@ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Benim vize mülakat tecrübemi okuyabilirsiniz. Ben ve ailem o sarışın erkek den aldık vize onaylarını. O gün %80 herkes vizesini aldı benim gözlemim.
illa ona denk gelmek istemeyen de wc ye gidebilir sırası geldiğinde. tekrar sıraya girdiğinde tabi ki de tekrar denk gelebilir garantisi yok.
-
-
@T-C-Kubilay-Dikici Karnınıza bir ağrı saplansın acil lavabonun yerini sorun

Kimse konsolosluğun ortasına yapma riskini göze alamaz acilen lavaboya yönlendirir sizi

-
@fermanoglu Selamlar tekrardan yönlendirme ve görüşlerinizi beklerim.
-
@beceke sizin deneyimi okumuştum aile bağlarının önemine değinmiştiniz
Benim hane gelirim eşim ve ben resmi bordro da 120k gr olarak yan yaptığım işlerden + 30k 50k arası değişiyor yan işler resmi değil
Mart ayında evimi satın aldım bunu vizede söyleyeceğim yeni aldığımı dile getireceğim en azından geçmeyi düşünen bir insan yeni satın almaz imajını vermek için
2024 Temmuz ayında ilk yurt dışına çıkışımı yaptım burada da italya fransa ve ispanya gezdim 7 günlük cruise tatili yaptım
2010'dan beri çalışıyorum hiç boşluğum olmadı eğitim dönemimde part-time çalıştım
2014'de yıllık 30milyon dolar cirosu olan bir şirkette 10 yıldır çalışıyorum şuan finans müdür pozisyonundayım eşim ise 4 yıldır aynı şirkette şube müdürü pozisyonunda şöyle baktığında bu adam neden göç etsin imajındayım
şirketimizin vize işlerini yapan danışmanla konuştuğumda şunu söyledi konsolos akşam eşiyle tartıştı ise o gün kimseye vize vermez istersen hesabında milyonlar olsun o gün psikolojisi önemli dedi şuan fize alırmısın dersersen umudum çok az -
Merhaba,
10 aylık kızım için mülakatsız vize sürecini bugün tamamladım süreç belki birilerine faydalı olur diye paylaşmak istedim.
Ben ve eşim vizemizi 12.2023 tarihinde almıştık. Bununla alakalı süreci daha önce paylaşmıştım.
01.10 tarihinde vize başvurusunu yaptım, evrak gönderim talimatları için 6 haftalık bekleme süresi verdi.
06.11 tarihinde talimatları içeren mail geldi.
07.11 tarihinde gerekli belgeleri PTT aracılığıyla gönderdim.
18.11 tarihinde vizeyi onaylayıp pasaportu PTT ile gönderdiler ve bugün teslim aldım.Böylece 3 kişilik çekirdek aile olarak B1/B2 vizemizi tamamlamış olduk.
Darısı isteyen herkesin başına
-
@Sefkan-Ozardug %99 genel mudurun hazirladigi mektuba bakmazlar,okumazlar, sormazlar bile.
Siz fuara gidecekseniz fuar davetiyelerini alin Ve ds160i bu sekilde doldurun. Ingiltereye fuara gittim, abd icin 5-7 tane fuara gidicez x yili icinde, davetiyelerim mevcut vidi vidi.
Bence alirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@kaanayhan83 vize memurlarini sikayet edemezsiniz.
Vize memurlari kafasina gore onay veya red verme hakkina sahiptir. Vize reddi verdiginde aciklama yapmak zorunda da degiller(214b der gecer).Hicbir sekilde appeal edemezsiniz,dava acamazsiniz. Vize memurlari ve elcilikler Allah seviyesinde.Bu Gozler 20 sene boyunca e2 alip(londradan) son yenileme sirasinda sirket marjinal lafini yiyip abdye giremeyenleri gordu.
-
@charon doğrudur zaten insanlarda elcilige baslarlina geleni bu yüzden anlatsınlar. Bakın böyle bir yöntem uygulanıyor içinizden birisi baksın hele bir siz mi koy verdiniz ipleri yoksa kendilerimi koparmislar desinler. Diş işleri bakanlığını da cimer ide msj tutsunlar kaf dağında yaşayanlar aşağıda olanları bilsinler. Bildiklerinizin yanın da Bilmedikleriniz de var. Diş işleri bakanligin dan bir hareketlenme olsun, o olmaz bu olmazla bir yere varamayız. Hikayeden siyaset yerine gerçekten halkının yanında olan bir yönetim çok şeyi değiştirir.
-
@kaanayhan83 hicbirsey olmaz. Vize memurlari yasayla koruma altinda.
-
@kaanayhan83 siz şikayetinizi bireysel olarak yapabilirsiniz.
saldırgan ve kışkırtıcı ifadelerinize forumda dile getiremezsiniz.
bu konuya lütfen dikkat edin. -
@gucarslan çok çirkin ve manupile keyfi dikta bir üslup kullanmissiniz. yönetici siniz de formunu dan çıkara bilirsiniz. Başka insanlarda da bu üslupla cevaplariniz gördüm. lütfen benimle tek kelime iletişiminiz olmasın zira tek satiriniza cevap yazmam.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
3 kere j1 vizesi aldım biri 1 senelikti diğerleri 4 aylık ama 2 kez abd gittim ilk aldığımda coronadan dolayı gitmedim avrupa ülkelerinde bulundum artı balkan turu yaptım babamda turist vizesi var babamla abd gezisi yapıcaz maddi sponsorum olacak 200 bin dolar bi oara göstericez çalısmıyorum çünkü yeni abd den döndüm stajyerdim amerika da , dv2025 tahlilisiyim . şubat gibi abdye gidip gezmeyi düşünüyoruz babamla ama türkiye abd elçiliği için bekleme süresi fazla bu yüzden bosna hersek abd elçiliğine email attım ve buraya gelip vize mülakatına girebilirsiniz diye cvp aldım ne yapmamı tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ederim bide isveç vizesine başvurmuştum isveç vizem onaylandı
-
Bosna Hersek ABD elçiliğine e-mail atarken hali hazırda DS260 formu doldurarak göçmen vize başvuru sürecinin içerisinde olduğunuzu, DV2025 çeşitlilik göçmen vizesi kurası kazananı olduğunuzu beyan etmiş miydiniz sorunuzda?
Geçmiş yıl tecrübelerini okuduğunuzda hali hazırda göçmen vize başvurusu sürecinde olan ve/veya yasal ikameti haricinde başka bir ülkeden göçmen olmayan vize türü başvurularında red alma durumunun söz konusu olduğunu okuduğunuzu düşünüyorum, bu durum tabii sizin de red alacağınız anlamına gelmez. Her konsolosluğun her başvuran kişi özelinde ayrı değerlendirmesi söz konusu. Bol şans
-
@ATS16 peki eğer dv lottery 2025 süreci bittikten sonra eğer mülakat alamazsam veya kota biterse turist vizesine süreç bittikten sonra başvurursam bir problem oluyor mu ?
-
"Belkide türküleri sevmeyen bir kafa taşçı kim bilir.
şeklinde bir ifade saldırgan ve kışkırtıcı bir ifadedir.
bunun böyle olmadığını düşünüyor olabilirsiniz ama; bu tür ifadelere forumda yer vermedik, vermeyeceğiz.
şikayetinizi bireysel olarak bütün resmi kurumlara yapabilirsiniz.
sizin hezeyanınız, başkalarının süreçlerini etkilemeyecek şekilde olmalı.eğer forum kurallara uymak konusunda zorluk yaşıyorsanız, forumda kalmayabilirsiniz.
bunu seve seve sağlayabiliriz. bildirmeniz yeterli.. -
Göçmen vize başvuruları ve göçmen olmayan vize başvuruları birbirinden bağımsız, birbirini etkilemeyen süreçler.
Forumdan bazı kullanıcıların üzülerek tecrübe ettiği üzere, kota veya mülakat alamama nedeniyle göçmen vize süreçleri olumsuz sonuçlanan geçmiş yıl DV talihlilerinden süreç bittikten sonra göçmen olmayan vize başvurusu olumlu sonuçlanan forum kullanıcıları mevcut.
-
@charon abd evrağa bakmazdı hani.
-
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum