Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Henry-bloor ya tek kafama takılan dv2025 tahlilisiyim srtı bosnalı değilim oturum iznim yok ama avantajım daha önce abd vizesi almam ondan dolayı belki sorun çıkarmayabilirler düşünceleriniz neler

• @Erdem-Yıldız bu konsoloslugun inisiyatifliginde eger direk konsolosluga yazip bende turist vizesi var yada artik hangi ulkeye basvuracaksan TC lilerden de vize istemiyor diye yazarsın 1. Ya sana doner senin dosyani taşıma islemi baslatir 2. Ya sana yok nvc ye yaz oyle don/oradan hallet diyebilir ki buda Ya senin isini yapacak yada seni salliyor anlamina gelir 3.Cevap bile vermeye tenezzul etmez direk sallar.....Bunlar karsilasabilecegin outcome lar.Hong kongdan itibaren hepsini dene .Basarilar dilerim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız hali hazırda göçmen vize başvurunuz olması nedeniyle göçmen olmayan bir vize türünden başvurunuzun reddedilme ihtimali ve hali hazırda yasal statünüz olmayan bir ülkeden başvuru yapmanız da katma değeri. Tercih sizin, ikna etme kabiliyetiniz olduğuna düşünüyorsanız ve masrafları göze alıyorsanız tabii ki başvurabilirsiniz. Son karar ve takdir ABD vatandaşı olan konsolosun. Bol şans 🍀

• @Henry-bloor ben dosyamı taşıdım ummana sadece turist vizesi de alıp aos yaparım dedim seaybosnaya email attım turist vizesi için bakalım yabancı ülke vatandaşlığına ne söyleyecekler

• @ATS16 maalesef yazdıklarınız hepsi doğru daha önce 3 kez vize almış biri olarak söylüyorum ama iyi bir para göstericem gezi için 500 bin dolar göstermeyi düşünüyorum artı babamın turist vizesi var babamla abd yi önceden gezdik şimdide batıyı gezicez tarzı birşey söylüycem . evet yabancı ülke vatandalıyım beni. bilgilerime ulaşamazlar ama daha önceden abd vizeleri almam bence bir avantaj olacak ve bir kaç avrupaya gittim ve güncel bir schegen vizemde var , babamın vizesinin fotokopisini de göstericem eğer neden buraya geldin derlerse türkiyenin 585 gün sonraya randevu verdiğinin travel sitesinden çıktısını alıp kışın christması abd de geçireceğiz babamla diye bir cvp vermeyi düşünüyorum

• ⭐⭐

@kaanayhan83 hocam aldığınız red haksızlık.
    tekrar başvurun hemen.

Her zaman demişimdir kafalarına göre red verebiliyorlar. Pentagondan davetli generale red verdiler.
    @Henry-bloor kardeşimizin dediği bir işe yaramaz. Dişişlerinin hiçbir gücü yok. Vize memurları neden red verdiğini hiçkimseye açıklamak zorunda değildir.

edit: hatta gidin katardan dubaiden vs. başvurun(kısa bekleme süresi olan elçilikler), derdinizi net anlatın böyle böyle davetimiz var ankara red verdi, şu tarihte gitmemiz lazım vıdı vıdı şeklinde.
    profilinizin red alması inanılmaz saçma.

ayrica eski vize memurlarından danışmanlık alın, googleda çok firma bulabilirsiniz, argovisa vs.

• @charon insallah olur da alirlar

• Merhabalar
    Ds160 yukledim submit edip randevumuzu aldik. Bu yuklemis oldugum ds160 a ulasma sansimiz var midir acaba? Ne yaptimsa bulamadim

• @kaanayhan83 Alamadiginiza uzuldum ve soylediklerinizin coguna katilmiyorum.
    koskoca amerika bizden alacagi 185 dolara mi kalmis. Suan basvuran sayisi ve gidip geri gelmeyen sayisi cok fazla onlarda ister istemez biraz daha sikacaklar sonuc olarak konsoloslukdaki gorevlilerde devlet memuru ve elbette kendi devletinin cikarini inandiklari olcude koruyacaklar. 3 5 kacak yuzunden gercek amaci, isi ve hayallerini olanlar bedel oduyor.

• @kaanayhan83 adaletsiz bir ret olmus, gecmis olsun. uzuldum inanin. Konsolosluklardaki memurlarda gorus ayriliklari oluyor maalesef. haliyle bir daha basvuru yapmanizi oneririm. Inaniyorum ki onaylacaktir.

• @new_life, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar
    Ds160 yukledim submit edip randevumuzu aldik. Bu yuklemis oldugum ds160 a ulasma sansimiz var midir acaba? Ne yaptimsa bulamadim

Bilen biri yok mu lutfen yardim edin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@new_life başvurunun ilk başlangıç sayfasında ekranda “application ID” vardı AA ile başlayan, size bu numarayı saklamanız gerektiği hususunda ekranda uyarı olarak iletiyordu. Bu numarayı bir yere not almadınız mı veya ekranın fotoğrafını çekmediniz mi?

• Ustad o numara var. O numarayla zaten randevu aldim. O numarayla giris yapinca ds160 i gostermiyorki. Barkodlu onay sayfasi cikiyor sadece

• ⭐⭐⭐⭐

@new_life Ben Ds160'ı doldururken her sayfayı kaydetmiştim. Böylece ne yazdığıma bakma şansım oldu. Forma sonradan erişmek mümkün değil.
    Bilgileriniz güncel değilse veya hata yaptığınızı düşünüyorsanız yeniden bir form doldurabilir ve Sayın @tufank ın bu mesajındaki gibi değiştirebilirsiniz.

• Tsklelr hocam

• @new_life eski forma artık ulaşma imkanı yok sanırım ama creat new application seçetiğinizde eski formdan bir sürü bilgi geri yüklenir. ama zaten randevu tarihiniz uzak ise büyük ihtimalle yeni bir form doldurmaya ihtiyacınız olacak

• Merhaba,

Eşim adına B1/B2 için DS160 doldurdum ve yanında gidecek kişiler için kendimi ve oğlumu yazdım, vize mülakatında vize üçümüze de mi veriliyor yoksa her bir aile üyesi için DS160 ı yeniden mi doldurmam gerekiyor?

Eğer ayrı dolduruluyor ise bende sorun olmaz ama oğlum henüz 11 yaşında? onu da bizim DS160 aynı şekilde mi dolduruyoruz?

--

Yada grup başvurusunu seçip ailemi grup olarak mı göstermeliydim?
    (birkaç başlık okudum ama çok sayfa sayısı olunca gözümden kaçmış labilir, daha önce cevaplandı ise özür dilerim)

• ⭐⭐⭐⭐

@orhancengizk B1/B2 vizesi alacak her aile üyesi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurmanız gerekiyor. Çocuk için olan formda zaten bazı alanlar kapalı olacak , daha sade bir form karşınıza çıkacak. Görüşmeye birlikte girip vize almak istiyorsanız AIS üzerinden bir grup randevusu oluşturmanız ve sonra aile bireylerini de dahil edip randevu almanız lazım. Eğer çocuğunuz da görüşmeye gelsin istiyorsanız bu şekilde ilerleyebilirsiniz. ( ben öyle tavsiye ederim). Eğer çocuğa sonra vize alacaksanız, sizin vizeniz onaylandıktan sonra çocuğunuz için DS-160 formu doldurulup AIS kaydı yapılmalı. Mülakatsız vize onayı gelirse, posta yoluyla alabilirsiniz. Ama uygun görülmezse yine görüşmeye çağırabilirler.

• @tufank, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@orhancengizk B1/B2 vizesi alacak her aile üyesi için ayrı ayrı DS-160 formu doldurmanız gerekiyor. Çocuk için olan formda zaten bazı alanlar kapalı olacak , daha sade bir form karşınıza çıkacak. Görüşmeye birlikte girip vize almak istiyorsanız AIS üzerinden bir grup randevusu oluşturmanız ve sonra aile bireylerini de dahil edip randevu almanız lazım. Eğer çocuğunuz da görüşmeye gelsin istiyorsanız bu şekilde ilerleyebilirsiniz. ( ben öyle tavsiye ederim). Eğer çocuğa sonra vize alacaksanız, sizin vizeniz onaylandıktan sonra çocuğunuz için DS-160 formu doldurulup AIS kaydı yapılmalı. Mülakatsız vize onayı gelirse, posta yoluyla alabilirsiniz. Ama uygun görülmezse yine görüşmeye çağırabilirler.

@tufank Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim :folded_hands_medium-light_skin_tone:

• GÖÇ ve Milliyet Yasası nın (Immigration and Nationality Act.INA 214 (b) maddesi : Bu maddeye göre vize başvurusu yapan herkesin,potansiyel bir göçmen olduğu varsayılır.Vize başvurusunda bulunan kişi, ABD’ye sadece geçici bir süre kalmak için gideceğini ve kendi ülkesine geri döneceğini kanıtlamak zorundadır. Özellikle turist (B-2) veya iş (B-1) vizesi başvurularında bu madde sıklıkla uygulanır.

Arkadaşlar özellikle parasına işine gücüne fazla güvenen arkadaşlar ABD nin tek bir şirketi senin ülken kadar para kazanıyor adamlara parasal yönden hava falan atmaya kalkmayın lütfen...
    ABD de ki yasayı yukarıda paylaştım,ister şah ister padişah ol vize başvurusu yaptığın zaman sen potansiyel bir göçmen muamelesi görüyorsun.Beğen yada beğenme adamlar bu zaman ki dünyanın efendileri.Şu kadar şirketim var şu kadar param tapum arabalarım yatım katım var hadi vizeyi ver havasını oluşturursan orada o da pasaportu eline verir gönderir...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k