ben bizimkilere aldiriken sadece genel bilgi vermistim ne sorarlar dediklerinde soylememistim ezberleyip ezberden soyluyor izlenimi vermesin diye. dogal olun demistim sadece.

• ⭐⭐⭐⭐

@fxu mülakat öncesi role play yapmak ile ilgili görüşünüze saygı duyuyorum, dikkate alınması gereken bir husus ancak 71 yaşındaki bir bireyin heyecanını yenmek adına bunu yapmamız babamın yararına oldu 🙏🏻

• @ATS16 katılıyorum size. Babam cok heyecanlanmış olacak ki , ret yedi geldi. 🙂 memur benim dogum gunumu sormus. Babamda yıl olarak hatırlamış sadece. Hangi ay falan diye sıkıstırmaya devam etmiş babamın aklına evraklardan bakmak bile gelmemiş 🥲 2 gündür cok üzgünüm gerçekten çünkü profili ben türkiye’ye geri döneceğim diye bağıran bir profil. Kardeşim gayet kendinden emin, ben houston’a e sport izlemeye gideceğim diyerek onay aldı. Asıl Türkiye’ye dönmeyi düşünmeyecek bekar erkek profili o, ben olsam ona vermezdim 😀 Amerika’da yaşayan bir arkadaşım Amerika’lı senin gibi düşünmez, bu adam kızıma gideceğim diyor dogum tarihini bilmiyor kızının, acaba zorla mı alıyor vizeyi , bir sıkıntı mı var. Arkasında bambaska seyler arar, baban en kolay guvenlik sorusunu gecememiş diye yorumladı. Tekrar randevu alacagım umarım ikinci basvuruda alır. 🥲

• ⭐⭐

@Didem-G aynen oyle. @ATS16 arkadasin tecrubesinden de gorulecegi uzere basit sorularin cevaplari cok onemli.
    Onun postuna bakarsaniz vize memuru almanyada hangi maci izledigini sormus. %95 cevabi bilgisayarda onundeydi.

Beyanla verilen vize oldugu icin durustlugu test Eden sorulari cok soruyorlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |