Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @newbie97, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@kaanayhan83 Nişanlılık vizesini genelde veriyorlar zaten de o 1 kişi ne dedi aldı acaba. Genelde hastası, düğünü olana yüksek ihtimal veriyorlar yada anne babalara çocuğu oradaysa onu ziyaret edecekse veriyorlar. Yazık yani ne denir ki bu duruma bende başvurmayı düşünüyorum yakın zamanda Ankara dan bilemiyorum sonucum ne olur

Birsey söylemek çok zor. Fakat bölgede bulunan insanlarla sohbet ettim ve kendi gözlemim hepsi şans demekte birleşiyor. elbette belgelerinizi VS olmalı olmamalı anlaşılmasın bu ama dunya sizin olsa mesai öncesi vize verme görevi verilmiş kişinin karşısında değilseniz şansınız yok. Ama samimiyetle söylüyorum inşallah alırsınız kimsenin işi guccu zarar görsun istemem duam sizle.

• Yasaklı

@Serapp ucuk derken? Insanlar green card kazanip gecmiste 20k kusurlere bile verilmisken su anda 4000 kusur olan adam bile fellik fellik ulke ariyor dosya tasimak icin.Ilk amerikan ve kanada vizesi 2012 de aldığımda oyle belge bile toplamamistim babamin banka hesabi ogrenci belgem kanada icin basvuru formu ciktili hatta kanada vizesine hemen amerikan vizesini alir almaz basvurmustum.Shengen falan cok takmiyorduk gidip basvurup aliyorduk.Ama zamanda duzende değişti. Insanlarin ciddi ciddi plan yapip sonuclarina alismasi lazim umut zamanalari coktan gecti.Mesela bu gun biri kanada vatandaşı olmak istitorum dese ilk soracagim saglam annen baban kadar yakin akraban var mi varsa eger durumlari iyi ticari isletmeleri var mi olur? Bu yoksa cebinde 50k dolar varmi diye sorarim yoksa cok umutlanma derim.Lokal kiz bulurum evlenirim olayida gecti artik size deliler gibi asik olsa para yok daha immigrant bile degil diye direk eler sizi....Ve daha niceleri.... Son trenin son vagonuda kalkti bu saatten sonra parasi network u ingilizcezi meslegi olmayan adam/kadin yuzde 95 hicbirsey yapamaz basarili olamaz bu kadar net soyluyorum .Istisnalar kaideyi bozmaz sans ve kadere inanirim ama Gercek bu.Daha adam dandik turist vizesi bile basmiyor ordan anlayin durumu

• ⭐⭐

@Henry-bloor turist vizesi mülakatında yaşadığı olumsuzlukları anlatan birisine '' birisiyle evlenmeye bak, golden visa al '' gibi öneriler uçukluğu bırak çok saçma 🙂 şimdide konuyu kanada'ya bağlamışsın dandik turist vizesi basılmıyor demişsin ama her ay basılan vize sayısı ortada yıllık istatistiklerde yayınlanıyor ret oranları şuan %20-%25 lerde.

• Yasaklı

@mesut1905 yil 2024 kasim 15 ,simdi durum bu bakalim 2025 ve 2026 da surec ne olacak? Ben yillardir vize alirdim 2005 ten 2015 kadar hep vize ile gezdim tum sureci yillara ve olaylara bakarak gozlemledim.Su an vatandasim ama inan 2019 la 2022 sonra 2024 arasinda bile daglar kadar fark var.Bosa konusmuyoruz vize verilme gidisatlari her gecen gun daha da kotuye gidiyor aksini belirten kisiler varsa yazsin

• @Henry-bloor bakin Biraz açayım karar sizin olsun. 10 dk mülakat yaptık festival yönetiminin davetiye mektuplarını gördü inceledi. Filmimizi avrupada topladığı ödülleri gördü. Turkiyede ki bütün ulusal kanallara programlar yapıyoruz bunlarida gördü. Kultur bakanlığının resmi ajansiyiz bunu da gördü. Turkiyede kurumsal sürekli göz önündeki markaların reklamlarını çektiğimizi gördü resmi belgelerle VS pasaportlarımızda avrupaya karış karış dolandigimizi gördü yazdı çizdi en son aynen şunu söyledi "maalesef bugün vizenizi onaylayamiyoruz" biz donduk anlam veremedik. Yüzümüze de pek bakamadı sürekli suçlu gibi gözlerini kaçırdı bizden.
    Bu olaydan anlaşılan nedir insan kendi başına geleni anlamlandiramiyor böyle durumlarda.

• ⭐⭐⭐

@kaanayhan83 Şikayet etmek lazım aslında gözünüzün üstünde kaşınız var diyip reddetmişler gibi gözüküyor sizin başvurunuzu. Tabi kabul etmek zorunda değiller ama millet boş pasaportla vize alırken sizin gitme sebebiniz belli pasaportunuz belli, malınız mülkünüz var ben sizin profilinize red verilmesine anlam veremedim açıkcası

• Yasaklı

@kaanayhan83 normalde birsey demem ama bu dupeduz terbiyesizlik hele sanatla ilgili bakanlik destekli bir projede yer alan crew lara veremeyiz demek terbiyesizlik .Yaziklar olsun ...Umarim bakanlik disislerine bildir de ust perdeden olay halledilir.Utanc verici

• @newbie97 işte bunu anlatıyorum adamlar elbette vize vermek zorunda değil herkesin kendi Ülkesı VS ama vize vereceğiz diye 1000 kişiden para toplayıp sonra 10 kişiye veriyorsa bir sıkıntı var demektir. bu sıkıntı kişilerde mi yoksa kurumda mi diye bir araştırma bir beyin fırtınası ister maalesef işte. Yoksa olay çiftlik banka döner.

• @Henry-bloor söylememiz gereken her yere söyleyeceğimiz den emin olun. bir dosya ile müracaat edeceğiz ters tepse bile yapacağız bunu.

• herkese selamlar daha önce 2 kez j1 ile abd gittim 1 kez arnavutluk ve bosna hersek ve 1 kez isveç te bulundum . abd de iki kez bulumduğumda 4 aylıktı en son gittiğim 1 yıllıktı. 2025 Dv lottery tahlilisim dosyamı ummana taşıdım . aos yapmayı bu aralar düşünüyorum bu yüzden abd turist vizesine başvurabilirim ama bosn hersek’te düşünüyorum . Bosna hersek abd elçiliği hemen vize randevusu veriyor ve yabancı ülke vatandaşlarını kabul ediyor sizce başvurmalı mıyım düşünceleriniz nelerdir

• Yasaklı

@Erdem-Yıldız bekledigin hata

• @Henry-bloor ya tek kafama takılan dv2025 tahlilisiyim srtı bosnalı değilim oturum iznim yok ama avantajım daha önce abd vizesi almam ondan dolayı belki sorun çıkarmayabilirler düşünceleriniz neler

• Yasaklı

@Erdem-Yıldız bu konsoloslugun inisiyatifliginde eger direk konsolosluga yazip bende turist vizesi var yada artik hangi ulkeye basvuracaksan TC lilerden de vize istemiyor diye yazarsın 1. Ya sana doner senin dosyani taşıma islemi baslatir 2. Ya sana yok nvc ye yaz oyle don/oradan hallet diyebilir ki buda Ya senin isini yapacak yada seni salliyor anlamina gelir 3.Cevap bile vermeye tenezzul etmez direk sallar.....Bunlar karsilasabilecegin outcome lar.Hong kongdan itibaren hepsini dene .Basarilar dilerim

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız hali hazırda göçmen vize başvurunuz olması nedeniyle göçmen olmayan bir vize türünden başvurunuzun reddedilme ihtimali ve hali hazırda yasal statünüz olmayan bir ülkeden başvuru yapmanız da katma değeri. Tercih sizin, ikna etme kabiliyetiniz olduğuna düşünüyorsanız ve masrafları göze alıyorsanız tabii ki başvurabilirsiniz. Son karar ve takdir ABD vatandaşı olan konsolosun. Bol şans 🍀

• @Henry-bloor ben dosyamı taşıdım ummana sadece turist vizesi de alıp aos yaparım dedim seaybosnaya email attım turist vizesi için bakalım yabancı ülke vatandaşlığına ne söyleyecekler

• @ATS16 maalesef yazdıklarınız hepsi doğru daha önce 3 kez vize almış biri olarak söylüyorum ama iyi bir para göstericem gezi için 500 bin dolar göstermeyi düşünüyorum artı babamın turist vizesi var babamla abd yi önceden gezdik şimdide batıyı gezicez tarzı birşey söylüycem . evet yabancı ülke vatandalıyım beni. bilgilerime ulaşamazlar ama daha önceden abd vizeleri almam bence bir avantaj olacak ve bir kaç avrupaya gittim ve güncel bir schegen vizemde var , babamın vizesinin fotokopisini de göstericem eğer neden buraya geldin derlerse türkiyenin 585 gün sonraya randevu verdiğinin travel sitesinden çıktısını alıp kışın christması abd de geçireceğiz babamla diye bir cvp vermeyi düşünüyorum

• ⭐⭐

@kaanayhan83 hocam aldığınız red haksızlık.
    tekrar başvurun hemen.

Her zaman demişimdir kafalarına göre red verebiliyorlar. Pentagondan davetli generale red verdiler.
    @Henry-bloor kardeşimizin dediği bir işe yaramaz. Dişişlerinin hiçbir gücü yok. Vize memurları neden red verdiğini hiçkimseye açıklamak zorunda değildir.

edit: hatta gidin katardan dubaiden vs. başvurun(kısa bekleme süresi olan elçilikler), derdinizi net anlatın böyle böyle davetimiz var ankara red verdi, şu tarihte gitmemiz lazım vıdı vıdı şeklinde.
    profilinizin red alması inanılmaz saçma.

ayrica eski vize memurlarından danışmanlık alın, googleda çok firma bulabilirsiniz, argovisa vs.

• Yasaklı

@charon insallah olur da alirlar

• Merhabalar
    Ds160 yukledim submit edip randevumuzu aldik. Bu yuklemis oldugum ds160 a ulasma sansimiz var midir acaba? Ne yaptimsa bulamadim

• @kaanayhan83 Alamadiginiza uzuldum ve soylediklerinizin coguna katilmiyorum.
    koskoca amerika bizden alacagi 185 dolara mi kalmis. Suan basvuran sayisi ve gidip geri gelmeyen sayisi cok fazla onlarda ister istemez biraz daha sikacaklar sonuc olarak konsoloslukdaki gorevlilerde devlet memuru ve elbette kendi devletinin cikarini inandiklari olcude koruyacaklar. 3 5 kacak yuzunden gercek amaci, isi ve hayallerini olanlar bedel oduyor.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 1
  • 4
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |