Merhabalar,
Bu sabah anne-baba 10.45 te Ankara’da vize mülakatına girdiler. Sevimli bir konsolos hanımefendi ile mülakat yaptık dediler. Sadece DS-160 formlarını, pasaport ve fotoğraf alıp neden gideceksiniz diye sormuş. Annem oğlumuzu özledik, onu göreceğiz demiş. Vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar, oğlunuz Y.. selamlar diye bizimkileri 5 dakikada yolcu etmişler. Dünyanın en kısa vize mülakat görüşmelerinden biri olmuş anladığım kadarıyla. İçeride gördükleri kadarıyla birçok pasaportu geri veriyorlarmış. Tartışma çıkaranlar olmuş.
Bizimkiler; Yeşil pasaport sahibi emekliler. Ağustos, 2024 gibi B1/B2 vizesi için DS-160 formlarını doldurduktan sonra ilk mülakat tarihini 2 yıl sonrası için alabilmiştik. Sistemi takip edip, randevuyu açılan boş randevu slotlardan 8 Kasım, 2024 e çekmiştim. (Aşağı yukarı bir ay içinde mülakatı erken bir tarihe çekebildim.) Bizimkiler tüm detayları ile belgeleri hazırlayıp gittiler ama hiç bir belgeye bakılmamış bile. Darısı tüm mülakata gireceklerin başına, bol şanslar. Yılbaşı tatilinde Türkiye’yi ziyaret edip, anne-baba ile 1 Ocakta ABD ye dönmeyi planlıyorum.
Herkese sevgiler, bol şanslar