Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bernat direk ucusmu acaba , aktarmalilarda sorun olabilir 2.ucakta

• @bernat Eskisehirdeyim. İneceğimiz havalaanindaki veterineri aradik onlar da yakin zamanda Türkiye'den gelenlerin bazilarinin belgelerini 10 gun onceden aldigini ama bir sikinti yasamadiklarini soyledi. Ama 48 saat oncesi alanlar da varmis. Yani riske atmamak icin 48 öncesinde almak daha mantikli sanirim. Ve oraya varis saatimiz sabah 10 30 u geçtiği için köpeğimiz bir gece havaalanında kalmak zorundaymis ve thyde 10 30 oncesi varan bir uçuş da yok. Gerçekten çok zor. 😞

• @Ben-Batur merhaban,
    kedi için titre testi zorunlu değil diye biliyorum? kesin mi bu bilgi

• @bernat, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Ben-Batur American Airlines kabul ediyor aslında, şimdi websitelerini de kontrol ettim in cabin pet kabul ediyorlar. Acaba yanlış bilgi mi verildi size? Taşıma çantası ile 8kg yu gecmeyecek şekilde ve softcase yumuşak çanta içerisinde, British Airways dışında çoğu şirket kabul ediyor aslında, kabindeki evcil hayvan sayısı dolmamışsa tabii.

Direkt American Airlines'ı aradım aslında

• @mlsscu, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Ben-Batur merhaban,
    kedi için titre testi zorunlu değil diye biliyorum? kesin mi bu bilgi

Veterinerimizden öyle bilgi aldım bi de şu anda link kolayımda yok ama Amerşjaya hayvan girişi ile ilgili bi bilgilendirme yazısı okumuştum Border Laws gibi bi yerdi, kuduz aşısı ve titrasyon testi zorunlu yazıyordu. Tabi belki de köpekler içindir bu ama özellikle köpek diye bi tabir görmedim ''pet'' yazıyordu sadece

• @mlsscu
    Selamlar, Turkiye’den Amerika’ya gidis icin kedilerden titre testi istenmiyor. Ancak Amerika’dan Turkiye’ye kedinizle seyahat etmeniz gerekirse eger titre testi yaptirmaniz gerekiyor.

• @ugursway çok teşekkürler. çok korktum açıkçası çünkü 1 ayım var ve titre testi kesin istenmiyor diye biliyorum. bizimki tuxedo zaten.

• @mlsscu ben iki kedimi ayrı ayrı zamanlarda ve ayrı havayolları ile getirdim. Titre testi kesinlikle kedi için istenmiyor. Kedilerde kuduz aşısı yeterli. Kesin bilgi. Sadece uçuşa 48 saat kala, tarım ilçe müdürlüğünden yurtdışı çıkış izni, son 1 yıl içerisinde ve uçuştan en az 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı yeterli. Ben yine de son 1 ay kala iç-dış parazit aşılarını da yaptırıp pasaporta işletmiştim. Ve elbette Chipli olmalı.

Daha önceki paylaşımlarımda süreci çok detaylı anlattım aslında. Kedi götürecek arkadaşlar bakabilir.

• @metinbeci ben seyahat etmiyorum, arkadasın sorusuna cevap vermiştim. Fakat ben abd ye gelirken aktarmalı gelmiştim kedimle birlikte. O durumda, ilk havayolu (uçuş) için in-cabin pet rezervasyonunuzu yaptıktan sonra, ikinci uçuş için de ayrıca havayolunu arayıp oradan da rezervasyonunuzu yapmanız gerekiyor. Benim ilk uçuşum thy idi, diğeri united airlines. Bu şekilde önceden rezervasyonları yaparak sorunsuz geldim.

• @hilalf afedersiniz. hangi havaalanından bahsediyorsunuz? 10.30u geçtiğinden bir gün havaalanında kalma zorunluluğunda bırakan?

• @hzey Washington Dulles

• @hzey evet dogru maalesef JFK ve LAX icin bu hafta gorustugumde ikisi de 08:00 den sonra gelislerde 1 gece konaklamasi gerektigini soylediler. sebebi de cdc cok gec yanit veriyormus normalde asi ve kontroller max 4 saatte bitiriliyormus ama cdc maalesef hemen onay vermiyormus.

