Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.8k 296

• @flapjack rica ederim evlat gibiler insan cok endiseleniyor onlar icin haklisiniz. bizimki de 12 yasinda bizlerde sizin durumundayiz inanin. bizimki de 8 kilo ama tasima cantasiyla 8 kusur oluyor o yuzden sanirim alt kisimda ucmasi gerekebilir. biz sizlerden once gerceklestirecegiz ucusumuzu zaten burada deneyimlerimizi tum detaylar ile paylasiriz. Cok tesekkur ederiz sizlere de guzel ve kolay ucuslar dileriz simdiden

• @gloria teşekkür ederim. İzmirden chicagoya gideceğiz ama sırf aktarma yapmamak için İstanbul’a araçla gidip direkt uçacağız. Kediniz ya da köpeğiniz yanınızda gidecekse zor olmayacaktır ama kargo bölümünde gidenler için aktarma çok zor olabilir gibi geliyor.

• @yuzu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Kopegi hangi asamada THY'ye teslim ediyoruz, kapiya kadar mi gidiyoruz ya da mesela kafesi nerede kime teslim ediyoruz gibi deli sorular var kafamda. Siz insallah saglikla yolculugunuzu gerceklestirdikten sonra burdan bize bilgi verebilir misiniz? Bir de CDC online formunu ne zaman doldurmak gerekiyor? Cok tesekkur ederim şimdiden.

• @unclesam Merhaba, istanbul havalimanina gidince ilk once normal giselerden valizinizi birakip isleminizi yapiyorsunuz sonrasinda vaktiniz var ise kopek tualet alanina gidip son tualeti yaptirabilirsiniz, havalimani icinde yapay cimler olan bir alan var. Daha sonra petlerin check in yapildigi ve teslim edildigi ayri bir alan var oradan islemi yapip kopeginizi kafese koyuyorsunuz ve gorevli kafesi muhurluyor. Bu asamada artik ayrilip siz kapiya kopeginiz ise yukleme islemi icin ucaga tasinacak gorevliler tarafindan. Yani son asamaya kadar kopeginizi yaninizda yurutebilirsiniz havalimaninda sanirim agizlik sarti var ama bize soran olmamisti ve kopegimiz saldirgan degil belki sevimli diye ses etmemislerdir. :)

• @Ahmet-0 cok tesekkurler cevabiniz icin. Kafesin icine mama ve su kabi da koyuyoruz degil mi?

• Arkadaşlar merhaba. Ben Kanada’dan 4 ay önce kedimle Türkiye’ye geldim. Kedimin ilk Türkiye’ye gelişiydi. Şimdi geri döneceğiz ve Kanada’daki Tarım Bakanlığına sorduğumda tek istedikleri aşılarının tam olmasıydı. Kanada’da evcil hayvan pasaportu diye bile bir şey yok. Şimdi ben geri dönerken THY benden hangi belgeleri ister? Burda da kedimi veterinere kayıt ettirmem gerekiyor mu? THY çalışanları belgelere özenle bakıyor mu? Türkiye’ye uçarken de ülkeye girerken de kimse belge sormadı. Çıkarken de sorun çıkarmazlar umarım :)

• @unclesam kabinde gidecek kedilerde mi aynı yere götürülüyor. Bilginiz var mı acaba

• @yuzu bu bilgiyi okuduğunuz sayfayı paylaşma imkanınız var mıdır? Titrenin geçerliliği ile ilgili olan.

• @Rabia-Çakır ah buldum şimdi cdc nin sitesinde 🫶 bir kez titre testi yaptırmak yeterli oluyor

• @daphne malesef bir bilgim yok bu konuda. ama THY musteri iliskilerini arayinca detayli anlatiyorlar bildigim kadarıyla. iyi sanslar

• @unclesam rica ederim. Evet su kabi koyuyorsunuz ancak mama biz koymadik kimseye de onermem cok cok uzun aktarma yok ise ucusta. Stresli ortam zaten kargo bolumu birde mama koyup kusma, tikanma gibi risklere gerek yok bana gore. zaten cok uzun sure ac kalabilen canlilar.

• THY'nin kabin için kafes bilgileri;
    ''Evcil hayvanınız ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kg’yi geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa, hayvanınızı uçağın kabin bölümünde taşıyabiliyoruz.''
    Daha önce daha büyük ve sert klasik kafeslerle uçağa bindim fakat birebir bu ölçülerde kafes yok. Her yeri file olan bez kafeslerden bakıyorum fakat yine ölçüler uymuyor. Birebir bu ölçülere bağlı kalmak mı lazım, daha önce taşıyan varsa nasıl ve nereden aldı veya bir sorunla karşılaştı mı?

• @metinbeci bu yolladığınız da belirtilen ölçülerde değil.. Yoksa bundan çok daha konforlu kafesler var. Siz bu kafesle daha önce seyahat mi ettiniz yurtdışına?

• @berilll
    Selamalar, olculerin birebir aynisi olmasi gerekmiyor. Buna cok dikkat etmiyorlar, kilosu ve kafesin sert olmamasi onemli, cogu zaman agirligi da tolere edebiliyorlar. Burada dikkat etmeniz gereken sey su, seyahatiniz sirasinda kalkis ve inislerde zorunlu olarak ayak altiniza koymaniz gerekiyor, yani sira uzun bir ucus oldugu icin, kafesi surekli kucaginizda tutmakta cok zor oluyor. Eger yuksekligi ve genisligi cok uzun alirsaniz ve yaniniz dolu ise ayaklarinizi rahat bir sekilde uzatmadan seyahat etmeniz gerekecektir. Fermuarlari acilip esktra alan saglayan bir seyahat cantasi tercih edebilirsiniz, seyahat sirasinda koltugunuza uygun bir sekilde ayarlayabilirsiniz. Size ve cocugunuza iyi yolculuklar dilerim.

• Ben köpeğimi 15 gün önce getirdim Türkiye den süreç 2000 dolar havalimanı veterinerine ve 8 bin filanda uçağa verdim süreç bitti. Onun dışında dc dulles ten giriş yaptım ben indikten sonraki ertesi gün akşam 4 gibi köpeğimi aşı vs yapıp verdiler. Son olarak Türkiye ye geri götürecekseniz köpeğinizi de galiba veterinerden bir belge vs alırsanız gidiş dönüş bir daha bu ücretleri yani havalimanı ücretini ödemeden yapabiliyorsunuz artık haberiniz olsun

• @Olkan-Oflaz-0 tesekkurler bilgi verdiginiz icin. Son kisimda hangi belgeden bahsediyorsunuz? yani Turkiye'ye kopegimizle tatile gider donersek havaalani veteriner ucreti tekrar odenmiyor mu? Tesekkurler

• @Olkan-Oflaz-0 öncelikle çook çok sevindim sağ salim götürmenize köpeğinizii. Darısı başımıza. Birkaç soru sormak istiyorum

1. Köpeğinizi kafese koyarken tasma taktınız mı acaba? Airtag taksak sıkıntı olur mu diye düşünüyorum da.
    2. Nasıl bir suluk kullandınız hamster suluğu falan mı almak gerekiyor müşteri hizmetleri pek bilgi sahibi değildi bu konuda her konuştuğum kişi başka bir şey söyledi :/
    3. Uçuş izni için email atacağımız adresler [email protected]
      [email protected]
      Bize bunları verdiler dulles için. Ama thy websitesinde başka bir email çıkıyor. [email protected] Diye. Siz hangisine mail atmıştınız?

• 2 tane kedim var, götürmek istiyorum ancak 2 tane çocuk onlarca bavul + zaten kısıtla bir bütçe ile gitmek beni korkutuyor. Tabii ilk gittiğimizde kiralık evde + kira istemeleri veya evde hayvan istememeleri gibi durumları görünce daha da korkuyorum.

Geçici süre ile Türkiye'de bıraksam bu tarz evrak aşı vs hizmetleri sağlayıp Amerika'ya taşıma yapan firmalar var mı?

• @berilll merhaba, benim de bir kedim var ve bende yanımda ABD ye götüreceğim. Youtube da takip ettiğim bir Youtuberın konuyla ilgili iki videosu vardı. Onlar şu kutuyu tavsiye etmişlerdi ve iki kediyi böyle götürmüşlerdi. Ben de bu çantalardan temin edeceğim.
    https://www.hepsiburada.com/kingest-store-3-u-1kedi-kopek-tasima-cantasi-p-HBCV000037WZIJ

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k