• Merhaba, 12 yasinda oglumuz ile mart ayinda seyahat planliyoruz. Cdc rezervasyonu icin microchip and rabies form ve cdc import form gerekiyor mu? bu iki formun da 30 gun gecerliligi oldugu yaziyor ama rezervasyon icin iletisime gectigimde rezervasyon surecinin 30+ gun surdugu bilgisi verildi. cdc rezervasyonu icin bu formlari doldursak varisimizda gecerliligi bitecek mi? Bu sureci deneyimleyen biri varsa yardimci olursa cok sevinirim.

• Cdc onay rezervasyonu filan yaptırdım ben ama köpeğimizin pasaportu eşimin üstüne il tarıma bu durumu sorduğumda vekaletname verdi (noter onayı yok) bana a4 e çıkarıp bunu eşine imzalat pasaport çıktısı getir gitmeden 1 gün önce ben seyahat edebilir belgesi vereceğiz dedi. Bugün Thy ile görüştüğümde bana vekaletname lazım ve noter onaylı olması gerektiğini söyledi bende onlara bunun olmadığını söyledim. Bu sorunu il tarımdaki bana vekaletname veren kişiye böyle bir sorunu söylediğimde bana “cdc onay vermiş Amerika’ya giriş yapabilir ben buradan Türkiye den çıkış yapabilir diye belge vereceğim Thy ne alaka belge istiyor hangi kuralında böyle bir şey yazıyor” diye o bile şaşırdı. Ve gerek olmayacağını söyledi. Thy arayıp bu şekilde söylediğimde mail ile yetkili birime soracağını dönüş yapacağını söyledi. Başına böyle bir şey gelmiş fikri olan var mıdır ? Teşekkürler

• az önce veterinerimle konuştum shihtzu cinsi köpeğim için titre testinin 8 bin tl olduğu bilgisine ulaştım. Bu test hakkında fiyat bilgisi olan var mı?

• @gloria evet min 7500 oluyor biz yaninda genel kan sayimi vs istedik hazir kan alinmisken 10 odedik veterinerimize.

• @yuzu, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@gloria evet min 7500 oluyor biz yaninda genel kan sayimi vs istedik hazir kan alinmisken 10 odedik veterinerimize.

titre testi çıktıktan sonra bekleme süresi var mı? bununla ilgili bir bilgiye ulaşabildiniz mi?

• titre gununden itibaren 28 gun beklenmeli giris icin. Ama zaten titre alindigi, sonuclandigi ve cdc rezervasyonu vs yapildigi icin sure tamamlaniyor. titre testi icin herhangi bir sure yok avrupa gibi. rabies and microchip form max 30 gun gecerli ona gore bir tarih girmenizi oneririm. Herhangi bir sey olursa lutfen mesaj atin. ben de surekli cdc ve bu sureci paylasan kisiler ile bilgi alip veriyorum. ozellikle 1 agustostan itibaren tum kurallar cok katilasti.

Screenshot 2024-11-15 180103.png

• @yuzu, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba, 12 yasinda oglumuz ile mart ayinda seyahat planliyoruz. Cdc rezervasyonu icin microchip and rabies form ve cdc import form gerekiyor mu? bu iki formun da 30 gun gecerliligi oldugu yaziyor ama rezervasyon icin iletisime gectigimde rezervasyon surecinin 30+ gun surdugu bilgisi verildi. cdc rezervasyonu icin bu formlari doldursak varisimizda gecerliligi bitecek mi? Bu sureci deneyimleyen biri varsa yardimci olursa cok sevinirim.

sadece draftini teslim ediyormusuz cdc rezervasyonu icin. cdc karantina biriminden geri donus aldim.

• @Ahmet-0 Merhaba. Verdiginiz bilgiler ve hazirladiginiz liste cok yardimci oldu. Emeginize saglik. Veteriner tarafindan doldurulacak belgenin en alt kisminda "Official Government Veterinerian" tarafindan doldurulmasi istenen bir bolum var. Bu kismi nereye doldurtmak gerekiyor? Cok tesekkurler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |